Nämä 8 ruokaa ovat hyviä magnesiumin lähteitä – Edistä terveyttäsi

26.4.2024

Magnesium tukee immuunijärjestelmäämme ja estää tulehduksia, jotka ovat sidoksissa erilaisiin syöpiin. Magnesium edistää sydämen terveyttä ja jopa pienentää sydänkohtausten riskiä. Harwardissa teetetyn tutkimuksen mukaan päivittäinen korkea magnesium-annos pienentää diabetekseen sairastumisen riskiä 33%. Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että magnesiumin estää masentumista ja migreenejä. Vaikka erilaisia magnesium-valmisteita onkin saatavilla, niin parhaat lähteet löytyvät tietenkin luonnon omista antimista. Tässä 8 ruokaa, jotka sisältävät paljon magnesiumia ja jotka voivat auttaa sinua monin tavoin eri vaivoissa. Edistä terveyttäsi ja ota nämä ruoat haltuun.

 

Tummalehtiset vihreät kasvikset

Ravitsemusmaailmassa tummalehtisillä vihreillä kasviksilla on ”ultimaattisen superruoan” rooli ja maine. Ne tarjoavat vitamiineja ja mineraaleja, sekä omaavat suuren määrän terveydellisiä hyötyjä. Valitse raakaa tai keitettyä pinaattia tai lehtikaalia lautasellesi, niin päivittäinen magnesiumin tarpeesi tyydyttyy vain muutamalla kalorilla.

 

Pähkinät ja siemenet

Vain noin puoli kupillista kurpitsansiemeniä tarjoaa lähes 100% päivittäisestä magnesiumin tarpeestasi. Muita korkean magnesium-pitoisuuden pähkinöitä ja siemeniä ovat esim. manteli, auringonkukan siemenet, cashew pähkinät ja pinjansiemenet, sekä pekaanipähkinät. Sekoita näitä keskenään astiaan / pussiin ja iltapäivän herkullinen magnesium-välipala on siinä.

 

Kala

Sen lisäksi, että kala on erittäin hyvä D-vitamiinin ja omega-3 rasvojen lähde, niin esim. makrilli, lohi ja tonnikala lisäävät ison määrän magnesiumia ruokavalioosi. Ota tavoitteeksi, että syöt vähintään kerran viikossa kalaa = kevyttä, herkullista, ja terveellistä.

 

Soijapavut

Soijapavut on ravintoarvoiltaan erittäin rikkaita. Ne sisältävät korkean määrän kuitua, vitamiineja, erilaisia mineraaleja ja aminohappoja. Ota kouluun / töihin mukaan naposteltavaksi puoli kupillista paahdettuja soijapapuja, niin olet täyttänyt jo puolet päivän magnesium-tarpeesta.

 

Avokado

Avokadot on ladattu multivitamiineilla, sydänystävällisillä ravitsemusaineilla ja sairauksia vastaan taistelevilla kemiallisilla yhdisteillä. Avokadot ovat yksi maailman ravitsevimmista ruokatuotteista. Lisää avokadon viipaleita salaattiisi, leivän väliin tai syö sellaisenaan lounaaksi, niin pystyt helposti täyttämään peräti 15% päivittäisestä magnesium-tarpeestasi.

 

Banaani

Banaani voi olla paremmin tunnettu sydänystävällisistä ja luustoa vahvistavista ominaisuuksistaan, mutta totuus on, että keskikokoinen banaani sisältää myös noin 32 milligrammaa magnesiumia, niin siis, vitamiinien ja kuidun lisäksi. Ja kaiken lisäksi yhdessä banaanissa on vain noin 100 kaloria. Banaani on mitä nerokkain välipala, iltapala joka-pala. Helppo kuljettaa mukana, vielä helpompi syödä. Muista napata banaani mukaan, joka päivä.

 

Tumma suklaa

Jos tarvitse vielä jonkun lisäsyyn syödä tummaa suklaata, niin tässä tulee: Tumma suklaa on myös magnesiumin lähde. Yksi (pieni) levy tummaa suklaata sisältää noin 24% päivittäisestä magnesium-tarpeesta ja noin 145 kaloria. Tämän lisäksi tumma suklaa sisältää antioksidantteja,, jotka alentavat verenpainetta. Tumma suklaa edistää myös verenkiertoa ja antaa lisäpotkua sydämelle.

 

Vähärasvainen jogurtti

Magnesium ja kalsium muodostavat ihanan terveysduon, koska kun saat tarpeeksi magnesiumia, niin kalsium imeytyy ja toimii paremmin. Ota evääksi mukaan ja pilko vaikka banaani sekaan, niin saat välipalastasi entistä täyttävämmän ja terveellisemmän.

 

KATSO LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI -UUTISIA

 

Lähde: Huffington Post

Artikkelikuva: Unsplash / Kelly Sikkema