Munaton kukkakaalirieska

22.10.2022

Olen tehnyt useasti kukkakaalitortilloja ja ne ovat mielestäni todella maukkaita. Niinpä ajattelin kehitellä myös munattoman version. Valitettavasti lopputulos oli kuitenkin sellainen, ettei lettusia pystynyt käärimään rullalle, sillä ne hajoavat helposti, mutta nämä ovat kuitenkin todella maukkaita rieskana ja sopii hyvin myös esimerkiksi vegaanisen tai muuten munattoman kukkakaalipizzan pohjaksi. Näitä voi myös maustaa erilaisilla mausteilla oman maun mukaan, mutta tällä kertaa päätin pitää nämä rieskat naturellina.

 

kukkakaalirieska_2

 

MUNATON KUKKAKAALIRIESKA:

(7-8kpl)

1l kukkakaalia hienoksi, riisiä muistuttavaksi silpuksi pilkottua kukkakaalia

1dl kookosjauhoja

4rkl pellavansiemeniä jauhettuna (mittaa jauheena!), (käytin vaaleita siemeniä)

1rkl psylliumia

2tl leivinjauhetta

½-1tl suolaa

4dl vettä tai makeuttamatonta kasvimaitoa

3-4rkl oliiviöljyä

 

kukkakaalirieska_3

 

Sekoita kulhossa kukkakaalisilppu ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi tai kasvimaito ja öljy ja sekoita taikina sekaisin. Tee taikinasta leivinpaperoidulle pellille haluamasi kokoisia pyöreitä litteitä rieskoja ja paista niitä uunissa kiertoilmalla 200C noin 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja tuntuvat kiinteiltä. Käsittele varoen.

Kirjoittaja:

Olen kiinnostunut ruuanlaitosta. Erityisruokavaliot sekä niihin liittyvien uusien reseptien kehittely ja testaus ovat suuri intohimoni kohde. Kaikkea on tullut kokeiltua, niin hyvällä kuin vähemmän hyvällä menestyksellä, kaikki on silti tullut syötyä. En tiedä johtuuko se siitä, että kurkustani menee alas lähes mitä tahansa vai lahjakkuudestani kehitellä uusia juttuja ;) Muiden ihmisten kannustamana päätin laittaa blogin pystyyn, jotta voisin jakaa ideoitani ja samalla auttaa moniallergisia ihmisiä löytämään uusia ideoita ruuanlaittoon ja leipomiseen.