6 tapaa, joiden avulla mieskuntosi säilyy

9.6.2020

Mieskunto ei pysy koko ikää hyvänä jos sen eteen ei tee tiettyjä perusasioita. Tässä kuusi niksiä joilla säilytät mieskuntosi pitkälle vanhoihin päiviin asti.

1. Katso mitä syöt

Se mikä on hyväksi sydämellesi ja verisuonillesi on hyvää myös erektion kannalta. Vältä siis liiallista kovien rasvojen ja suolan käyttöä.

Katso täältä terveellisiä kasvisruokaideoita

2. Pidä painosi kurissa

Ylipainon mukana tulee oheistauteja, kuten kakkostyypin diabetes. Diabetes heikentää verenkiertoa, mikä vaikuttaa nopeasti myös sukuelimiin.

3. Tarkkaile verenpainettasi

Korkea verenpaine vahingoittaa verisuonistoa, ja peniksen kohdalla se voi johtaa myös erektiohäiriöihin. Tarkastuta verenpaineesi ja kolesteroliarvosi säännöllisesti.

4. Juo alkoholia kohtuudella

Liiallinen alkoholinjuonti ei pelkästään tuhoa maksaa, se saa myös hormonitoiminnan sekaisin. Testosteronitason heilahtelu voi aiheuttaa myös erektiohäiriöitä.

5. Liiku

Liikunta ehkäisee erektiohäiriöitä tehokkaasti. On kuitenkin tiettyjä lajeja, joita ei kannata harrastaa ylettömästi: Esimerkiksi pyöräily rasittaa eturauhasta ja voi aiheuttaa ongelmia – etenkin jos välimatkat ovat pitkiä. Uiminen, kävely ja juoksu ovat hyviä erektiohäiriön torjuntalajeja.

6. Lopeta tupakointi

Tupakointi heikentää verenkiertoa – ei vain sormenpäissä, vaan myös muissa ruumiin ulokkeissa.

Lisää aiheesta terveys & hyvinvointi

Lähde: WebMD, http://www.webmd.com/erectile-dysfunction/features/protect-your-erection-11-tips?page=3
Kuva:Unsplash / Tyler Nix