Lankkutreeni kannattaa – 7 uskomatonta hyötyä

7.6.2020

Kehonpainotreenit kasvattavat suosiotaan jatkuvasti niiden helppouden ja tehokkuuden takia. Lankku eli Hoover on liike, joka ei ikinä poistu muodista. Lankku on yksi tehokkaimmista liikkeistä; sitä ei tarvitse tehdä kauaa, mutta se johtaa selviin tuloksiin lyhyessä ajassa.

Mitä tapahtuu, jos lankutat päivittäin?

 

1. Keskivartalosi vahvistuu merkittävästi 

Lankku on liikkeenä kuin luotu keskivartalon treenaamiseen, sillä se rasittaa kaikkia tärkeimpiä lihasryhmiä, kuten alavatsalihaksia, vinoja vatsalihaksia ja sisäisiä vatsalihaksia. Eri lihasryhmien merkitystä ei ikinä voi aliarvioida, sillä jokaisella ryhmällä on omat tärkeät tehtävänsä jokapäiväisessä elämässä.

 

2. Vähennät selkävaivojen riskiä

Lankku on treeni, joka mahdollistaa lihasten kasvattamisen niin, ettei selkärangalle tai kyljille tule liikaa painetta. Lankun tekeminen ei vain vähennä selkäkipua, mutta se myös vahvistaa ja kasvattaa lihaksia selässä, erityisesti sen ylemmissä osissa.

 

3. Aineenvaihduntasi kiihtyy

Lankutus on erinomainen keino haastaa oma keho, sillä päivittäinen lankutus polttaa enemmän kaloreita, kuin mikään muu perinteinen vatsalihasliike, kuten istumaan nousu. Lankussa vahvistuvat lihakset pitävät huolta, että poltat kaloreita myös levossa.

Tämä on erityisen tärkeää erityisesti, jos vietät suurimman osan päivästäsi tietokoneen ääressä. Jos otat tavaksesi tehdä lankkua ennen työpäivän alkamista, varmistat, että aineenvaihduntasi toimii tehokkaasti koko päivän.

 

Lue myös: Treenaa talvella – poltat enemmän kaloreita

 

4. Ryhtisi paranee

Lankkutreeni tekee todella hyvää ryhdillesi. Eikä hyvä ryhti ole ikinä pahasta.

Hyvä ryhti pitää luusi ja jänteesi oikeassa asennossa, mikä tarkoittaa sitä, että sekä luut että jänteet pysyvät paremmassa kunnossa ja terveenä. Näin ne mahdollistavat myös lihastesi paremman toiminnan.

Hyvä ryhti varmistaa sen, että selkärankasi on oikeassa asennossa ja kärsit vähemmän selkäkivuista.

Kaiken lisäksi hyväryhtiset ihmiset näyttävät hyviltä, terveiltä ja itsevarmoilta.

 

5. Tasapainosi kehittyy

Onko sinusta ikinä tuntunut yhdellä jalalla seistessäsi siltä, ettet pysy pystyssä kuin pari sekuntia. Kyse on siitä, ettei keskivartalosi ole riittävän vahva pitääkseen sinut tasapainossa. Kun teet sekä kylki- että vatsalankkuja, parannat tasapainoasi, mutta myös suorituskykyäsi kaikessa liikunnassa.

 

6. Sinusta tulee notkeampi kuin koskaan

Notkeus on avainasemassa lankkujen kannalta. Lankutus venyttää kaikkia taaimmaisia lihasryhmiä, esimerkiksi olkapäitä, reisiä ja varpaita. Kun teet lisäksi kylkilankkua, työstät vinoja lihaksiasi ja näin myös ne muuttuvat notkeammiksi.

 

7. Saat paremman mielen

Lankkutreeni vaikuttaa hermoihimme erityisellä tavalla, muuttaen mielentilaamme paremmaksi. Mutta miten? Lankku venyttää lihasryhmiä, jotka aiheuttavat kehoomme stressiä ja jännitteitä.

Kun istut tuolissasi kotona ja töissä koko päivän, lihaksesi kiristyvät ja jalkasi muuttuvat raskaiksi. Myös olkapääsi jäykistyvät istuessasi huonossa asennossa.

Nämä kaikki tekijät aiheuttavat stressiä ja laskevat mielentilaasi. Mutta lankuttamisella voit parantaa mieltäsi, hoitaa hermostuneisuutta ja jopa ehkäistä masennuksen oireita – mutta vain jos, otat sen päivittäisiin rutiineihisi mukaan.

 

Lue myös: Mikä treeni sopii sinun persoonallesi? – Fitness-valmentaja kertoo

Lue lisää: liikunta & fitness uutisia

Lähde: Lifehack.org
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Form