7 huolestunutta ajatusta, jotka jokaisella naisella on ollut seksin aikana

28.11.2017

“Auts, tuo ei tunnu hyvältä.” “Hitaammin, hitaammin, hitaammin.” Kuulostaako tutulta? Sitä ei pitdä hävetä – et varmasti ole ainoa, jolla on ollut näitä ajatuksia seksin aikana.

”Kutsumme niitä tungetteleviksi ajatuksiksi. Emme haluaisi ajatella niitä, mutta niille ei voi mitään,” selittää Megan Fleming, parisudheterapeutti ja psykologi. ”Onkin tärkeää oppia unohtamaan nämä ajatukset ja keskittymään uudelleen itse asiaan, seksiin.”

Tässä 7 yleisintä tungettelevaa ajatusta ja lääkkeet niiden unohtamiseen:

 

“Olisinpa minä/olisipa hän hieman parempi tässä.”

Jos tylsistyt makuuhuoneessa – mikä on yleistä onnellisimmillakin pareilla – avaa suusi! ”Meidän tulisi kiihottua itse auttamalla kumppaneitamme hädässä,” Flemin ehdottaa. Jos rakastat kumppanisi tapaa hieroa käsiäsi tai hiuksiasi, pyydä lisää.

Haluaisitko kumppanisi puristavan enemmän pakaroitasi rintojesi sijaan? Kerro se hänelle – hän saattaa jopa kiihottua lisää suorapuheisuudestasi.

 

“Vaginani on kuiva kuin Saharan autiomaa.”

“Voitelun puute on aivan normaalia – ajoittain. “Sitä tapahtuu kaikille,” kertoo Pari Ghodsi, lääketieteen tohtori ja gynekologi. ”Mutta jos kuivuus toistuu säännöllisesti, ei se ole normaalia.”

Monet asiat voivat aiheuttaa kuivuutta, esimerkiksi stressi, hormonimuutokset ja jopa lääkitys. Vaikka et luulekaan tarvitsevasi liukastetta, saatat yllättyä, kuinka pieni ylimääräinen liukkaus parantaa aktin laatua.

Lue myös: 3 Suurinta syytä, miksi ihmiset eivät halua harrastaa seksiä

 

“Minulla on niin paljon likapyykkiä pestävänä. Toivottavasti tämä ei kestä kauaa.”

Niin vähän aikaa mutta niin paljon tekemistä! On täysin normaalia, että ajatukset harhailevat tekemättömissä asioissa seksin aikana. ”Älä tuomitse itseäsi näistä ajatuksista, mutta anna niille liikaa valtaa,” sanoo Kat Van Kirk, seksuaaliterapeutti.

Ota aikasi rentoutumiseen, kun pääset kotiin töistä. Pakkaa lounaasi ja valitse asusi seuraavalle päivälle ja rentoudu television, kirjan tai viinilasillisen ääressä ennen sänkyyn vetäytymistä. Näin pystyt olemaan aidosti läsnä seksin aikana.

 

”Toivottavasti en sano eksäni nimeä ääneen.”

Ellet oikeasti ikävöi eksääsi, et todennäköisesti tule huutamaan hänen nimeään. “Kyse ei ole siitä, että olisit välttämättä edelleen rakastunut eksääsi, vaan siitä, että seksi hänen kanssaan saattoi olla elämäsi parasta,” Fleming kertoo. Sinun on kuitenkin unohdettava nuo ajatukset.

”Muista, että seksi on ikään kuin leikkiä, jonka aikana voit paljastaa syvimmät halusi ja kaipuusi,” Fleming muistuttaa. Makuuhuoneessa ei saa olla tilaa pelolle.

Lue myös: 12 asiaa seksistä, joista miehet eivät välitä

 

“Tuntuu kuin minua puukotettaisiin kohtuun.”

Jos seksi on liian rajua, kerro asiasta. “Sinun tulee kommunikoida kumppanillesi siitä, mistä pidät ja näin yhteistyössä rakentaa parempaa seksikokemusta,” tohtori Pari kertoo. Intensiivinen kipu tai verenvuoto seksin aikana tai sen jälkeen ei ole normaalia. Jos näitä oireita ilmenee, varaa aika lääkäriltäsi.

 

Seksi keskittyy liikaa minuun. Minun tulisi tyydyttää kumppaniani enemmän.”

On tärkeää tiedostaa ja hyväksyä se, että te molemmat ansaitsette seksin aikana aivan yhtä paljon huomiota. ”Itsestä välittäminen ei ole itsekästä,” Fleming sanoo. Joten sen sijaan, että huolehtisit kumppanisi tyydyttämisestä, keskity rentoutumiseen ja siihen, mikä saa sinut kiihottumaan. Pyri olemaan enemmän sisällä hetkessä, jolloin pystyt nauttimaan entistä enemmän.

Lue myös: 12 tapaa, joilla porno parantaa seksielämääsi

 

“Minun ei vain tee mieli seksiä.”

Tuntuuko sinusta siltä, ettet haluaisi enää ikinä harrastaa seksiä? “Opi tuntemaan kiihottumisen lähteesi ja käytä niitä,” Fleming sanoo.

Kyse voi olla esimerkiksi kumppanin kanssa kokkaamisesta tai kuulumisten jakamisesta ennen makuuhuoneeseen siirtymistä. Tai ehkäpä pieni hieronta tai lasillinen viiniä saa sinut tuntemaan itsesi seksikkääksi.

Äläkä unohda esileikin merkitystä, Fleming muistuttaa. Esileikin myötä aivosi ovat enemmän mukana itse seksuaalisen nautinnon tuottamisessa.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Ben Blennerhassett