7 Introverteille tyypillistä tapaa osoittaa rakkautensa

16.9.2020

Usko pois vaan. introverteissä on loputtomasti hyviä puolia. Introvertti, B-tyypin persoona. Vaikka haukkuisit heidät maanrakoon, niin voit olla varma, etteivät he kirjoita Facebookiin passiivis-aggressiivista päivitystä asiasta.

Introverttien taipumus ylianalysoimiseen voi joskus estää tarttumasta toimeen ja joutumasta pulaan. Liika ajattelu on myös se seikka, joka tekee introverteistä parempia kumppaneita:

Ajattelemme aina ennen kuin toimimme. On kannattavaa rakastua ihmiseen, joka on jumissa oman päänsä sisällä. Tässä muutama todiste:

 

01. Suhtaudumme ihmisiin “kaikki tai ei mitään”-mentaliteetilla

We’d rather give a few people 100% of ourselves than give many people a tiny fraction. Tämä on etusi erityisesti, jos olet “kaikki”-puolella. Useimmat introvertit antavat kaiken rakkautensa pienelle, läheiselle ihmisryhmälle, jolloin muut jäävät helposti huomiotta.

Jos olet introvertille rakas, tulet saamaan paljon enemmän huomiota ja huolenpitoa, kuin jos kumppanisi olisi sosiaalinen kaikkien kaveri. Sen sijaan, että antaisimme kaikille pienen osan huomiostamme, annamme mieluummin muutamalle ihmiselle 100% itsestämme.

Lue myös: 23 merkkiä siitä, ettet todellakaan ole romanttinen tyyppi

 

02. Olemme parempia kuuntelijoita kuin SUPO

Introvertteina olemme mukavuusalueellamme omassa päässämme. Tästä syystä olemme mieluummin informaation vastaanottajia kuin antajia. Introvertista saat kumppanin, joka oikeasti kuuntelee sinua, eikä vain keskity odottamaan omaa puheenvuoroaan.

Kuunteleminen on se liima, joka saa parisuhteen pysymään paremmin kasassa, sillä sitä kautta opitaan ymmärtämään paremmin toista osapuolen tarpeita, tunteita ja kiinnostuksen kohteita.

Lue myös: 13 merkkiä siitä, että poikaystäväsi on täydellinen juuri sinulle

 

03. Osoitamme rakkautemme muuten kuin puhumalla

Introvertit eivät tyypillisesti esitä massiivisia rakkaudenosoituksia. Olemme hieman varautuneita, joten meiltä ei voi odottaa rakkausserenadeja keskellä yötä ikkunan alla kuunvalossa.

Mutta me olemme niitä, jotka tuovat rakkaalleen ruokaa, kun hän joutuu ylitöihin. Me olemme niitä, jotka tekevät kotikutoisia taideteoksia parisuhteen sisäpiirivitseistä.

Kyse ei ole vain kuuntelemisesta; kyse on siitä, että me todella ymmärrämme kumppaneitamme ja annamme vain kaikkein parastamme.

Lue myös: Jos mies rakastaa, hän tekee nämä 12 asiaa

 

04. Emme ole mustasukkaisia

Introvertit tietävät parhaiten, että ihmiset tarvitsevat joskus omaa tilaa. Emme murehdi, jos kumppanimme riekkuvat yömyöhään baareissa. Se nimittäin tarkoittaa sitä, että saamme nauttia omasta ajasta ja virkistäytyä mielipuuhiemme parissa.

Ihmisten kanssa oleminen voi olla fyysisesti raskasta introverteille, joten säännöllinen oma aika tulee tarpeeseen. Täten ymmärrämme, jos kumppanimme haluaa myös viettää joskus aikaa yksin.

Lue myös: 6 parisuhdeansaa, joita menestyneet parit välttävät

 

05. Olemme todella kärsivällisiä

B-tyypin persoonallisuutemme takia emme tartu helposti hetkeen. Emme ole niin sanotusti carpe diem-ihmisiä.

Ekstrovertimpi A-tyypin henkilö voi olla valmis reagoimaan kaikkeen nopeastikin esimerkiksi kiihkeän väittelyn aikana. Introvertilla on sen sijaan taipumus ajatella asioita pitkälle, jolloin argumentteja voi olla vaikeaa ilmaista nopeasti.

Kärsivällisyytemme ansiosta olemme parempia käsittelemään parisuhteen kriisejä ja vaikeita hetkiä. Kuka tahansa on hyvä kumppani, kun asiat sujuvat hyvin. Me olemme hyviä kumppaneita myös silloin, kun asiat eivät suju niin kuin Strömsössä.

Lue myös: Rakastuminen ensisilmäyksellä on todistetusti totta

 

06. Haluamme aina kehittyä ihmisinä

Haluatko vierellesi ihmisen, joka vain muuttuu paremmaksi kumppaniksi ajan kuluessa? Introspektiivisuuden hyvä puoli on se, että olemme kiinnostuneita itsestämme.

Olemme aina kriittisiä itseämme kohtaan, mikä johtaa siihen, että etsimme jatkuvasti keinoja parantaa itseämme ja elämäämme.

Lue myös: 10 asiaa, joissa ei introvertin mielestä ole mitään järkeä

 

07. Hyväksymme (ja korjaamme) virheemme

Tuomitsemme ja analysoimme itseämme jatkuvasti tekemiemme päätösten mukaan. Ei ole mitään pahempaa kuin kumppani, joka kaivaa maata itseään alta päätyen kuoppaan, eikä suostu ylpeästi hyväksymään virheitään.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Prevention.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay