Etsitkö halpoja superfoodeja? – Tässä 5 parasta vaihtoehtoa

6.9.2022

Terveellisten ruokien ei tarvitse olla kalliita. Olemme keränneet listan arkipäiväisiä raaka-aineita, joilla on samanlaisia ominaisuuksia kuin joillakin kalliimmilla, ”superfoodeiksi” nimetyillä raaka-aineilla.

 

Vaihda harjasvehnä rucolaan

Nämä molemmat vehreät vihannekset sisältävät runsaasti klorofyllia, aminohappoja ja C-, E-, B- ja K-vitamiineja. Molemmat sisältävät myös beetakaroteeneja sekä luteiinia. Rucolassa on kuitenkin lisäksi glukosinolaattia, joka suojaa syövältä.

 

Vaiha maca-jauhe violettiin parsakaaliin

Maca-juuresta tehty jauhe ja violetti parsakaali ovat molemmat peräisin ristikukkaisten vihanneksen lahkosta. Ne molemmat ovat pullollaan syöpää ehkäiseviä ainesosia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa sekä E-vitamiinia. Ristikukkaiset vihannekset tasapainottavat elimistön hormonitasapainoa sekä vahvistavat energiatasoja.

 

Lue myös: 10 todellista voimaruokaa – Nämä asiat tekevät niistä superterveellisiä

 

Vaihda granaattiomenat punajuureen

 

Molemmissa on runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat päivittäiseltä stressiltä ja auttavat ylläpitämään tasapainoista verenpainetta ja verenkiertoa. Sekä granaattiomenat että punajuuret ovat erinomaisia kuidun, kaliumin, C-vitamiinin ja erilaisten B-vitamiinien, kuten folaatin, lähteitä. Punajuuren lehdissä on myös mukavasti K-vitamiinia.

 

Vaihda gojimarjat karpaloihin

Molemmat marjat sisältävät antioksidantteja, kuten anthosyaniineja, jotka suojaavat sydäntä ja hidastavat ikääntymisen merkkien syntymistä.

Molemmissa on lisäksi karotenoideja, kuten beetakaroteenia, jota elimistö muuttaa A-vitamiiniksi parantaakseen ihon, silmien ja immuunisysteemin kuntoa. Toinen karotenoidi, lykopeeni, suojaa ihoa UV-säteilyltä.

 

Vaihda kookosöljy voihin tai gheehen

Nämä tyydyttyneet rasvat ovat tasaisia korkeissa lämpötiloissa, minkä takia ne sopivat hyvin kuumissa lämpötiloissa kokkaamiseen. On kuitenkin syytä muistaa, että näitä rasvoja, kuten mitä tahansa muutakin rasvaa, tulee nauttia kohtuudella.

Voi sisältää suurimman osan niistä terveellisistä rasvoista, joista kookosöljy saa yleensä kaiken kunnian.

 

Lue myös: Parhaat superfoodit painonpudotukseen

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Bbcgoodfood.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / joe holiday