7 Ehdottomasti parasta ruokaa känninälkään

29.10.2021

Olemme kaikki olleet tässä tilanteessa — humalassa, nälkäisenä ja ilman järjen hiventäkään siitä, että miettisit kahdesti ennen kun tunget naamaasi megakokoista autogrillin hampurilaisateriaa, lihapiirakkaa ja puoli paketillista muroja. Tai ehkä olet hoippunut kotiin kulmabaarista kotiin mäkkärin sipulirengaspaketin kanssa (ne ovat vaan niin halpoja!).

Ymmärrämme kyllä: vahinkoja sattuu. Mutta pienellä suunnittelulla, voit estää nämä tilanteet. Listasimme kaikki ehdottomasti parhaimmat känniruuat, jotka voivat auttaa sinua heräämään hyvin levänneenä ja ilman krapulaa – ja ilman, että vatsasi sisällä oleva paholainen haluaa päästä suun kautta ulos.

 

Maapähkinävoi ja hillo

Kyllä, jokainen humalainen ihminen kokee tämän turvalliseksi (ja älyttömän hyvänmakuiseksi) lapsuuden herkuksi. Varmista vain, että teet nämä kokojyväleipään. Miksi tämä toimii: Kokojyvävoileivässä olevat hiilihydraatit auttavat alkoholia imeytymään vatsalaukussasi, pelastaen hieman B-vitamiineja, jotka normaalisti häipyvät juodessasi.

 

Kananuudelikeitto

Kanakeitto auttaa täyttämään neste ja natriumvajeen kehostasi, jonka alkoholi on aiheuttanut (alkoholihan siis kuivattaa). Tämä ruoka sisältää myös kysteeniä, mikä on aminohappo ja joka auttaa maksaasi toimimaan nopeammin. Näin et kärsi niin kovasta päänsärystä tai kylmänväreistä, jota asetaldehydi – alkoholin sivutuote – aiheuttaa.

LUE MYÖS: 7 ruokaa, joita ei pitäisi syödä ennen nukkumaan menoa

 

Vegeomeletti

Kuten kanakeitto, munissa on kysteeniä, joka voi minimoida päänsärkyä ja kylmänväreitä. Kananmunat sisältävät myös tauriinia, joka saattaa vähentää niitä maksavaurioita, joita humalahakuinen juominen ja myrkyt voivat aiheuttaa kehollesi. Muista kuitenkin, että kyseessä täytyy olla kasvisomeletti tai munakokkeli – ei juustolla ja pekonilla kuorrutettu erikoisuus – rasvaiset ruuat voivat ärsyttää ruuansulatusta, ja saada sinut voimaan jopa huonommin.

 

Inkivääri Kombucha

Sen sijaan, että joisit inkivääriolutta, nappaa kokeiltavaksi tämä vähäsokerinen vaihtoehto. Sen lisäksi, että tämä fermentoitu tee sisältää vatsaa rauhoittavaa inkivääriä (kouristuksienvastainen aine, joka rentouttaa ruuansulatuskanavaa, minimoi turvotuksen ja vähentää heikkovointisuutta), se myös täydentää b-vitamiinivarastoasi, jonka alkoholi on tyhjentänyt. Se myös sisältää tarpeellisia probiootteja, jotka saattavat vähentää alkoholin aiheuttamia vaurioita suolistossa.

LUE MYÖS: 8 ruokaa, joissa on paljon magnesiumia

 

Banaanit

Nämä luonnonihmeet ovat täynnä kaliumia, jota alkoholi vie kehostasi. Eikö hedelmät huvita kännissä? Vedä ne viipaleiksi ja heitä seuraavan ruuan päälle…

 

Kokojyvävohvelit

Emme puhu nyt niistä yliprosessoiduista versioista, joita söit lapsena. Jos aiot tehdä vohveleita, tee ne oikein – me suosittelemme näitä: Food For Life Ezekiel 4:9 Sprouted Waffles. Nämä vohvelit ovat täynnä alkoholia poistavia hiilareita, b-vitamiineja ja proteiinia, kiitos kokojyväviljan (ja kun et ole humalassa, kokeile tätä reseptiä: idäteyistä jyvistä tehtyä leipää), siementen ja linssien.

LUE MYÖS: 9 parasta ruokaa sydänystävälliseen ruokavalioon

 

Sinulle parempaa jäätelöä

Olet ehkä sitä tyyppiä, joka haluaa vain kotiin päästyään istua rauhassa minttusuklaahippujen kera katsoen muutaman jakson Sinkkuelämää -sarjaa. Eikä yksikään artikkeli tule sitä muuttamaan! Me ymmärrämme sinua, mutta anna meidän suositella muutamaa puhtaampaa vaihtoehtoa, jotka eivät sisällä niin mieletöntä määrää kaloreita, vaikka tyhjentäisit koko purkin kerrallaan; Arctic Zero ja Halo Top. Näitä molempia saa uskomattomissa mauissa, kuten syntymäpäiväkakku tai limekakku, näissä ei ole mitään epämääräisiä ainesosia ja niissä on alle 300 kaloria per purkki.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Prevention
Lähde: Artikkelikuva / Pixbay