3 syytä, miksi en saanut painoa putoamaan juoksemalla

29.7.2018

Juokseminen oli Jenny Sugarin porttihuume kuntoiluun ja hän on siitä erittäin kiitollinen – lähinnä siksi, että se sai hänet terveelliselle polulle ja hän jäi siihen koukkuun. Jennyn päätavoite oli kuitenkin painonpudotus ja kun vaaka ei näyttänytkään toivottuja tuloksia, hän oli turhautunut ja vihainen. Miksi hän oikein ponnisteli niin kovasti tavoitteidensa eteen mutta ei nähnyt minkäänlaisia tuloksia. Tässä kolme seikkaa, jotka hän tajusi.

1. Onko jo ruoka-aika?

“Ajattelin, että mitä enemmän juoksen, niin sitä enemmän poltan kaloreita. 45 minuutin sijasta, lisäsin lenkin kestoa 60 minuuttiin useimpina päivinä paitsi lauantaisin, jolloin minulla oli enemmän aikaa, joten juoksin silloin 80-90 minuutin lenkin. Poltin enemmän kaloreita, mutta olin samalla täysin nääntynyt. Olin nälkäinen jat-ku-vas-ti. Ajattelin jatkuvasti vain ruokaa ja sitä milloin on seuraava ateria. Loppujen lopuksi söin kaikki polttamani kalorit – ja vähän vielä päälle. En päässyt juoksemalla karkuun ruoanhimoani.”

2. Lehmien luokse ja takaisin.

“Palasin lenkiltä klo 6 aamulla ja koska aivoni eivät olleet sen vertaa hereillä, että olisin osannut laittaa oikean kengän oikeaan jalkaan, niin pidin lenkkini myös yksinkertaisina. Juoksin 5 km ja ohitin pienen maatilan, jonka jälkeen käännyin ja juoksin takaisin kotiin. Tein tämän saman lenkin 4-5 päivänä viikossa melkein vuoden ajan. Sen lisäksi, että lenkillä käymisestä tuli erittäin tylsää, niin kehoni myös tottui tähän – melkein pelkästään tasaisella juoksemiseen. Tämä aivoton treenimuoto oli yksi syy miksi painoni pysyi paikoillaan.”

3. Kävitkö jo juoksemassa?

“Mieheni kysyi minulta eräänä, että olinko jo käynyt tyypillisellä 10km lenkilläni. Totesin vain, että ‘Täh? Eikö sitä huomaa?’ Mutta en juurikaan hikoillut, ihoni ei punoittanut ja hiuksenikin olivat täydellisellä ponnarilla. Vasta kun kävin kokeilemassa CrossFittiä, tajusin etteivät minun lenkkini olleet mitään varsinaista treeniä vaan oikeastaan lämmittelyä. En ollut juurikaan haastanut itseäni juoksemisessa. Välillä kävin juoksemassa mäkiä kun treenasin puoli-maratonia varten, mutta sen lisäksi pysyttäydyin rutiineissa ja kohtuullisessa vauhdissa, että pystyin keskustelemaan juoksukavereideni kanssa.”

Näiden kolmen oivalluksen jälkeen tajusin, että jos haluan polttaa maksimimäärän kaloreita, niin minun tulee tehdä töitäkin paljon, paljon enemmän. Aloin tekemään lyhyempiä treenejä kestoltaan mutta rankempia intensiivisyydeltään. Vaihdoin asfalttitiet metsäpolkuihin muutamana kertana viikossa ja juoksin mäkiä 1-2 kertaa viikossa. Vähensin myös juoksemisen määrää ja yhdistin muita tapoja treenata, kuten pyöräilyä, voimatreenejä ja CrossFittiä. Tämä oli se mitä tarvitsin, että painoni alkoi pudota vyötäröltäni. Mikä upea tunne onkaa nostaa paidan helmaa ja nähdä tulos omissa vatsalihaksissa!

Katso lisää uutisia aiheesta liikunta & fitness!

Lähde: popsugar.com / Jenny Sugar
Kuva: Unsplash / Filip Mroz