Rakastuminen ensisilmäyksellä on tutkitusti totta!

26.1.2021

Mikä tarkoittaa sitä, että kaikkien saippuasarjojen juonet ovat todellakin realistisia (Alkuperäinen kirjoittaja:  Emma Ledger)

 

Päätös rakastumisesta alle sekunnissa

Kävelet kadulla silmät kiinni iPhonessasi, kurkkaat eteesi, näet miehen ja päätät välittömästi, onko hän hyvännäköinen vai ei. Edellä mainittu skenaario tapahtuu kymmeniä kertoja päivässä. Nyt on kuitenkin todistettu, että noiden sekunnin murto-osien aikana voit oikeasti tehdä päätöksen jonkun rakastettavuudesta.

Lue myös: 9 asiaa, jotka miesten tulisi tietää nasista

 

Onko toinen kiinnostava vai ei?

Freiburgin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan aivot tekevät ensitapaamisella millisekunneissa päätöksen siitä, onko toinen osapuoli kiinnostava vai ei. Psykologi Bastian Schiller tunnisti ihmisen alitajunnassa tapahtuvan prosessin, jossa prosessoidaan sosiaalista dataa, kuten antipatiaa tai ”pidettävyyttä”.

Lue myös: Totuus siitä miten miehet valitsevat vaimonsa

 

Reaktiot uusiin asioihin

Tieteellisessä osuudessa Schiller käytti tiimeineen psykologista Implicit Association-testiä (IAT), joka tutkii henkilön automaattisia muistin assosiaatioita käsitteiden ja ominaisuuksien välillä ja näin mittaa henkilön reaktioita uusiin ideoihin (tässä tapauksessa uusiin ihmisiin).

Lue myös: Jos hän raksataa sinua, hän tekee nämä 12 asiaa

 

Kuinka kauan kestää muodostaa käsitys uudesta ihmisestä?

Käytännössä tiimi käytti elektronista aivokuvausta ymmärtääkseen, kuinka kauan testattavilla kestää luoda käsityksensä uusista ihmisistä. Samalla voitiin tutkia psyykkistä tapahtumaketjua, joka johtaa päätöksentekoon.

Lue myös: Pariskunnat kertovat – mistä tiesimme tavanneemme sen oikean

 

Tieteellisesti todistettu fakta!

Ja mikä olikaan tulos? Päätöksenteko tapahtuu silmänräpäyksessä. Vaikka rakkaus ensisilmäyksellä voikin kuulostaa epärealistiselta, on se kuitenkin tieteellisesti todistettu fakta… Sama pätee kuitenkin myös vihaan ensisilmäyksellä.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Cosmopolitan.co.uk
Lähde: Artikkelikkuva / Pixabay