10 asiaa, joissa ei ole introverttien mielestä järkeä

20.4.2020

Introvertit tunnetaan virheellisesti siitä, että he saattavat vaikuttaa etäisiltä ja viihtyvät parhaiten omassa pienessä kuplassaan, mutta tähän hiljaiselta vaikuttavaan ihmistyyppiin liittyy paljon muutakin. Kun välität introvertista, silloin myös tunnet hänet (kyllä, se merkitsee myös sitä, että kunnioitat hänen henkilökohtaista tilaansa). Se tarkoittaa myös heidän pienten oikkujensa hyväksymistä. Eräät tavat ja mieltymykset, joita muut ihmistyypit arvostavat eivät yksinkertaisesti sovi ihmisille, jotka ovat introvertteja. Alla on muutamia esimerkkejä asioista, joita useimmat introvertit eivät käsitä.

 

1. Täpötäydet juhlat

On myytti, etteivät introvertit tahdo sosialisoida, mutta he viihtyvät kiistatta paremmin läheisten ystävien seurassa, kuin meluisissa tiloissa, jotka ovat täynnä tuntemattomia ihmisiä. Introverteille mieluisimpia ovat merkitykselliset, pienemmät kanssakäymiset. Toisin sanoen, klubien tungos tai kotibileet eivät kuulu heidän tyyliinsä.

 

2. Small talk

Turha höpinä voi ahdistaa introvertteja samasta syystä, jonka vuoksi he inhoavat suuria juhlia: syvälliset keskustelut ovat tärkeitä. Introvertti istuisi mieluummin työkaverin kanssa kiireettömästi kahvilla, kuin huikkailisi kulkiessaan ohi käytävällä.

samlltalk

 

3. Viisi kämppistä

Mikään ei kuulosta introvertin mielestä paremmalta, kuin sohvalle käpertyminen hyvän kirjan (tai Netflixin) pariin pitkän, muiden seurassa vietetyn päivän päätteeksi. Persoonallisuustyyppiä tutkivien asiantuntijoiden mukaan introvertit tarvitsevat lepoa ladatakseen akkujaan. Oma aika ei ole heille pelkkä fantasia, se on välttämättömyys.

 

4. Ujon leima

Älä yhdistä hiljaisuutta ujouteen. Introvertit huomauttavat nopeasti, etteivät nuo kaksi ole lainkaan sama asia, eivätkä introvertit ole arkoja tai pelkää ilmaista mielipiteitään. Heillä vaan sattuu olemaan oma tapansa ilmaista itseään.

 

5. Puhelimeen vastaaminen

Julkinen tiedote kaikille läheisille: Introvertit eivät luultavasti vastaa, kun soitat. Se ei johdu siitä, että he olisivat töykeitä, vaan heidän täytyy kerätä itsensä henkisesti, sillä he käyvät mieluiten merkityksellisiä keskusteluita.

phoneb

 

6. Tuttavien halaaminen

Introvertit tarvitsevat omaa tilaa, sekä fyysisesti, että henkisesti. Oli kyseessä sitten rivin päädyssä istuminen tai rentoutuminen pitkän päivän päätteeksi, introvertit pitävät rajoistaan kiinni keinolla millä hyvänsä.

 

7. Avotoimistot

Tutkimukset osoittavat, että introvertit ovat erittäin herkkiä ympäristönsä ärsykkeille. Meluisassa toimistossa on siis lähes mahdotonta saada mitään aikaiseksi. Introvertit tekevät tehokkaimmin töitä hillitymmissä ympäristöissä, joten he saattavatkin usein vetäytyä työpaikoillaan hiljaisempiin paikkoihin.

 

8. Huomion keskipisteenä oleminen

Ajattelitko järjestää introvertille kaverillesi yllätysjuhlat, tai kutsua hänet seuraksesi verkostoitumistilaisuuteen? Hylkää ajatus välittömästi. Useimmat introvertit inhoavat huomion keskipisteenä olemista. Se ei tarkoita, että he olisivat kömpelöitä, sillä introvertit ovat usein loistavia kommunikoimaan, pitämään puheita ja esiintymään (sen todistavat mm. nämä tunnetut henkilöt). Heille on hankalaa olla yksilöinä valokeilassa.

joukkoc

 

9. Ihmiset, jotka eivät ymmärrä non-verbaalista viestintää

Introvertit ovat äärettömän tarkkanäköisiä, joka johtuu luultavimmin heidän herkkyydestään ympäristönsä ärsykkeille. Tutkimusten mukaan introverteilla esiintyy lisääntynyttä aivotoimintaa, kun he prosessoivat visuaalista tietoa.

 

10. Uskomus, että introversio on huono piirre

Ei ole suuri salaisuus, että yhteiskunta suosii rohkeita, mutta hiljaisellakin käytöksellä on vahvuutensa. Kukaan ei tiedä sitä paremmin, kuin introvertti.

LUE LISÄÄ: LIFEATYLE & VAPAA-AIKA UUTISIA

 

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: Pixabay

Sisältökuva 3: Pixabay

 

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Pixabay.com
Lähde: Huffington Post