Mitä on tapahtunut perinteiselle rakkaudelle?

20.9.2020

Uskon voivani puhuvan kaikkien nykyajan nuorten naisten puolesta sanoessani, että haluamme aitoa rakkautta ja kumppanuutta, mutta olemme toiveinemme viisi vuosikymmentä myöhässä.

Kaipaamme aikaan, jolloin miehet avasivat aina auton oven rakkaalleen. Aikaan, jolloin sydän annettiin vain ja ainoastaan sille yhdelle valitulle. Aikaan, jolloin sait täyttää sydämesi onnella. Aikaan, jolloin pystyit sanomaan miehen katseesta, että hän palvoi sinua.

 

Missä on entisaikojen rakkaus?

Rakkaus, joka sisälsi käsin kirjoitettuja kirjeitä ja kukkalähetyksiä. Rakkaus, jota yhden illan houkutukset eivät voineet horjuttaa. Rakkaus, joka oli yhtä kantava kuin taivaan kuu ja tähdet. Usein mietin, onko niin monen sukupolvemme parisuhteen loppumisen syynä teknologia. Kommunikointi tapahtuu nykyään keskustelun sijaan ruutujen välityksellä.

On selvää, että sukupolvemme kärsii siitä, että olemme unohtaneet rakkauden todellisen merkityksen. Mitä tapahtui klassiselle kosiskelulle? Sille, että mies pysäyttää naisen kadulla ja kehuu hänen kauneuttaan.

No, Tinder tuli. Ja kaikki muutkin seuranhakupalvelut ja somet. Olemme riisuneet perinteisen kommunikoinnin ja muuttaneet sen ruutujen välillä tapahtuvaksi, epätodellisten henkilöhahmojen chattailuksi.

Miksi yksikään mies haluaisi omistautua yhdelle aidolle rakkaudelle ja samalla luopua potentiaalisten kumppanien loputtomasta virrasta? Miksi kenenkään tarvitsisi enää pysäyttää ketään kadulla, kun kaiken voi hoitaa Tinderissä?

Kuka tahansa voi osoittaa olevansa rohkea, kun sen voi osoittaa piilotellessaan ruudun takana. Omat suhteeni ovat usein päättyneet siihen, että niistä puuttuu sitä ”jotain”, jotain mikä sisältyy aitoon rakkauteen ja jota todelliset herrasmiehet toteuttavat.

Tutkimusten mukaan miehillä on naisia suurempi seksivietti ja naisilla miehiä parempi itsehillintä. Miehet nauttivat ”eläimellisten vaistojen” toteuttamisesta ja seksistä useiden kumppanien kanssa. Nykyajan palvelut tekevät näiden vaistojen tyydyttämisestä helppoa. Sen sijaan, että mies tekisi työtä suhteen eteen, voi hän avata tietokoneen tai puhelimen ja etsiä ”täydellisen naisen”.

 

Seksi on kaikki kaikessa

Olkaamme rehellisiä itsellemme. Deittisovelluksissa notkuvat miehet etsivät saalista, ei rakkautta. Kun parisuhteessa ilmenee ongelmia, ratkotaan ne liian helposti tekstiviestillä tai sähköpostitse.

Asuin kerran vuoden sellaisen miehen kanssa, jota jouduin anelemaan avautumaan tunteistaan. Lopulta hän vain lopetti suhteemme tekstiviestillä. Puhelin antaa ihmisille vallan olla armottomia. Pelkureiden ei tarvitse kohdata toisten raivoa tai kipua. Kaiken voi hoitaa parilla klikkauksella.

Monille nykyajan miehille seksi on yhtä kuin rakkaus. Seksi on tunteita tärkeämpää ja pitää suhteen kasassa. Kyky harrastaa seksiä kaikissa mahdollisissa asennoissa on tärkeämpää kuin myötätunto ja älyllinen intiimiys. Päivät, jolloin rakkaus tarkoitti toisen tunteiden ja käytöksen ymmärtämistä, ovat ohi.

Se, että olet hyvä, myötätuntoinen ja rakastava ihminen, on merkityksetöntä. Vain muutaman minuutin seksisessioilla on merkitystä. Älkää ymmärtäkö minua väärin, seksi on toki tärkeää parisuhteessa, mutta sen tulisi perustua rakkauteen ja olla molemmille tyydyttävää.

Nykyajan miehet ei koe olevansa vastuussa aiheuttamastaan kivusta. He pitävät parhaana ratkaisuna ghostaamista, katoamista. Sillä ei ole väliä, kauan olette olleet yhdessä. Ajatellaan, että parisuhteessa kaiken pitää olla täydellistä ja sitten kun ei olekaan, livahdetaan paikalta. Tänä päivänä some määrittää, onko suhteesi hyvä vai ei. Tykkäyksillä mitataan, kannattaako suhteessa pysyä vai siirtyä seuraavaan.

 

Aidot suhteet korvataan epätodellisilla julkisuuskuvilla ja vääristyneillä odotuksilla

On oikeastaan aika surullista, että annamme sosiaalisen median määritellä parisuhteitamme. Mistä lähtien parisuhde on pitänyt hyväksyttää puolitutuilla ja tuntemattomilla ihmisillä? Useimmiten ne parit, jotka julkaisevat imeliä kuvia loputtomana virtana, ajautuvat herkemmin riitoihin ja pettämään toisiaan.

Tuodaan siis perinteinen rakkaus takaisin! Kirjoita kirjeitä, anna kukkapuskia, kerro ihastuksellesi kasvotusten, kuinka hyvältä hän näyttääkään. Luodaan yhdessä maailmaan enemmän rakkautta.

 

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Herway.net
Lähde: Pixabay.com