11 salaisuutta lemmenleikeistä, jotka ovat onnellisille pareille tuttuja

27.6.2020

Nämä kokemuksen kautta opitut seikat voivat parantaa intiimiä kanssakäymistä ja viedä parisuhteen seuraavalle tasolle. Elämä on liian lyhyt huonojen petipuuhien harrastamiseen, vaikkakin huono seksi kestää yleensä vain muutaman minuutin. Huonot kokemukset tietysti myös opettavat meitä tuntemaan itsemme paremmin ja sen mistä pidämme ja mistä emme.

Mutta silloin kun elämme parisuhteessa, niin seksin olisi syytä olla hyvää. Kun se on, niin siitä muodostuu myös liima, joka pitää parisuhteen kunnossa. Kun se taas ei sitä ole, niin se voi mahdollisesti viedä kumppaneita kauemmas toisistaan. Tässä 11 asiaa jotka ovat tuttuja ihmisille, ketkä elävät onnellisessa parisuhteessa

1. Ajan myötä määrä voi laskea, mutta laatu yleensä paranee

Onneksi olkoon jos teidän suhteessa vuosienkin jälkeen vielä harrastetaan seksiä kuin pikku puput. Kirjoita kirja, tienaa miljoonia ja jää eläkkeelle. Jos totta puhutaan, niin useimmissa seksin määrä tosiaan yleensä laskee vuosien kuluessa, mutta se on täysin ok, kunhan kumpikin teistä edelleen tekee asioita, joista toinen kiihottuu ja on valmis oppimaan uutta.

2. Kenenkään oikeus orgasmiin ei ole toista tärkeämpää

Tasa-arvo makuuhuoneessa. Pelkästään toisen mielihaluihin keskittyminen voi aiheuttaa pidemmän päälle katkeruutta, joka ei ikinä ole hyväksi parisuhteelle. Ihmiset ketkä elävät onnellisessa parisuhteessa pitävät huolta siitä, että toinen tuntee olonsa tyydytetyksi ja onnelliseksi, koska se tekee myös heidät onnelliseksi. Tätä kehää ympäri kuljemalla kumpikin teistä saa nautintoa siitä, kun toinen saa myös mahdollisimman paljon nautintoa.

3. Kompromissit kuuluvat myös makuuhuoneeseen

Kyse on siitä, että tehdään asioita, joista toinen pitää huolimatta siitä, ettei itse välttämättä kovin fani olisikaan. Tämä ei tietenkään tarkoita, että mihinkään itselle epämiellyttävään kannattaisi suostua, mutta jos on jotain mihin toinen on täysin hullaantunut eikä se niin epämiellyttävältä sinusta tunnu, niin kannattaa kokeilla joskus tulla hiukan vastaan. Ja tämähän pätee kumpaankin suuntaan.

4. Seksielämä kuivuu kuin rusina, jos et ole valmis kokeilemaan mitään uutta

Ihmiset elävät pidempään kuin koskaan. Tämä on yleisesti ottaen hyvä juttu mutta ei välttämättä kovinkaan helppoa, kun puhutaan pidemmistä parisuhteista ja yksiavioisuudesta. Voi olla hankalaa pysyä seksuaalisesti kiinnostuneena toiseen kymmenien vuosien ajan. Tämänkin takia uusiin asioihin tutustuminen on tärkeää.

5. Seksikaupat voivat hyvinkin auttaa ja piristää meininkiä

Seksikaupat voivat olla varsinaisia nautintokeitaita pariskunnille, jotka haluavat ylläpitää ja parantaa seksielämäänsä. Jo tavaroiden katseleminenkin voi innostaa kokeilemaan jotain uutta partnerin kanssa. Miten olisi esimerkiksi hands-free-vibraattori, jota voi käyttää aktin aikana?

