5 asiaa, jotka vaikuttavat aineenvaihduntaasi ja vaikeuttavat painonpudotusta

22.11.2020

Jos kovastakaan yrittämisestä huolimatta, et saa painoasi tippumaan, niin kannattaa tarkistaa muutama aineenvaihduntaan merkittävästi vaikuttava asia.

 

1. Nesteytys

Jos kehomme ei saa riittävästi vettä, niin se alkaa nikottelemaan monella eri tavalla. Aineenvaihdunta hidastuu ja näin ollen kilot eivät karise. Muista juoda riittävästi vettä ja pidä aineenvaihdunta toiminnassa koko päivän. Juomapullo on hyvä pitää mukana päivän touhuissa.

 

2. D-vitamiinin vähäinen saanti

Jos kärsit D-vitamiinin puutoksesta, niin on varmaan, että myös painonpudotus on vähäisempää. Koet itsesi useammin nälkäiseksi ja mitä todennäköisemmin sorrut useammin syöpöttelemään. Aurinko on hyvä D-vitamiini lähde, mutta pitää muistaa, että asumme Suomessa = Täällä on pimeää, suurin osa vuodesta, joten D-vitamiinia kannattaa napata säännöllisesti myös pillereinä.

 

3. Liikunnan yksipuolisuus

Muista liikkua monipuolisesti. Kestävyysharjoittelua ja voimaharjoittelua sopivassa suhteessa. Näin pidät aineenvaihdunnan yllä ja kulutat tasaisesti energiaa.

 

4. Yösyopöttely

Pieniä annoksia usein ja aineenvaihdunta rullaa tasaisesti ja oireetta. Jos kuitenkin sorrut yösyömiseen, niin hidastat aineenvaihduntaasi merkittävästi. Levossa keho ei polta esim. proteiineja ja rasvoja juuri lainkaan. Mitä raskaampaa ruokaa, sitä tukkoisempi olo ja pidempi matka sinulla on saada kiloja pois.

 

5. Et käytä lainkaan kofeiinia

Kofeiinilla on ehkä liiankin huono maine, koska kaikkihan kuitenkin tietävät, että se saa aineenvaihdunnan toimimaan ihan uudella tasolla. Kuppia kahvia ja alkaa tapahtumaan, niin mielessä kuin kehossa. Nauti siis silloin tällöin kahvia ja ota hyöty irti. Muista kuitenkin jättää kahvi väliin iltasella, jotta kroppa ja pää pääsevät rauhoittumaan nukkumaan mentäessä.

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINTOINTI UUTISIA

 

Lähde: Woman’s Health

Artikkelikuva: Unsplash / Tracey Hocking