Heteromiehet pyrkivät hurmaamaan naisensa syömällä paljon

22.11.2017

Miehillä on taipumusta hieman kyseenalaisiin toimiin iskutarkoituksissa, esimerkiksi vaurauden tai mausteisten ruokien syömiskyvyn esittelyyn tavoitteenaan todistaa heidän maskuliinisuutensa. (Vinkki miehille: älä tee sitä.)

Tietenkin myös naisten käytös muuttuu usein, kun mies on läsnä. Erään tutkimuksen mukaan naisilla on taipumus syödä kevyemmin miehen kanssa osoittaakseen feminiinisyytensä. Mutta muuttavatko heteromiehetkin ruokamääriään naisten seurassa?

Ehkä. Cornellin yliopiston uudessa tutkimuksessa paneudutaan asiaan tarkemmin.

 

Naisten kanssa aterioivat miehet syövät enemmän kuin yksin murkinoivat

Tutkimus toteutettiin lounasaikaan italialaisessa ravintolassa, missä lounas toteutettiin syö niin paljon kuin jaksat-tyylillä. Tutkijat tarkastelivat 105 asiakasta, ikävuosiltaan 18 ja 81 vuoden välillä, ja näistä 60 oli miehiä.

Laskeakseen ruokamäärät, tutkijat merkkasivat muistiin asiakkaiden ottamat ruokamäärät ja vähensivät määrästä kaiken, mitä asiakas jätti lautaselle syötyään. Tutkijat myös seurasivat miesten ruokaseuraa; söikö mies yksin, naisen kanssa vai kenties useamman naisen kanssa.

Naisten kanssa murkinoineet miehet söivät huomattavasti enemmän – 93 prosenttia enemmän pizzaa ja 86 prosenttia enemmän salaattia verrattuna miehiin jotka söivät yksin tai muiden miesten kanssa. Naisten ruokamäärät eivät sen sijaan muuttuneet seuran vaihtuessa.

 

Raskaasti syöminen on miehelle keino esitellä kykyjään

Tutkijoilla on tarjota evoluutioon liittyvä selitys tuloksilleen: raskaasti syöminen on miehelle keino esitellä kykyjään vastakkaisen sukupuolen silmissä. On muistettava, että otoskoko oli melko pieni, eivätkä tutkijat tienneet lounaiden tarkoitusperiä – ne saattoivat olla kaikkea mahdollista treffeistä työtapaamisiin tai perhelounaisiin. Ei myöskään tiedetä, olivatko kaikki tutkittavat miehet heteroita.

Kaiken kaikkiaan miehillä on kuitenkin jostain syystä taipumusta syödä enemmän naisten kanssa.

 

Lue myös: Mies, näin näytät seksikkäältä naisten silmissä: 7 pientä niksiä

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / rawpixel.com