11 Tieteellistä merkkiä siitä, että olet rakastumassa

28.8.2020

Jokainen ihminen kokee rakkauden erilaisena. Jotkut ovat kokeneet rakkauden usein ja tietävät hyvin, miltä se tuntuu, kun taas toiset eivät välttämättä osaa erottaa rakkautta syvästä kiintymyksestä.

Onneksi seuraamalla kehosi antamia pieniä vinkkejä voit selvittää, oletko oikeasti rakastunut vai et. Pidä siis silmällä näitä 11 asiaa, joilla kehosi viestii rakastumisesta:

 

Et voi lopettaa hänen tuijottamistaan.

Jos kumppanisi on joskus saanut sinut kiinni lämpimästä tuijottamisesta, voi se olla merkki syvästä ihastumista. Silmiin katsominen on signaali siitä, että katselun kohde herättää sinussa kiinnostusta, joten jos et saa silmiäsi irti Hänestä, voit olla rakastumassa.

Tutkimusten mukaan kumppanit, jotka katsovat toisiaan paljon silmiin, tuntevat syvempää romanttista yhteyttä toisiinsa verrattuna muihin pareihin.

Eräässä tutkimuksessa pyydettiin tuntemattomia ihmisiä katsomaan toisiaan muutaman minuutin ajan silmiin. Tuijottamisen jälkeen ihmiset kertoivat heissä heränneen romanttisia ajatuksia tuijotettavaa kohtaan, vaikka hän olikin täysin tuntematon.

 

Sinusta tuntuu kuin olisit pilvessä.

On täysin normaalia, jos koet pääsi sekoavan ihastuessasi.

Erään tutkimuksen mukaan rakastuneen ihmisen aivot näyttävät samalta, kuin kokaiinipöllyssä olevan ihmisen. Kaikki johtuu dopamiinista, jota aivot vapauttavat niin rakastuessa kuin kokaiinia nauttiessa.

Dopamiini selittää hyvin sen, miksi ihmiset uusissa parisuhteissa voivat käyttäytyä täysin järjettömästi.

Lue myös: 18 miehen tapaa salaa sanoa ”Rakastan sinua”

 

Ajattelet häntä jatkuvasti.

Jos rakastat jotakuta, saattaa tuntua siltä, ettet saa häntä pois mielestäsi. Se johtuu aivojen erittämästä fenylethylamiinista eli rakkaushuumeesta. Tämä hormoni saa sinut hullaantumaan kumppaniisi.

Kyseistä hormonia löytyy myös suklaasta, minkä takia suklaan syömistä voi olla joskus vaikea lopettaa.

 

Haluat hänen olevan onnellinen.

Rakkaussuhde on tasa-arvoinen kumppanuus. Rakastuessasi toiseen ihmiseen huomaat, että hänen onnellisuudestaan tulee sinulle todella tärkeää.

Niin sanottu lempeä rakkaus on yksi terveen parisuhteen selkeimmistä merkeistä. Se tarkoittaa sitä, että olet valmis tekemään mitä tahansa tehdäksesi kumppanisi elämästä helpompaa ja onnellisempaa.

Jos huomaat riisuvasi takkiasi kylmässä kelissä antaaksesi sen kumppanillesi tai valmistavasi hänelle aamupalaa kiireisenä aamuna, olet todellakin rakastumassa.

Lue myös: 9 merkkiä miehestä, joka rakastaa sinua ikuisesti

 

Olet ollut stressaantunut viime aikoina.

Vaikka rakkaus yhdistyy pääosin lämpimiin tunnetiloihin, voi se aiheuttaa myös paljon stressiä. Rakastuminen saa aivot nimittäin erittämään stressihormoni kortisolia.

Joten jos olet huomannut kärsivällisyytesi olevan koetuksella normaalia enemmän viime aikoina, kannattaa ottaa rauhallisesti; kyse voi olla yksinkertaisesti rakastumisesta.

 

Et tunne kipua niin vahvasti kuin normaalisti.

Rakastuminen voi olla kivuliasta. Mutta jos esimerkiksi portaissa horjahtaminen tai varpaan potkaiseminen pöydänjalkaan ei ole niin kivuliasta kuin yleensä, saatat olla rakastunut.

Eräässä lääketieteellisessä tutkimuksessa kivuista kärsiviä ihmisiä pyydettiin tuijottamaan heille rakkaiden ihmisten kuvia ja havaittiin, että vain rakkaan ihmisen näkeminen vähensi maltillista kipua 40% ja kovaa kipua 15%.

Jos siis olet lähdössä ottamassa tatuointia, kannattaa varmuuden vuoksi ottaa kumppanisi kuva mukaan.

 

Kokeilet uusia asioita.

Jokainen haluaa tehdä suhteen alussa vaikutuksen uuteen kumppaniin, mutta jos huomaat jatkuvasti kokeilevasi uusia asioita, joista kumppanisi pitää, olet todennäköisesti saanut iskun Amorin nuolesta.

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että rakkaussuhde voi muuttaa pysyvästi ihmisen persoonallisuutta. Jos esimerkiksi vihaat rivitanssia, mutta kokeilet sitä rakkaasi kanssa pari kertaa, saattaa käsityksesi tanssista muuttua täysin.

Lue myös: 19 merkkiä, joista tiedät hänen haluavan sinut

 

Sydämenne sykkivät samaan tahtiin.

Sydämesi saattaa pysähdellä ajatellessasi rakastettuasi, mutta Californian yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan rakastavaisten sydämet alkavat ajan myötä lyömään samaan tahtiin.

Vaikka asiaa onkin vaikea todistaa ilman stetoskooppeja, syvän yhteyden tunteminen kumppania kohtaan on jo itsessään vahva merkki rakkaudesta.

 

Sinua ei haittaa ällöttävätkään asiat

Jos olet todella basillikauhuinen mutta suutelet kumppaniasi mielelläsi, vaikka näit hänen juuri kaivavan nenäänsä, saatat olla rakastumassa. Erään tutkimuksen mukaan kiihottumisen tunteet ylittävät usein ällötyksen tunteet.

 

Hikoilet normaalia enemmän.

Jos olet hermostunut ja hikinen, on sinulla joko vatsavaivoja tai sitten olet vain rakastumassa. Tutkimusten mukaan rakastuminen voi aiheuttaa pahoinvointia, ahdistuneisuutta, stressiä ja hikoilua.

Vaikka ilmiö menee ohi oppiessasi tuntemaan kumppaniasi, voi silti olla syytä kantaa mukana ylimääräistä pyyheliinaa.

Lue myös: Jos hän pitää sinusta, hän tekee nämä 12 asiaa

 

Rakastat hänen oikkujaan

Kun alat oikeasti tuntemaan tiettyä henkilöä, huomaat kiinnittäväsi huomiota erityisesti hänelle ominaisiin pieniin asioihin. Ja kun rakastut häneen, ovat ne pienet asiat juuri niitä, joista pidät eniten.

Tutkimusten mukaan oikut saavat ihmisen rakastumaan syvemmin fyysisten ominaisuuksien sijaan siksi, että uniikit ominaisuudet vetoavat tunteisiimme eniten. Jos huomaat ihmetelleesi kumppanisi aivoituksia ensi tapaamisella mutta nyt ihailet niitä, saatat olla rakastunut.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: This Insider
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Mahkeo