Tutkimus paljastaa – Miehet pitävät blondeja nuorekkaampina ja terveemmän näköisinä kuin brunetteja

22.7.2021

Siitä on vuosikymmeniä, kun Marilyn Monroe valtasi valkokankaat. Blondien suosio on kuitenkin säilynyt tähän päivään saakka, kertoo tuore tutkimus.

Tutkijat havaitsivat, että miesten mukaan blondit vaikuttavat merkittävästi nuorekkaammilta ja terveemmiltä kuin brunetet. Ja stereotyyppistä tai ei, miehet pitävät blondeja myös kevytkenkäisempinä.

Vaikka tämä antaakin blondeille etulyöntiaseman miesmarkkinoilla, on ruskeatukkaisilla naisilla edelleen pieni yliote avioliittojen saralla – brunettejen ajatellaan nimittäin omaavan paremman ”vanhemmuuspotentiaalin”.

 

Blondi valitaan todennäköisemmin treffiseuralaiseksi

Minnesotan yliopiston tutkimuksessa tutkittiin 110 miestä ja heidän preferenssejään. Tutkimuksessa haluttiin saada lisää taustatukea aikaisemmissa tutkimuksissa saaduille tiedoille, kuten sille, että blondeille annetaan enemmän tippejä ravintoloissa.

Psykologit näyttivät miehille tietokoneen käsittelemiä kuvia naisista vaaleilla, ruskeilla tai mustilla hiuksilla.

Tutkijat havaitsivat, että miehet pitivät blondeja viehättävämpinä ja kokivat heidän omaavan paremman parisuhdepotentiaalin verrattuna mustatukkaisiin naisiin. Näillä osa-alueilla blondit ja brunetet saivat lähes samanlaiset tulokset.

Miehet kuitenkin pitivät yleisesti blondeja nuorekkaampina ja terveemmän näköisempinä brunetteihin verrattuna. Miehet pitävät blondeja myös muita kevytkenkäisempinä, minkä takia blondeja valitaan todennäköisemmin treffiseuralaisiksi.

 

Lue myös: 4 temppua, joilla saat miehet ajattelemaan sinua taukoamatta

 

Lasten äidiksi mieluiten mustatukkainen

Mutta mitä tulee lasten hankintaan, miehet valitsevat mieluummin ruskeatukkaisen naisen lapsensa äidiksi.

Tutkimuksessa huomattiin myös, että miehet pitävät pitkätukkaisia naisia vähemmän terveinä ja viehättävinä, kun taas keskimittaiset hiukset omaavat naiset ovat potentiaalisempia parisuhdetta ajatellen.

 

Tutkimusraportissa tiivistetään: “Tutkittavat miehet kykenivät tekemään suhteellisen merkityksellisiä ja komplekseja johtopäätöksiä vain vilkaistuaan naisten kuvia nopeasti. Miehet vaikuttavat suosivan blondeja treffikumppaneina ja brunetteja vakavammissa suhteissa, mikä voi johtua blondien luomasta kevytkenkäisyyden tunteesta.”

Blondien suosiminen voi johtua evoluutiollisista syistä.

Luolamiesaikoina hiusten värin perusteella valittiin usein kumppaneita.

Koska hiuksilla on tapana tummentua iän kertyessä, naiset, jotka omaavat luonnostaan vaaleammat hiukset, ovat nuorempia ja näin ollen myös oletetusti hedelmällisempiä.

 

Lue myös: Heteromiehet pyrkivät hurmaamaan naisensa syömällä paljon

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Daily Mail
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Stas Svechnikov