6 Parisuhdeansaa, joita hyvinvoivat pariskunnat välttävät

19.1.2021

Salaisuus on välttää ensisijaisesti draamaa!

Joskus vahvan, hyvinvoivan ja kasvavan suhteen ylläpitäminen tuntuu helpolta ja luonnolliselta vaikuttaen siltä, ettei vaivannäköä tarvita. Joskus sama suhde vaatii vaivannäköä, keskittymistä ja kovaa työtä. Onnelliset ja menestyneet pariskunnat ymmärtävät, että molemmat tilat ovat normaali ja tarpeellinen osa pitkäkestoisen suhteen hoidossa.

Auttaaksesi vähentämään tuskailua, he tietävät, että ennaltaehkäisy on tärkeää. Niinpä he pitävät tietoisesti suhteensa hyvinvoivana välttämällä seuraavia kuutta ansaa, jotka johtavat suhteen katastrofiin. (Alkuperäinen kirjoittaja: David McFadden, YourTango)

 

1. He eivät riko luottamusta.

Kyky luottaa toiseen on merkittävin menestyvän suhteen tunnusmerkki, John Gottmanin tutkimuksen mukaan. Hän kertoo, että luottamusta mitataan monilla tavoin: ”Voinko luottaa, että [kumppanini] on täällä minua varten, kuuntelee minua, asettaa minut etusijalle, huolehtii perheestä, ei käytä huumeita, auttaa lasten kanssa, on uskollinen ja kunnioittaa minua?”

Gottmanin tutkimus selvitti, että suhteet, joissa on luottamusta, todennäköisesti selviävät ja ovat hyvinvoivia; suhteet, joissa ei ole luottamusta, vaikuttavat negatiivisesti fyysiseen terveyteen. 20-vuotisen tutkimuksen aikana 58 prosenttia ”uskottomien” ryhmän aviomiehistä kuoli verrattuna 20 prosenttiin ”luottavien” ryhmän aviomiehistä. Menestyneet pariskunnat tietävät, miten olennaista luottamus on hyvinvoiville ja onnellisille suhteille ja siten he eivät riko toistensa luottamusta.

LUE MYÖS: Jos hän rakastaa sinua, hän tekee nämä 12 asiaa

 

2. He eivät anna vihan päästä hallitsemattomaksi.

Koska viha on luonnollinen tunne, joka takaa terveet ilmaukset, menestyneet pariskunnat selvittävät, miten räjähtäviä ja satuttavia purkauksia estetään. He eivät myöskään kanna kaunaa.

Hänen tuhansia pariskuntia koskevan tutkimuksen perusteella Gottman ennustaa 96 % tarkkuudella avioliiton selviytymistä katsottuaan pariskunnan riitelevän keskenään. Suhteella, jossa yksi tai molemmat osapuolet ovat todella kriittisiä, ylläpitävät kumppaninsa halveksuntaa ja toimivat erittäin puolustellen ja/tai jatkavat suojamuurin rakentamista.

On todennäköistä, että avioliitto ei selviä jos muutosta ei tehdä.Menestyneet pariskunnat kehittävät kyvyn kanavoida vihaa ongelman ratkaisuun ennemmin kuin kumppaniin riitojen ja epäselvyyksien aikana.

LUE MYÖS: 12 kysymystä itsellesi ennen kuin muutat rakkauden perässä

 

3. He eivät vältä vaikeita päätöksiä tai keskusteluja.

Jokaisessa hyvinvoivassa suhteessa on erimielisyyksiä. Se voi johtua erilaisista perspektiiveistä, väärinymmärryksistä tai aiemmista elämänkokemuksista, jotka ovat ohjelmoineet meitä reagoimaan tietyllä tavalla. Syystä riippumatta hyvin toimivassa suhteessa molemmat osapuolet haluavat työskennellä yhdessä ratkaistakseen ongelman sellaisella tavalla, jolloin he tuntevat toimivansa tiiminä.

Tämä prosessi voi viedä aikaa oppia ja voi jopa vaikuttaa uusien taitojen oppimiseen. Kokeile hyvien parisuhdekirjojen lukemista, satunnaisten kommunikaatioseminaareihin osallistumista tai jopa konsultointia.

LUE MYÖS: 4 tapaa vahvistaa parisuhdetta

 

4. He eivät suostu lyömään vyön alle.

Menestyneet pariskunnat välttävät riitoja, vaikka ongelmat ovat sotkuisia, kivuliaita ja aiheuttavat kumppaneiden etääntymistä. Kuitenkin he eivät vältä liian pitkälle menemistä sanojen, äänensävyn ja eleiden suhteen. He tarkoituksella välttävät asioita, jotka kumppanit ovat määritelleet ’vyön alle menemiseksi’.

Nämä pariskunnat silti riitelevät ja ovat erimieltä, mutta he välttävät peruuttamattoman vahingon luomista. He molemmat työskentelevät suhteen korjaamiseksi ja siirtyvät kohti kompromissia. Totuus on, että satutamme toisia suhteissa. Joskus aiheutamme kipua tarkoituksella ja on aikoja, jolloin meillä ei ole tietoa, mikä aiheutti kumppanimme kivun. Hyvinvoivat pariskunnat eivät ole erilaisia; he vain käsittelevät tapahtunutta, korjaavat vahinkoa ja jatkavat ongelman ratkaisua.

LUE MYÖS: 9 vinkkiä, joiden avulla saat avioliittosi kestämään koko loppuelämän

 

5. He eivät käytä seksiä aseena.

Pariskuntien seksuaalinen aktiviteetti vaihtelee. Ei ole epätavallista, että puolisolla on korkeampi libido kuin toisella, jopa menestyneissä suhteissa. Tutkimukset osoittavat, että seksuaalisten tapojen muuttaminen voi edistää suhteissa. Menestyneissä suhteissa pariskunnat löytävät seksuaaliseen rytmin, joka tyydyttää molempia kumppaneita. Seksiä ei käytetä koskaan aseena manipuloidakseen tai rangaistakseen kumppaniaan.

LUE MYÖS: 10 kysymystä seksistä, joihin onnelliset parsikunnat tietävät vastaukset

 

6. He eivät anna tunne-etäisyyden kasvaa.

Normaalissa avioliitossa on normaalia kokea aikoja, jolloin tunnette olevanne läheisiä ja aikoja, jolloin tunnette olevanne etäisiä. Läheisyyden ja kaipuun tunteet vähentyvät ja laskevat. Hyvinvoivassa suhteessa kumpikaan osapuoli ei anna välinpitämättömyyden mennä liian pitkälle ilman sen huomioimista ja tapahtuneen käsittelyä.

Jos tunne-etäisyys jatkuu liian kauan, toinen osapuolista voi kokea lisääntynyttä välinpitämättömyyttä ja mahdollisesti hylätyksi tulemisen tunnetta, johtaen mielipahaan. Kun hyvinvoivassa avioliitossa toinen osapuoli huomaa, että etäisyys on mennyt liian pitkälle, hän huomioi sen; selvittää, onko kumppanilla samoja tunteita ja yhdessä tekevät tarpeellisia muutoksia ja säätöjä hankkiakseen läheisyyden tunteen takaisin.

 

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay