7 tapaa pitää avioliitto seksikkäänä ”Tahdon” sanomisen jälkeen

8.3.2017

Totta vai Valetta? En-voi-pitää-käsiäni-erossa-sinusta-häämatkan vaihe laantuu jokaisessa avioliitossa. Jos olette kuten useimmat meistä, vastasit todennäköisesti ”totta”. Mutta ennen kuin joudut paniikkiin, että avioliitto muuttuu automaattisesti myöhäisillan kohtaamisesta myöhäisillan TV draamaksi, niin: 20 000 ihmistä kattaneen tutkimuksen (Yourtango.com, Glon ja Chemistry.com) mukaan 90 prosenttia ihmisistä uskoi, että jos suhteen vetovoima laskee, sen voi jättää huomioimatta. Se on oikeasti totta! Tässä tulee keinoja:

On todettu, että ensimmäinen rakkaus voi oikeasti johtaa vuosien parisuhteeseen.

Uudessa kokeessaan, Helen Fisher, biologian antropologi ja kirjan Why Him? Why Her? kirjoittaja, tutki aivokuvia pariskunnilta, jotka olivat olleet naimisissa keskimäärin 21 vuotta ja jotka sanoivat, että heidän rakkautensa oli edelleen romanttista. ”Huomasimme, että aivojen osa, joka on vastuussa romanttisesta rakkaudesta, oli kasvanut niillä, jotka olivat juuri rakastuneet”, Fisher kertoo. Mutta mitä jos himo ja vetovoima ovat kadonneet?

”On täysin luonnollista, että rakkaus kumppaniasi kohtaan vaihtelee ajan myötä,” Fisher vakuuttaa. ”Rakastumiseen ja rakastuneena pysymiseen liittyy kolme aivojärjestelmää – seksihalu, romanttinen rakkaus ja syvä yhteyden tunne. On luonnollista, että pariskunnat siirtyvät yhdestä vaiheesta toiseen, ja takaisin.” Haluatko pitää avioliittosi yhtä seksikkäänä kuin se oli häämatkallanne?

Tässä on 7 salaisuutta, miten voit säilyttää rakkauden tunteen jokaisessa parisuhteen vaiheessa.

 

1. Leveile seksikkyydelläsi.

Ensimmäinen askel pysyäksesi viehättävänä toisen silmissä: Tunne itsesi viehättäväksi. Ei ole olemassa mitään viehättävämpää kuin nainen, joka tuntee itsensä seksikkääksi. Ja kyseessä on suuri libidon tehostaja naisillekin, kertoo Mary Jo Rapini. Vain sinä tiedät, mikä saa sinut tuntemaan seksikkääksi – olipa se sitten seksikkäät alusvaatteet tai kuntosalilla käyminen – mutta yksi salaisuus on kuitenkin universaali: Seksistä puhuminen.

Fisherin tutkimus osoitti, että naisilla, jotka puhuivat seksistä puolisoidensa kanssa 10 minuuttia päivässä, oli samat seksihalut kuin naisilla, jotka käyttivät libidoa tehostavia lääkkeitä. Ja juttelu auttaa miehiäkin: ”95 prosenttia miehistä ja naisista sanovat, että suhteesta keskustelu tehosti intiimiyttä.” Fisher kertoo.

Lue myös: Nämä 2 kysymystä ovat avain parempaan seksielämään

 

2. Harrasta seksiä. Paljon sitä.

”Mitä enemmän seksiä harrastat, sitä seksikkäämmäksi itsesi tunnet ja sitä enemmän haluat sitä,” Fisher sanoo. Toinen bonus: Seksin jälkeen erittyvät dopamiini ja oksitosiini tuottavat läheisyyden tunnetta.

Lue myös: 11 seksiasentoja, jotka ovat tehokkaampia kuin salitreeni

 

3. Ole hieman itsekäs.

Onnellisimmat avioliitot ovat sellaisia, joissa molemmilla puolisoilla on omat harrastukset ja mielenkiinnon kohteet, Monmouth Yliopiston tutkimuksen mukaan. Näiden mielenkiinnon kohteiden ylläpitäminen ja uusien etsiminen pitää suhteenne tuoreena ja takaa, että pysytte viehättävinä toisillenne. Joten opiskele ranskaa ja rohkaise puolisoasi bongailemaan lintuja. Opitte molemmat jotain uutta itsestänne ja toisistanne.

Lue myös: 6 parishdeansaa, joita hyvinvoivat parit välttävät

 

4. Astu ulos mukavuusalueeltasi.

Jos kiinalainen ravintola tietää perjantain tilauksenne ulkoa, kuuntele tätä: Yksi parhaista tavoista pysyä houkuttelevana toiselle, on tehdä uusia asioita yhdessä. ”Uutuudenviehätys tuottaa aivoissa dopamiinia ja se liittyy intensiivisen romanttisen rakkauden tunteeseen”, Fisher sanoo. Karen Holland lisää, ”Uusien aktiviteettien kokeileminen saa ihmiset tuntemaan itsensä eläviksi ja muodostamme samalla yhteyden kumppaniimme.” Jos unohda illalliset ja menkää patikoimaan luonnonsuojelualueelle tai tutkimaan kaupunkia. Tehkää mitä tahansa, joka saa adrenaliinin virtaamaan ja sydämen hakkaamaan.

Lue myös: Pariskunnat kertovat – miten löysimme sen oikean

 

5. Harrasta syrjähyppyjä… kumppanisi kanssa.

Syrjähyppyjen harrastaminen puolisosi kanssa voi tuottaa jännityksen ja läheisyyden tunteita, joita tunsit tavatessanne ensimmäistä kertaa, Love kertoo. Joten lähetä toiselle seksikkäitä tekstiviestejä kun hän sitä vähiten odottaa, osa uusia alusvaatteita, menkää hotelliin tai baariin ja esittäkää, että ette tunne toisianne. ”Olkaa leikkisiä ja intohimoisia ja aloita ajatella kumppaniasi uudessa, seksikkäässä valossa”, hän sanoo.

Lue myös: Jos mies rakstaa sinua, hän tekee nämä 12 asiaa

 

6. Juhli hyvä hetkiä.

Pariskunnat, jotka juhlivat iloisia hetkiä yhdessä, ovat onnellisimpia, luottavaisimpia ja sitoutuneimpia, mitä Kalifornian Yliopisto tutki. ”Kun jaat innostuksen kumppanisi kanssa – olipa se sitten 5km juoksun voittaminen tai uuden työn saaminen – heijastat iloa kumppaniisi”, Holland kertoo. ”Ja mikään ei ole viehättävämpää kuin henkilö, joka rakastaa elämäänsä.” Joten juhli toisen isoja ja pieniä onnistumisia tullaksesi ihmiseksi, jonka kanssa kaikki haluavat viettää aikaa, etenkin puolisosi.

Lue myös: Totuus siitä miten miehet valitsevat vaimonsa

 

7. Kilpaile!

Kumppanin kanssa kilpaileminen voi tehostaa viehätystä, lisätä kemiaa ja johtaa kuumempaan seksielämään. Pennsylvanian Yliopiston tutkimus osoitti, että kilpaileminen lisää libidoa tehostavaa testosteronia miehillä ja naisilla. ”Ihmiset tulkitsevat, että kilpailu yhdistää kumppaneita”, Love kertoo. Haasta puoliso tennisotteluun, lyö vetoa, kuka arvaa illallislaskun loppusumman lähemmäksi tai juokse kilpaa portaiden yläpäähän. Sitten hypätkää lakanoiden väliin!

Alkuperäinen kirjoittaja: Nicole Jurick, YourTango

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay