Petipuuhien harrastamiseen on näin monta syytä – tässä 4 pääkategoriaa

4.12.2019

Moni meistä olettaa, että ihmiset harrastavat petipuuhia vain siksi, että he haluavat. Totuus on kuitenkin jotain muuta: on olemassa valtavasti erilaisia ja monimutkaisia syitä seksin harrastamiselle.

Texasin yliopisto teetätti tutkimuksen selvittääkseen tarkalleen ihmisten motivaatiotekijät intiimin kanssakäymisen harrastamiselle. Tulokset olivat paljon odotettua monimuotoisempia.

 

Syyt voidaan jakaa neljään pääkategoriaan

Ensin tutkijat haastattelivat yli 400 henkilöä koskien heidän motiivejaan. Seuraavaksi haastateltiin noin 1500 opiskelijaa koskien heidän kokemuksiaan ja odotuksiaan petipuuhia kohtaan. Haastattelujen myötä tutkijat kokosivat 237 syytä intiimien hetkien harrastamiseen.

Syyt voidaan jakaa neljään pääkategoriaan ja muutamiin alakategorioihin:

  • Fyysisyys (stressinpoisto, nautinto, kokemukset, kumppanin vetovoima)
  • Tavoitteet (toive tulla raskaaksi, suosion tavoitteleminen, kosto)
  • Tunteet (rakkaus, positiivisten tunteiden, kuten kiitollisuuden osoittaminen kumppanille)
  • Epävarmuus (velvollisuuden tunne, heikko itsetunto, pyrkimys pitää kumppani kiinnostuneena sinusta)

Yksityiskohtaisempia syitä olivat muun muassa halu olla lähempänä jumalaa, tylsyys, ylennyksen haluaminen, seksitaudin antaminen (kyllä, oikeasti), humalatila, hormonit, itsensä rankaiseminen, pelko sanoa ”ei”, itsensä haastaminen ja pyrkimys manipuloida jotakuta.

 

Lue myös: Näin horoskooppimerkkisi määrittelee seksielämäsi

 

Lähes kaikkia tunteita voi käyttää motiivina petipuuhien harrastamiseen

Kaikki neljä kategoriaa sopii molemmille sukupuolille, mutta miehet harrastavat intiimejä hetkiä useammin fyysisten syiden tai tavoitteiden takia, kun taas naiset päätyvät pehkuihin useammin tunteiden tai epävarmuuden takia.

Vaikuttaa siltä, että lähes kaikkia tunteita on käytetty joskus motiivina petipuuhien harrastamiseen, vaikka intuitiivisesti ajateltuna jotkut tunteet ovat kaukana seksuaalisuudesta.

Ihmiset harrastavat seksiä tunteakseen itsensä voimakkaaksi tai alistetuksi, ilmaistakseen rakkautta ja välittämistä tai tunteakseen itsensä halutuksi. Intiimi kanssakäyminen on kuin mikä tahansa muukin sosiaalisen kanssakäymisen muoto. Se on ilmaisuväline, jolla voidaan ilmaista ihan mitä tahansa.

 

Motiivit polvetuvat hyväksyntään ja läheisyyden kaipuuseen

Fiksut ihmiset ovat joskus sanoneet, että lähes kaikki mitä teemme perustuu alitajuiseen tarpeeseemme kokea itsemme rakastetuksi tai yhtenäiseksi. Ja loppujen lopuksi tämä taitaa päteä myös seksiin – jopa kosto, manipulaatio ja hauskanpito polveutuvat loppujen lopuksi hyväksyntään ja läheisyyden kaipuuseen.

Kun tutkimuksen tuloksia lähestyy tältä kantilta, tulokset eivät vaikutakaan niin yllättäviltä. Yllättävintä onkin kenties se, että  intiimi kanssakäyminen ydinajatukseltaan ei loppujen lopuksi eroa muista käyttäytymismalleista. Se on vain yksi tapa tuntea itsensä rakastetummaksi ja hyväksytyksi, teki sitä sitten koston tai kiihkon takia.

 

Lue myös: Tutkijat vahvistavat – Naiset nauttivat eniten rakkaudentäyteisestä seksistä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Thefrisky.com
Lähde: Pixabay.com