Pariskunnat kertovat: Miten tiesimme tavanneemme sen oikean – osa 1

8.12.2021

Monille vuosien aikana haastattelemilleni pitkässä parisuhteessa eläville, sanonta ”Kun tiedät, tiedät” pitää paikkansa. Kaikki eivät välttämättä tiedä välittömästi, mutta kuitenkin kaikki ovat jossain vaiheessa sitä mieltä, että he ovat löytäneet elämänkumppaninsa.

Onnellisesti naimisissa olevilta pariskunnilta kysyttiin, onko heillä koskaan ollut sellaista hetkeä ja/tai tunnetta, jolloin heidän kumppaninsa tai parisuhteensa tuntui erilaiselta muihin verrattuna? Tässä kaksi tarinaa (alkuperäinen teksti: Andrea Syrtash, Glamour)

 

Vicki & Lisa, menivät naimisiin Torontossa vuonna 2005

Vicki tapasi tulevan vaimonsa, Lisan, yli vuosikymmen sitten työpaikalla. He ystävystyivät ennen kuin Vicki uskalsi pyytää Lisaa ulos.

Vickin vihkisormukseen on kaiverrettu ”Sydämentykytys” ja hän myöntää, että yli vuosikymmen ja kaksi lasta myöhemmin hänen kumppaninsa saa edelleen samanlaisia tuntemuksia aikaan.

Vicki tiesi melkein heti (toisilla treffeillä), että hän halusi vanheta Lisan kanssa. Hän sanoi, ”Muistan odottaneeni häntä lähellä asuntoani. Hän ajoi kolmevaihteisella polkupyörällään. Korissa hänellä oli muovikukkia, valtava patonki ja viinipullo. Hän ei nähnyt minua, mutta hänen hymynsä oli niin leveä, että tiesin haluavani olla syypää hänen hymyynsä. Yksitoista vuotta myöhemmin olen edelleen onnellinen nähdessäni hänet ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla.”

LUE MYÖS: 5 asiaa, joita onnelliset parit tekevät päivittäiin

Epäilemättä Lisa erosi merkittävästi muista Vickin tapaamista henkilöistä. Tässä tapauksessa sanonta ”Kun tiedät, tiedät” pitää paikkansa.

”(Lisa) oli ensimmäinen ihminen, joka sain sydämeni tykyttämään. En koskaan kyllästy olemaan hänen kanssaan. Herään ajatellen häntä ja menen nukkumaan ajatellen häntä. Kun hän suuteli minua ensimmäisen kerran, ajattelin rintani räjähtävän. Tämä koko ”rakkausasia” tuntui viimeinkin järkevältä”, Vicki sanoi.

Ron & Sari, menivät naimisiin Los Angelesissa vuonna 2008

Ron ja Sari tapasivat netissä ja muutaman viikon tapailun jälkeen he ymmärsivät, että heillä oli yhteisiä sukulaisia. (Ron huomauttaa, ”Tiedän, että se kuulostaa inhottavalta, mutta meille vitsaillaan jatkuvasti, että olemme suutelevia serkuksia”.) He ovat olleet nyt yhdessä vuosikymmenen ja heillä on kaksi lasta.

Sekä Sari että Ron ovat samaa mieltä sanonnasta, ”Kun tiedät, tiedät”, vaikka he myöntävät, että edellisetkin kumppanit olivat heille oikeita toiseen aikaan.

Ron sanoi, ”Tunsimme yhteyden ensimmäisillä treffeillämme, mutta kumpikaan meistä ei lähtenyt ensimmäisiltä treffeiltä ajatellen, ”Tuon kanssa aion mennä naimisiin”. Olimme innoissamme tavatessamme uudelleen, mutta me molemmat tapailimme myös muita, koska sillä tavalla nettitreffailu toimii…

Sari sanoi, että hän tunsi syvemmän yhteyden kolmansien treffien jälkeen kun he istuivat alas juttelemaan. Sarin mukaan tunne oli erilainen Ronin kanssa, koska hänellä oli niin turvallinen olo, ”Tuntui kuin olisin tuntenut hänet koko elämäni.”

LUE MYÖS: 11 salaisuutta seksistä, jotka onnelliset parit tietävät

Ron sanoi, ”Minulle tunne tuli hieman myöhemmin, koska olen tyhmä mies. Ensimmäisen vuosipäivämme jälkeen aloimme riidellä, koska Sari turhaantui, koska emme koskaan keskustelleen yhdessä tulevaisuudestamme. Sanoin, että halusin odottaa vähintään vuoden ennen kuin keskustelisin tulevaisuudesta, koska suhde muuttuu vuoden jälkeen. Hän totesi, että suhteen muuttuvat yhden vuoden, kahden vuoden, viiden vuoden ja 10 vuoden jälkeen – me muutumme yhdessä. Silloin tiesin,” hän myönsi.

Ron jatkoi, “(Keskustelu) pakotti minut miettimään elämääni ilman häntä ja ajatus elämästä ilman häntä pelotti minua. Mieleeni tuli lempilauseeni ”Kun Harry Tapasi Sallyn – elokuvasta, joten heti kun tajusin, että halusin olla hänen kanssaan loppuelämäni, halusin aloittaa loppuelämäni mahdollisimman pian. Pian tämän jälkeen kosin häntä.”

Molemmista tämä suhde tuntui erilaiselta kuin muut.

Ron sanoi, ”Hänen kanssaan olo oli erilainen, joten pystyin nauramaan aidosti hänen kanssaan. Hän oli myös erittäin suora kommunikoimaan, mikä kauhistutti minua aluksi, koska olin siihen aikaan epäkypsä, mutta se muuttui siunaukseksi, koska useimmat tapailemani tytöt olivat surkeita kommunikoimaan. Ongelmissa kommunikoiminen oli upeaa.

LUE MYÖS: Pariskunnat kertovat: Miten tiesimme tavanneemme sen oikean – osa 2

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay