9 sydänystävällistä ruokaa

1.9.2020

Kaurapuuro

Aloita päiväsi lautasellisella kaurapuuroa, sillä se on täynnä omega3-rasvahappoja, folaatteja ja kaliumia. Tämä kuiduilla kyllästetty superruoka voi laskea kolesterolitasoja ja auttaa pitämään verisuonet puhtaana. PS. Nappaa resepti: Luksuspuuro

 

Lohi

Lohi sisältää erittäin paljon omega3-rasvahappoja ja auttaa madaltamaan verenpainetta. Pyri syömään kalaa kahdesti viikossa, niin madallat myös sydänkohtausriskiä kolmanneksella. Tässä herkullinen idea: Lohi-kesäkurpitsarullat

 

Avokado

Kun lisää leivän päälle avokadoa, niin saat välipalojesi yhteydessä sydämellesi hyviä rasvoja. Avokado auttaa pitämään myös verenpaineesi kurissa. Tässä erinomainen naposteluherkku avokadosta: Avokado-bruschetta – kokeile!

 

Oliiviöljy

Oliiviöljy auttaa madaltamaan kolesteroliarvoja ja pienentää riskiä sairastua sydänsairauksiin. Lorauta oliiviöljyä salaattisi joukkoon. Lue myös: Oliiviöljy – tehokas apu ihon puhditamiseen.

 

Pähkinät

Saksanpähkinät sisältävät runsaasti omega3-rasvahappoja. Niistä saat myös kuitua ruokavalioosi. Pähkinät ovat pätevä välipala sellaisenaan, mutta sopivat erinomaisesti esim. salaattien joukkoon. Lue myös: 8 tapaa lisätä proteiinia salaatteihin.

 

Marjat

Mustikat, vadelmat, mansikat, oikeastaan melkein kaikki marjat ovat täynnä aineita, jotka pienentävät sydänsairauksiin ja syöpään sairastumisen riskiä. Lisää marjoja esim. aamupuurosi, tuplaat terveysvaikutukset! Katso herkullinen resepti: Mustikkamousse.

 

Pinaatti

Pinaatti auttaa pitämään sydämesi huippukunnossa. Se sisältää suuria määriä kaliumia ja kuitua. Pinaatti toimii erittäin hyvin smoothien joukossa. Lue myös: 8 ruokaa, joissa on erittäin paljon magnesiumia.

 

Herneet

Herneet ja pavut sisältävät runsaasti kuitua ja ne ovat täyteen ladattuja omega3-rasvahapoilla ja kalsiumilla. Sydän kiittää! Lue myös: 15 ruokaa, jotka sisältävät paljon kuitua.

 

Soijapavut

Soijapavut voivat auttaa madaltamaan kolesterolia ja ovat erinomainen proteiinin lähde sydänystävällisessä ruokavaliossa.Lue myös: 9 terveellistä ruokaa, joita kannattaa pitää pakastimessa.

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI UUTISIA

 

Lähde: Health.com

Artikkelikuva: Unsplash / Soroush Kamiri

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia