13 Totuutta seksistä, jotka jokaisen naisen tulisi tietää ennen 30 ikävuoden täyttymistä

10.12.2017

Viesti 20-vuotiaalle itselleni

Seksi on paljon monimutkaisempaa kuin elokuvissa näytetään, eikä yläasteen terveystiedon tunnit antaneet välttämättä täysin todenmukaista kuvaa seksielämästä. Kaikki, mitä tiedät seksistä nauttimisesta, on todennäköisesti peruja erilaisista kokeiluista ja virheistä.

Vaikka onkin hauskaa oppia kokeilujen kautta, ei kannata ikinä kuvitella, että orgasmeja tulisi teeskennellä tai sinun tulisi hävetä omaa ulkomuotoasi tai että sinun tulisi olla hiljaa omista mieltymyksistäsi, oli ne sitten kuinka omituisia tahansa. Siksi kysyimmekin seksiasiantuntijoilta, mitä he olisivat halunneet tietää seksistä jo nuorena.

 

On ihan okei, jos naurattaa

Aloittelevana seksinharrastajana seksi saattoi tuntua vakavalta asialta, mutta tee itsellesi palvelus ja rentoudu, neuvoo seksuaaliterapeutti Rena McDaniel.

”Jos haluat tuntea olosi mukavasti omassa kehossasi, kannattaa pyrkiä hyväksymään omat epätäydellisyydet ja hyväksyä se tosiasia, että ihmiset tekevät joskus outoja asioita sängyssä tai päästelevät hassuja ääniä tahtomattaan.”

Jos peuhatessa tapahtuu jotain noloa, kannattaa pyrkiä tukahduttamaan nöyryyttävyys huumorilla. ”Jos joku tippuu sängystä, saa krampin tai päästää vahingossa omituisia ääniä seksin aikana, voi naurulla tilanne muuttua osapuolia yhdistäväksi nolottamisen sijaan.”

 

Käytä liukuvoidetta

Liukuvoide ajatellaan usein ratkaisuksi kosteuden puutteeseen, minkä takia sen maine on huonontunut vuosien varrella. McDaniel ei ole kuitenkaan samaa mieltä: ”Nuorena luulin, että liukuvoide on vain ihmisille, joilla on ongelmia kostumisen kanssa. Tosiasiassa liukuvoide parantaa seksin laatua riippumatta siitä, kostuuko nainen helposti vai ei.”

Emily Morse, seksi- ja parisuhdeasiantuntija on samoilla linjoilla: ”Ei ole mikään epäonnistuminen, jos käyttää hieman liukuvoidetta asioiden tehostamiseen.” Morse suosittelee erilaisten voiteiden kokeilemista, sillä voiteetkin ovat erilaisia. Sillä tavalla voit löytää juuri itsellesi parhaiten sopivan voiteen.

Lue myös: Naisten 10 suosituinta seksifantasiaa

 

Muista kondomit

On selvää, että kondomit saattavat vähentää nautintoa eivätkä ne nauti parasta mahdollista arvostusta. ”Kun olin parikymppinen, kondomit olivat enemmänkin riesa,” kertoo seksikouluttaja Uchenna Ossai. ”Muistan monien kumppaneideni sanoneen, ettei seksi kondomin kanssa vain tunnu yhtä hyvältä.”

Mutta jos sivuutetaan tunteet, kondomit ovat todella tärkeitä. Onneksi kondomeita löytyy laidasta laitaan, ja kannattaakin kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jotta löydät itsellesi juuri sopivimman.

Muista myös pitää omat kondomit mukana, Morse muistuttaa. “Miehiin ei voi ikinä luottaa näissä asioissa. Eiväthän monet heistä edes tiedä missä klitoris sijaitsee.”

Entä jos mies kieltäytyy jyrkästi ehdottaessasi kumin käyttöä? ”Monet miehet saattavat yllättyä positiivisesti siitä, että omistat omiakin kondomeja,” Morse sanoo. ”Ja he ovatkin valmiita osoittamaan arvostustaan siitä hyvästä koko yön ajan.”

 

Seksin ei pidä sattua

Uusien asioiden kokeileminen on aina positiivista. Rajat kannattaa kuitenkin muistaa kokeilemisessakin. Monet naiset, jotka kokevat kipua tahtomattaan seksin aikana ajattelevat, että se vain kuuluu asiaan.

Ossain mukaan he ovat kuitenkin enemmän kuin väärässä: ”Seksin ei yksinkertaisesti tule sattua. Jos tunnet kipua seksin aikana, puutu asiaan!” hän sanoo. ”Kannattaa käydä lääkärissä kysymässä asiasta, jos kivut ovat kovia.”

Samalla Ossai suosittelee lämpimästi erilaisten asioiden kokeilua, esimerkiksi suuseksiä, masturbaatiota ja seksivälineitä, kuten vibraattoreita.

 

Teeskennellyistä orgasmeista ei ole iloa kenellekään

“Voi olla houkuttelevaa teeskennellä orgasmeja ajoittain, oli syynä sitten se, että tiedät orgasmin olevan kaukana tai että haluat antaa miehellesi pienen itseluottamusboostin,” Morse sanoo. Ongelmana vain on se, että ”miehesi kuvittelee sen jälkeen olevansa orgasmien mestari ja jatkaa samojen asioiden toistamista tulevaisuudessakin uskoen, että ne johtavat positiivisiin tuloksiin.”

Pieni viaton temppusi voikin johtaa pitkään orgasmittoman seksin putkeen. Tee itsellesi palvelus: “jätä esitykset väliin ja anna sen sijaan hieman rakentavaa palautetta,” Morse sanoo. ”On vaivalloisempaa teeskennellä orgasmi kuin vain lausua pari sanaa tai osoittaa klitoriksen oikea sijainti.”

