Sitruunaiset leivokset (10-12kpl)

22.3.2016

Mulle pääsiäisestä tulee mieleen keltaiset narsissit ja tulppaanit, joten olkoon nämä nyt tämän pääsiäisen kukkakimppu. Sitruunaiset leivokset sopii pääsiäisen kahvitteluhetkiin. Kaupan valmis taikina varmistaa sen, että näitä leivoksia pystyy tehä myös, ne kenellä jauhopeukalo on välillä vähän keskellä kämmentä. 

Ainekset:

500 g valmista piirakkataikinaa

100-150 g sitruunatuorejuustoa

½-1 prk appelsiini-sitruunahilloa tai -marmeladia

sitruunaisetleivokset_3

Lisäksi:

kananmunaa voiteluun

muffinsivuoka ja jos löytyy pienillä syvennyksillä oleva niin oikein jees

pieniä muffinsipaperivuokia jos on iso syvennyksinen vuoka

kukan mallinen muotti

tomusokeria

sitruunaisetleivokset_2

Ohje:

Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota kukan mallinen muotti ja painele kukkasia. Irrota varovasti ja painele taikinakukkasen keskeltä paperisen muffinsivuoan pohjalle ja laita muffinsivuokaan.  Jos sulla on pienillä syvennyksillä oleva muffinsivuoka, niin et tarvii noita paperisia vuokia ollenkaan. Ne ovat vain sen takia että kukan pohja pysyy asennossaan. Paina pari kertaa haarukalla kukkasen pohjalle. Voitele munalla ja paista uunin keskitasolla 220 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes kukkaset ovat saaneet hieman väriä. 

Anna hetken jäähtyä ja täytä eka noin teelusikallisella tuorejuustoa ja sen jälkeen laita tuorejuuston päälle noin teelusikka hilloa tai marmeladia. Voit koristella tomusokerilla tai tarjoilla sellaisenaan. 

Kirjoittaja:

Moro! Olen hyvinkääläinen kotikokki, tykkään kiertää maailmaa ja jos ei aina matkalaukun kanssa niin ainakin ruokien muodossa. Rakastan yrttejä, chiliä ja valkosipulia, ohjeistahan sen sitten näkeekin. Leipojana olen jauhosormiosastoa, mutta leipoilen kuitenkin vaikka lopputulos voi olla välillä vähän vinkurallaan, maku ratkaisee.