10 todellista voimaruokaa – Nämä asiat tekevät niistä superterveellisiä

20.8.2020

MUSTIKKA

Sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Voisi sanoa, että ”Ladattu”. Mustikka on metsiemme todellinen (ilmainen) terveyspommi, joka suojaa myös erilailta syöviltä. Erinomainen valinta painonpudottajille ja urheilijoille. Lisää mustikkaa kaurapuuroosi, vihersmoothieesi, syö sellaisenaan tai tee herkullinen marjasekoitus illanistujaisiin. Terveellinen naposteluvaihtoehto, joka varmasti maistuu kaikille.

 

KVINOA

Gluteeniton! Sopii siis keliaatikoille ja tietenkin myös gluteenitonta ruokavaliota muuten vaan käyttäville. Sisältää runsaasti magnesiumia ja auttaa lievittämään migreenin oireita. Kvinoaa naamariin, päänsärky pois ja hymy kasvoille – terveyttä edistäen!

 

LOHI

Ota maksimihyöty irti – syö lohta / kalaa kaksi kertaa viikossa! Lohi vähentää sydänsydäntautien riskiä (sisältää omega-rasvahappoja) ja on erinomainen lounasvaihtoehto painonpudottajille. Syö sellaisenaan, salaatin joukossa tai herkuttele vaikkapa loimulohella.

 

KREIKKALAINEN JOGURTTI

Sisältää runsaasti probiootteja, jotka pitävät ruoansulatuksen tip top kunnossa. Voit käyttää hapankerman korvikkeena tai sekoittaa hedelmiä ja hunajaa sekaan = Helppo, herkullinen ja ennen kaikkea terveellinen jälkiruokavaihtoehto.

 

KOOKOSÖLJY

Sisältää runsaasti niitä terveellisiä rasvoja = Iso apu painonpudottajille. Kookosöljyä voit käyttää leivonnaisissa, smoothieissa ja vaikkapa voin korvikkeena. Tervetuloa terveelliset välipalat!

 

LEHTIKAALI

Teräsmiehen vaihtoehto – sisältää enemmän rautaa kuin punainen liha ja enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Lehtikaali omega3-rasvahapot auttavat taistelussa autoimmuunisairauksia vastaan.

 

KAAKAO

Tämä nerokas ”tuote” laskee verenpainetta. Kun töissä / koulussa on stressiä, niin kuppi kaakaota ja muutama pala tummaa suklaata, niin johan rauhoittaa kummasti.

 

BATAATTI

Yhdellä bataatilla hoidat päivittäisen A-vitamiinin tarpeen kerralla kuntoon. Bataatti on ladattu antioksidanteilla ja kuidulla. Kannattaa ottaa tavaksi, perunan vaihtoehdoksi. Uunibataatti on todellinen herkku!

 

OLIIVIÖLJY

Tämä on oikea kestotuote. Pullollinen oliiviöljyä säilyy jopa vuoden, ilman että terveysominaisuudet suuresti kärsivät. Oliiviöljy parantaa luiden mineralisoitumista ja estää osteoporoosia. Lorauta salaattiin ja herkuttele.

 

AVOKADO

Tässäkin on niitä hyviä rasvoja. Avokadon sisältämät aineet auttavat muun muassa muiden ravintoaineiden imeytymistä elimistöön. Lisää leivän päälle tai smoothieen – hyvää on!

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI JUTTUJA

LUE LISÄÄ: RUOKA JA JUOMA JUTTUJA

 

Lähde: Visually

Artikkelikuva: Pixabay