5 Syytä miksi et saa orgasmia – ja miten voit sen saada

8.3.2017

Kun et saa orgasmia, voi tuntua kuin seksin Graalin malja puuttuisi. On myös monia muita syitä, miksi sinun tulisi harrastaa seksiä kumppanisi tai itsesi kanssa, mutta voi silti tuntua kuin olisit estetty pääsemästä upealle klubille, josta kaikki puhuvat. ”Naiset tulevat joskus toimistolleni, koska he eivät saa orgasmia,” kertoo Alyssa Dweck, newyorkilainen gynekologi ja kliininen professori Mount Sinain lääketieteen koulusta.

Vaikka sairaudet, kuten sydänongelmat, jotka vähentävät verenkiertoa klitorikseen, voivat vaikeuttaa orgasmin saamista, ne ovat kuitenkin harvinaisia. Tässä Dweck selittää viisi todennäköistä asiaa, jotka voivat vaikeuttaa orgasmin saamista sekä miten voit lisätä orgasmin saamisen mahdollisuutta:

 

1. Et saa tarpeeksi klitoriksen stimulaatiota.

Klitoris on yleensä orgasmin tärkein osaa-alue. ”Noin 70 prosenttia naisista saavat orgasmin ennemmin klitoriksen stimulaation kuin vaginaalisen penetraation avulla,” sanoo Dweck. Se tarkoittaa kahta asiaa: että olet hyvässä seurassa jos et ole koskaan saanut vaginaalista orgasmia ja toiseksi että klitorikseesi ei keskitytä tarpeeksi. Voit päästä maaliin helposti masturboidessasi, mutta asiat ovat monimutkaisempia kumppanin kanssa. Dweck suosittelee kokeilemaan erilaisia asentoja, jotka voivat tuoda lisää stimulaatiota (kuten CAT-tekniikkaa) tai ottaa käyttöön seksileluja.

Lue myös: 11 salaisuutta seksistä, jotka onnelliset pariskunnat tietävät

 

2. Saat liikaa klitoriksen stimulaatiota.

Toisaalta kaikkein herkin paikkasi voi joskus pitää hieman pienemmästä huomiosta. Se ei ole yllätys, koska Dweck huomauttaa, että klitoriksessa on 8000 hermopäätettä! ”On paljon naisia, jotka eivät saa orgasmia, koska he saavat liikaa stimulaatiota,” hän sanoo. Siinä tapauksessa voit laittaa klitoriksesi päälle palan pehmeää tai silkkistä kangasta ennen kuin alat kosketella itseäsi tai pyytää kumppaniasi koskettamaan sinua pienemmällä paineella.

Lue myös: Parhaat asennot suuseksiin

3. Olet ahdistunut tai masentunut.

Henkisissä sairauksissa ei ole mitään pahaa, mutta niiden sivuvaikutukset voivat vaikeuttaa orgasmin saamista, etenkin jos käytät lääkkeitä. ”Aivojen kemikaalit kuten serotoniini, dopamiini ja noradrenaliini vaikuttavat seksielämään ja orgasmiin, mutta niihin vaikuttavat myös lääkkeet, jotka hoitavat ahdistusta ja masennusta,” sanoo Dweck.

Keskustele lääkärisi kanssa, onko vaihtoehtoisia tapoja hoitaa ahdistusta tai masennusta ilman ei-toivottuja seksuaalisia vaikutuksia ja tärkeimpänä, yritä olla häpeilemättä sitä. ”Naisten tulisi voida nauttia seksistä ja kysyä kysymyksiä ilman häpeää”, Dweck sanoo. Sen tekeminen rohkeasti on upea asia.

Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla saat elämäsi parhaat orgasmit

 

4. Hormonit ovat epätasapainossa.

Tämä voi johtua pillereistä, mikä on tavallaan ärsyttävää, koska ehkäisyn avulla voit teoriassa saada paljon huolettomia orgasmeja. ”Pilleri estää ovulaation muuttamalla estrogeeni-, progesteroni- ja testosteronitasoa,” Dweck kertoo. Nuo muutokset voivat vaikuttaa libidoon aiheuttaen lopulta sen, että et ehkä halua harrastaa seksiä tai tunnet pakottavaa tarvetta tehdä mitä tahansa saadaksesi orgasmin. Gynekologin kanssa keskustelu voi auttaa sinua selvittämään, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

Vaihdevuosien aikaan, tai silloin kun olet noin 30- tai 40-vuotias, jolloin kehosi valmistautuu vaihdevuosiin, hormonitasosi muuttuvat. ”Taas nuo kolme hormonia eli estrogeeni, progesteroni ja testosteroni vähentävät ja aiheuttavat heikompia orgasmeja,” sanoo Dweck. Tällöin gynekologi voi auttaa sinua selvittämään potentiaalista toimintasuunnitelmaa.

Lue myös: 5 tapaa, joilla seksi parantaa terveyttäsi

 

5. Mielesi on sekaisin.

On vaikeaa saada orgasmeja jos seksi tuplaa mahdollisuutesi miettiä kysymyksiä kuten, “Pitäisikö minun tuhlata ruusukultaiseen iPhoneen jos se on oikeasti vaaleanpunainen?” Olennaiseen huomioiminen on tärkeä osa kliimaksia! ”Naisilla seksi alkaa aivoista,” Dweck kertoo. Onneksi tämän korjaaminen on helppoa: keskity siihen, miten hyvältä kaikki tuntuu, jonka jälkeen voit siirtyä seuraavalle tasolle. Tiesitkö, miten tietoinen syöminen vaikuttaa kaikkiin tunteisiisi? Seksitekniikan omaksuminen voi auttaa sinua pysymään läsnä ja pitämään hauskaa.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / PIxabay