Lue myös: 5 Syytä miksi et saa orgasmia – ja miten voit sen saada

 

Älä keskity vain orgasmeihin

Vaikka orgasmit ovatkin mahtavia ja niiden puute voi kismittää, kannattaa kuitenkin miettiä, onko seksin ainoa tavoite orgasmi? ”Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka” on klassinen ja hieman kulunutkin sanonta, mutta sopii tähän tilanteeseen kuin nenä päähän.

Seksissä on lukemattomia aspekteja sen alkamisen ja loppumisen välillä: ”Seksi on muutakin kuin penetraatiota ja orgasmeja,” Ossai sanoo. ”Keskity lopputuotteen sijasta nautintoon, niin seksielämäsi muuttuu totaalisesti.”

 

Anna itsesi nauttia

“Monet naiset ajattelevat edelleen, että seksin ainoa tarkoitus on tuottaa nautintoa kumppanille,” Morse sanoo. Jos tunnistat itsesi, kannattaa katsoa peiliin: ”Seksi on kahdenkeskistä; molemmilla osapuolilla tulee olla mahdollisuus nauttia täysillä.”

Avainasia on se, että uskallat ottaa ohjat matkalla omaan nautintoosi. Uskalla olla joskus hieman itsekäs, tai pyydä kumppaniasi tekemään haluamiasi asioita silloin kun haluat. Ja mikä tärkeintä, muista että ansaitset nautintoa, Morse muistuttaa.

 

Muista myös sooloseksi

Jos et ole täysin varma mitä haluat sängyssä tai olet hieman epävarma itsestäsi, kokeile masturbaatiota. ”Ota aikasi, rentoudu ja selvitä, mistä tykkäät,” Sanoo McDaniel. ”Käytä hieman liukuvoidetta ja stimuloi aistejasi. Kokeile erilaisia paineita, nopeuksia ja tapoja kosketella itseäsi.”

Lue myös: Näin masturbointi voi muuttaa seksielämäsi

 

Avaa silmäsi

On todella helppoa rajoittaa seksi vain perinteisiin penetrointiin ja suuseksiin. Mutta arvaa mitä: elimistössä on todella paljon muitakin erogeenisiä alueita. ”Toivon, että olisin ollut tietoinen näistä asioista parikymppisenä ja kokeillut erilaisia asioita genitaalialueillani,” Ossai sanoo. ”Sillä kun uskallat kokeilla uusia asioita rohkeasti, seksielämäsi mullistuu täysin!”

 

Älä stressaa ulkonäöstäsi

“Toivon, että voisin sanoa nuoremmalle itselleni, että älä huolehdi niin paljon ulkonäöstäsi. Se nimittäin rajoitti seksin harrastustani nuorempana,” kertoo Sarah Tomchesson, seksikouluttaja.

Vaikka tietäisit kaikki seksijipot, mutta et ole sinut oman kehosi kanssa, seksi tulee olemaan aina laimeaa. Itseluottamuksen kohotukseen ei ole kuitenkaan taikatemppuja. ”Se vaatii kärsivällisyyttä, yritteliäisyyttä ja kiltteyttä,” Ossai sanoo.

Hän suosittelee itsetuntoa alentavien sosiaalisen median tilien seuraamisen lopettamista. Sen sijaan kannattaa miettiä, mikä saa sinut tuntemaan itsesi kauniiksi, itsevarmaksi, vahvaksi ja seksikkääksi. ”Itseluottamuksesi kohentuessa myös seksielämäsi kohenee.”

 

Ole läsnä

On helppoa hukkua omiin ajatuksiin seksin aikana. Kyse saattaa olla esimerkiksi opiskeluihin tai töihin liittyvästä stressistä tai jostain muusta. ”Tästä ongelmasta kärsiviä ihmisiä neuvon keskittymään koko kropan herättelemiseen ennen aktia,” sanoo Tomchesson, joka kärsi samasta ongelmasta parikymppisenä.

Hän suosittelee erilaisia “aistileikkejä”, joissa poistetaan käytöstä yksi tai kaksi aistia, esimerkiksi näkö ja kuulo, muiden aistien kirkastamiseksi.

”Voit esimeriksi sitoa kumppanisi silmät ja antaa hänelle hieronnan lämpimän öljyn kanssa tai hieroa hänen vartaloaan höyhenellä vahvistaaksesi hänen aistejaan,” hän sanoo. ”Tämä auttaa keskittymään itse hetkeen, ja seksistä tulee parempaa.”

Lue myös: 7 huolestunutta ajatusta, jotka jokaisella naisella on ollut seksin aikana

 

Aina on paljon opittavaa

“Olisipa joku kertonut minulle ollessani 20-vuotias, että mitä enemmän tiedän asioista, sen paremmin ymmärrän, kuinka vähän oikeasti tiedän,” Tomchesson päivittelee. ”Luulin olevani huippuhyvä seksissä ja sen johdosta minulla oli vaikeuksia vastaanottaa uutta tietoa seksiin liittyen.”

On kuitenkin tärkeää muistaa, että seksi on kuin mikä tahansa muukin taito; sen kehittäminen vaatii aikaa ja harjoittelua. ”Pyri etsimään oman seksuaalisen matkasi aikana ne metodit ja menetelmät, jotka tuottavat juuri sinulle parhaat orgasmit ja suurimman nautinnon.” Äläkä pelkää hakea apua, vaan tutki esimerkiksi internetin tietokantoja. Loppujen lopuksi seksuaalinen oppiminen ei lopu koskaan varsinkin, koska elimistösi ja intohimosi muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Älä pelkää hakea apua ja astua ulos mukavuusalueeltasi.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / StockSnap