6. On muitakin seksuaalisia tavoitteita kuin orgasmin saaminen

Pelkästään orgasmin saamiseen keskittyminen voi helposti tehdä seksistä tylsää. Ensinnäkin on helppoa kangistua kaavoihin, kun kumpikin tietää miten toisen saa helposti laukeamaan. Joskus kannattaa vaan hypätä laatikon ulkopuolelle ja yrittää keksiä jotain uutta. Toisekseen, pelkästään orgasmiin keskittyminen voi saada aikaan sen, että sinulta menee ohi muut syyt miksi seksiä harrastetaan, kuten läheisyys ja kiintymys, joiden takia seksikin tuntuu niin hyvältä.

7. Jos otat sen liian vakavasti, niin myös missaat sen

Monikin juttu voi mennä “pieleen” aktin aikana, mutta se miten reagoit näihin asioihin voivat tehdä niistä yllättäen hienoja asioita. Jos esimerkiksi hieman kaasua pääsee purkautumaan väärässä tilanteessa, niin se voi tappaa fiiliksen jos toinen järkyttyy ja silmät pullahtaa tai sitten se voi hyvinkin aiheuttaa voimakkaamman kiintymyksen tunteen toiseen.

8. Seksin käyttäminen aseena parisuhteessa EI OLE OK

Seksillä ei tule kiristää eikä sitä tule käyttää välineenä toisen kontrolloimiseen (paitsi jos puhutaan BDSM:stä, mutta se onkin eri juttu). Jos olet vihainen toiselle, niin ei silloin tarvitse seksiäkään harrastaa, mutta siitä kieltäytyminen vaan sen takia, että haluat tuoda pointtisi esille tai saavuttaa lisää valtaa ei ikinä johda mihinkään hyvään. Yrittäkää ratkaista ongelma älkääkä luoko seksistä uutta ongelmaa.

9. Arkipäiväiset asiat voivat olla seksikkäitä

Pitkässä parisuhteessa eläminen tarkoittaa myös sitä, että vietätte paljon normaalia arkiaikaa yhdessä. Onnellisissa parisuhteissa elävät ihmiset löytävät arkisistakin rutiineista seksikkäitä piirteitä. Kun toinen tekee tiskejä keittiössä, koska sinä et siitä pidä, niin pysähdy hetkeksi ja mieti mitä tämä tarkoittaa. Toinen tekee jotain sinun puolestasi vain koska haluaa, että olet onnellinen. Tämä voikin olla yksi seksikkäimmistä asioista koskaan.

10. Kaikki eivät kiihoitu kuin katkaisimesta kääntäisi, vaan se voi viedä aikaa

Olipa kerran pariskunta, jossa elävä nainen alkoi olla seksuaalisesti jo hiukan turhaantunut. Mies tuli aina suoraan kysymään “No, pannaanko?”. Tämä ei ole esileikkiä. Ja ihan vaan tiedoksi kaikille (varsinkin miehille), monet ihmiset kaipaavat hieman aikaa lämmitäkseen. Kun mies ymmärsi esileikin tarpeellisuuden, niin heidän seksielämänsä ja parisuhteensa laatu parani huomattavasti. Vaikka olisittekin harrastaneet seksiä satoja kertoja, ei se tarkoita sitä, että siihen kannattaisi suhtautua itsestäänselvyytenä.

11. Erossa oleminen voi lisätä kiintymystä

Antakaa toisillenne mahdollisuus ikävöidä toista. Kun pidätte välillä hiukan etäisyyttä toisiinne, niin A) säilytätte omaa itsenäisyyttänne, joka voi olla jo itsessään kiihottavaa ja B) huomaatte helpommin pieniä, seksikkäitä juttuja toisistanne, jotka auttavat mielenkiintoakin pysymään yllä. Pystytte näin myös näkemään toisen kirkkain silmin ja huomaamaan, että:

“Vau! On sillä tosiaan niin älyttömän kauniit silmät! Hei mihin mun vaatteet katosivat?”

Katso lisää uutisia aiheesta lemmenleikit & romantiikka!

Lähde: self.com
Kuva: Unsplash / Sorin Sîrbu

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia