Kolme lajia, joita voit harrastaa säällä kuin säällä

13.5.2020

Haluatko aloittaa liikuntaharrastuksen, mutta Suomen usein melko ikävät säät latistavat tunnelmaa? Alta löydät kolme oivallista lajia, joiden avulla voit kuntoilla sisätiloissa ympäri vuoden.

 

Boulderointi

Boulderointi on noussut valtavaan suosioon muutaman viime vuoden aikana. Boulderoinnissa monia viehättää lajin yksinkertaisuus, sekä se, että kiipeilyä voi harrastaa sisätiloissa ympäri vuoden. Et myöskään tarvitse valtavaa määrää erilaisia välineitä, pelkät urheiluvaatteet ja kiipeilykengät riittävät.

Boulderointi tarkoittaa kiipeilyä ilman erillisiä varmistusvälineitä ja melko matalla. Boulderointia harrastetaan tavallisesti 1,5 – 9 metrin korkeudella, mutta useimmiten kiipeilykorkeus on noin 4 metriä. Kyseessä on yksi suosituimmista kiipeilylajeista, eikä syyttä – aloittelijatkin voivat kehittyä lajissa uskomatonta tahtia, ja oman kehityksen seuraaminen on todella motivoivaa.

Uudesta lajista on tietysti mahdotonta sanoa, onko kyseessä juuri sinun juttusi. Tästä syystä omien kiipeilykenkien ostamista kannattaa varmasti lykätä ainakin siihen asti, että olet käynyt tutustumassa lajiin. Monet kiipeilykeskukset lainaavat kenkiä aloittelijoille, joten voit tutustua kiipeilyyn kaikessa rauhassa ilman suuria taloudellisia panostuksia.

Boulderointi on monien mielestä sosiaalinen laji, vaikka varsinainen kiipeily on tietysti aina yksilösuoritus. Ota siis puolisosi tai kaverisi mukaan ja lähde rohkeasti kokeilemaan – ole kuitenkin varovainen, sillä tähän lajiin jää helposti koukkuun!

 

 

Kuntonyrkkeily

Oletko haaveillut joskus aloittavasi nyrkkeilyn kuin Rocky Balboa konsanaan, mutta et haluaisi kärsiä mustasta silmästä, murtuneesta nenästä tai muista lajille ominaisista haitoista? Kokeile kuntonyrkkeilyä! Kuntonyrkkeily on erityisen hyvä vaihtoehto toimistotyöläisille, sillä se on loistavaa lääkettä niska- ja hartiavaivoihin.

Kuntonyrkkeilykursseja järjestetään monissa kaupungeissa jatkuvasti, joten aloittaminen on helppoa. Kurssille osallistuminen kannattaa ennen kuin ostat nyrkkeilysäkin kotiin, sillä ohjaajien kanssa voit hioa tekniikan kohdilleen ja vältyt turhilta vammoilta. Tässä goole hakutulos haulle: kuntonyrkkeily – vaihtoehtoja riittää!

 

 

Sisäkävely

Matalasykkeinen liikunta on tärkeää, sillä sen avulla muodostuu pohja peruskunnolle ja sitä kautta kaikelle fyysiselle jaksamiselle. Kävelyä on todella helppoa harrastaa myös sisällä, joko kävelemällä yksinkertaisesti vaikka omaa asuntoa ympäri tai hankkimalla juoksumatta.

Kävely on todella tehokas liikuntamuoto, vaikka monet eivät varsinaisesti edes ajattele kävelyä urheiluna. Monien urheilulääkärien ja muiden ammattilaisten mukaan kävely on todella aliarvostettu liikuntamuoto. Miksipä et siis aloittaisi kävelystä, sillä et tarvitse aloittamiseen muuta kuin kengät.

Kävelystä on helppoa siirtyä hieman vauhdikkaampien lajien pariin, kun kunto alkaa kohenemaan. Kokeile esimerkiksi lisätä lyhyitä juoksu- tai hölkkäpätkiä kävelyn lomaan, ja saatat pian löytää itsesi treenaamasta maratonia tai muita pitkiä matkoja varten!

Sisäkävelyssä on monia hyviä puolia perinteiseen ulkokävelyyn verrattuna. Voit esimerkiksi voit maksaa casino-talletuksesi vaikka puhelinlaskulla ja pelata suosikkipelejäsi samalla, sillä sinun ei tarvitse varoa liikennettä.

Voit lisäksi jättää säätiedotteen lukematta lähtiessäsi lenkille sisätiloihin. Auringon UV-säteily ei pääse polttamaan nahkaa eivätkä sateet tai tuuli kiusaa, joten voit varautua lenkkiin hieman kevyemmillä varusteilla.

 

Lue lisää: liikunta & fitness uutisia

Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com
Lähde: Pixabay.com