Viisi pahaa tapaa, jotka eivät ehkä olekaan niin pahasta

20.6.2018

1. Vihanpurkaukset voivat auttaa pitämään stressin loitolla

Carnegie Mellon -yliopiston tutkijat selvittivät, että hienoinen vihantunne – ja sen esiintuominen – voi auttaa pitämään kehon stressihormonitasot alhaisina, verrattuna siihen että päällimmäisenä tunteena olisikin vihan sijasta ahdistus tai pelko. Etenkin naisten kohdalla ero oli huomattava – tutkijoiden mukaan ehkä siksi, että nykyisessä kulttuurissa naisten oletetaan tukahduttavan vihantunteensa.

2. Kahvin jatkuva hörppiminen voi pitää syövän loitolla

Kahvi sisältää paljon antioksidantteja, ja viimeaikaisten tutkimusten valossa nämä antioksidantit ehkäisevät monia tauteja: Mm. Parkinsonin tautia, syöpää ja aikuisiän diabetesta. Juo kuitenkin kahvisi mustana tai maidolla – jätä paljon tyydyttynyttä rasvaa ja sokeria sisältävät lisukkeet pois terveyshyötyjen maksimoimiseksi.

3. Pieni sotkuisuus on hyväksi

Ei kannata syyllistää itseään jos koti ei ole jatkuvasti putipuhdas. Tutkimustulokset nimittäin osoittavat, että kliinisen puhtaat kodit altistavat etenkin lapset erilaisille allergioille. Tämä johtuu siitä että liian puhdas ja desinfioitu ympäristö on huono asia immuunijärjestelmän kehityksen kannalta.

4. Olut päivässä pitää sydämen ja luuston terveinä

Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan yksi olut päivässä voi auttaa pitämään luuston ja sydämen kunnossa. Oluen valmistuksessa käytetyt ohramaltaat sisältävät mm. B6-vitamiinia ja ainesosaa nimeltä silica, jotka edistävät niin luuston kuin sydän- ja verisuoniston terveyttä.

5. Purukumin jauhaminen voi auttaa pitämään kilot kurissa

Tutkijat ovat havainneet että purukumin syöminen on yhteydessä painonpudottamiseen. Vaikuttaa siltä että purukumin jauhaminen saa aivojen kylläisyyskeskuksessa aikaan samanlaisia reaktioita kuin syöminen – se siis huijaa aivoja luulemaan että maha on täydempi kuin oikeasti onkaan.

Lisää aiheesta Lifestyle & vapaa-aika

Lähde: Womens Health
Kuva: Unsplash / Enrique Fernandez