Hanki terve, hehkuva iho näiden 3 helpon smoothien avulla

27.6.2023

Kaikki mitä syöt ja juot vaikuttaa ulkonäköösi. Ja mikä parasta, nuorekkaan hehkun hankkiminen syömällä ei ole ikinä ollut näin helppoa ja herkullista!

Aloita elimistösi ravitseminen iättömillä herkuilla, kuten marjoilla, kurkulla, vesimelonilla ja tomaateilla, ja muutut hetkessä onnellisemmaksi ja kauniiksi niin ulkoa kuin sisältä.

Olet varmasti kuullut kehotuksia juoda enemmän vettä, mutta tiedätkö miksi? Elimistömme solut, elimet ja kudokset tarvitsevat nesteytystä pysyäkseen toimintakykyisenä.

Vesi on monipuolinen ihmeaine: se kontrolloi kehon lämpötilaa, poistaa kuona-aineita, öljyää nivelet ja liikuttaa ravinteita. Elektrolyyttien ja veden tasapaino määrittää myös, kuinka hyvin elimet toimivat. Joten vesi ei ole tärkeää pelkästään nesteytyksen kannalta, vaan myös monista muista syistä johtuen.

Nestehukka voi johtua yksinkertaisesti tiukasta liikunnasta, ja se voi aiheuttaa esimerkiksi huimausta, kuumetta, sydämen tykytystä, lisääntynyttä virtsaamista, alentunutta verenpainetta ja turvotusta kieleen.

Liian alhainen veden nauttiminen voi johtaa myös ihon kuivumiseen ja rypyttymiseen. Ikääntyessämme elimistömme kudokset eivät kykene säilyttämään vettä nuoruusvuosien tapaan ja samalla iho menettää kyvyn parantaa itseään.

Vettä ei tarvitse juoda kuin pari litraa päivässä, niin säilytät sopivan nestetason ja ihosi pysyy paremmassa kunnossa.

Jos koet vaikeaksi hörppiä vettä lasista päivän mittaan, kannattaa pitää juomapulloa aina mukana. Veteen voi myös lisätä pari siivua sitruunaa, limeä tai kurkkua ravintoarvoja kasvattamaan. Vinkki: Aseta puhelimeesi hälytyksiä muistuttamaan veden juonnista, niin optimoit nesteytyksen päivän mittaan.

Näillä kolmella smoothiella palautat ihollesi nuoruuden hehkun ja pidät nestehukan loitolla:

 

Kurkkusmoothie

1 annos

Voit joko asettaa kurkkusiivut silmillesi tai vaihtoehtoisesti kokeilla tätä herkullista nuorentavaa juomaa. Kuitupitoisen kurkun lisäksi tämä smoothie sisältää A- ja C-vitamiinia sisältävää cantaloupea.

Nämä vitamiinit edistävät solujen uusiutumista ja ja osallistuvat kollageenin muodostumiseen samalla antaen iholle kimmoisuutta. Kurkku ja cantaloupe sisältävät myös runsaasti potassiumia, joka on oleellista nesteytyksen kannalta.

Ainesosat:

1 keskikokoinen kurkku kuorittuna ja pilkottuna

2,5 dl kookosvettä

1 dl pilkottua cantaloupea

1 dl pilkottua papaijaa

1 pieni sitruuna kuorittuna ja pilkottuna ilman siemeniä

Jäitä

Ohjeet: 

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kylmänä.

*Saadaksesi parhaan tuloksen, viilennä kaikki ainekset ennen valmistamista.

Ravintoarvot per annos: 143 kaloria, 1 g rasvaa (0 g tyydyttynyttä), 35 g hiilihydraatteja, 26 g sokeria, 69 mg natriumia, 5 g kuituja, 4 g proteiinia

Lue myös: Mustikka-vihersmoothie, jossa on potkua

 

Brasilialainen kasvojenkohotus

1 annos

Tämä voimakas ihon voimaannuttaja yhdistää ruusukaalin ja mustikan, jotka molemmat pursuavat antioksidantteja. Antioksidantit edistävät solujen terveyttä ja kollageenin muodostumista. Tämän smoothien salainen ainesosa on parapähkinä, joista löytyy seleeniä, omega 3-rasvahappoja, E-vitamiinia ja kuparia. Kippis!

Ainekset:

2,5 dl kookosvettä

2,5 dl pilkottua ruusukaalia

2,5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

1 kuorittu appelsiini

2 parapähkinää

Ohjeet:

kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on sopiva. Tarjoile kylmänä.

*Saadaksesi parhaan tuloksen, viilennä kaikki ainekset ennen valmistamista.

Ravintoarvot per annos: 291 kaloria, 7 g rasvaa (1.5 g tyydyttynyttä rasvaa), 57 g hiilihydraatteja, 37 g sokeria, 72 mg natriumia, 9 g kuitua, 7 g proteiinia

 

Trooppinen ajan pysäyttäjä

1 annos

Tämä uskomattoman herkullinen smoothie on kuin trooppinen lääke ihollesi. Mango ja mansikat ovat pullollaan A-, C- ja E-vitamiineja, jotka imeytyvät tehokkaasti avokadon pehmeiden rasvojen avulla. Mantelit viimeistelevät juoman kuiduillaan ja rapeudellaan. Jäätyneet hedelmät tekevät juomasta erityisen raikkaan ja mukavan paksun.

Ainesosat: 

2,5 dl tuoreita tai pakastettuja mansikoita

2,5 dl tuoretta tai pakastettua pilkottua mangoa

1 avokado

1 dl makeuttamatonta kookosmaitoa

2 ruokalusikallista raastettua kookosta

10 mantelia

Ohjeet: 

1. Lisää kaikki ainekset toista kookoslusikallista lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.

2. Ripottele loput kookokset smoothien päälle ja nauti!

Ravintoarvot per annos: 487 kaloria, 27 g rasvaa (8 g tyydyttynyttä rasvaa), 65 g hiilihydraatteja, 40 g sokeria, 21 mg natriumia, 18 g kuitua, 8 g proteiinia

 

Lue myös: Tästä smoothiesta apua korkeaan verenpaineeseen!

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Women's Health
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay