Suolaiset kinkkusarvet

16.9.2021

Tässä helppoakin helpompi ”pikkusuolainen” ohje vaikkapa illanistujaisiin. Täytettä voi varioida mielensä mukaan, mutta minä tein reseptin kinkkuversiona, joka sopii moneen makuun. Jollet omista sarvimuotteja, voit tehdä sellaiset vaikkapa itse foliosta,- onnistuvat yhtä hyvin niilläkin. Tuo täyte passaa muuten erittäin hyvin myös pakastepiirakoiden kaveriksi, ainaisen munavoin vastineeksi.

Sarvet

Ainekset:

 • 1 pkt voitaikinalevyjä
 • kananmuna

Täyte

Ainekset:

 • 1 rs Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
 • 1 pss kinkkukuutioita
 • 1 punainen paprika
 • 1 ruukku ruohosipulia

Valmistus:

 1. Voitele sarvimuotit kevyesti margariinilla, tai voilla.
 2. Leikkaa sulanut voitaikina levy sitten pitkittäin kolmeen osaan.
 3. Kieputa sarvimuotin ympäri taikinaa alhaalta aloittaen niin, että taikinan reunat tulevat limittäin päällekkäin.
 4. Voitele sarvet lopuksi kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä.
 5. Pilko täytteen paprika pieneksi kuutioksi. Silppua saksilla sekaan ruohosipuli. Lisää sitten kinkkukuutiota ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja täytä sarvet.

Katso lisää leivontareseptejä!

Kirjoittaja:

Vispilän varressa touhustelee viiden lapsen (-98, -09, -11, -12, -14) äippä Lahdesta. Koulutusta hommaan minulla ei ole, mutta innostusta senkin edestä. Toivottavasti löydätte blogistani jotain inspiroivaa ja uusia ideoita sekä tietenkin makuelämyksiä. Leivon omaksi ilokseni ja silloin tällöin myös muidenkin matkaan.