Muutama hyvä syy syödä kukkakaalia – Todellinen terveyspommi!

18.6.2020

Tutkimusten ja suositusten mukaan tulisi syödä runsaasti värikkäitä kasviksia. Kasvisten eri väriaineet ovat terveyttä edistäviä ja ylläpitäviä, tärkeitä koko keholle. Tämän lisäksi väriaineet ehkäisevät erilaisia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja. Vaikka kukkakaali ei väriloistollaan juhli, niin sitä ei kannata silti jättää ostamatta. Kukkakaali on osoittautunut todelliseksi terveystuotteeksi.

LUE MYÖS: 8 ruokaa, joissa on paljon magnesiumia

 

Kukkakaali sisältää paljon hyviä vitamiineja, eikä kaloreita juuri lainkaan. Tästä syystä se sopii myös laihduttajille. Sata grammaa kukkakaalia sisältää 24 kilokaloria. Sadan gramman kukkakaaliannoksella saat jopa 77% päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta ja viidenneksen päivittäisestä K-vitamiinitarpeesta. Kukkakaali sisältää myös B6-vitamiinia ja folaatteja, sekä muita terveydelle hyödyllisiä aineita. Paljon siis hyvää yhdestä kasviksesta!

LUE MYÖS: 8 tapaa lisätä proteiinia salaatteihin

 

Kukkakaali auttaa myös elimistöä taistelemaan tulehduksia vastaan ja pienentää antioksidanttiensa ansioista riskiä sairastua suomalaisille yleisiin sydän- ja verisuonitauteihin. Kukkakaalin sisältämä alisiini puolestaan vähentää tulehduksien aiheuttamia oireita ja hidastaa elimistön ikääntymistä. Jos haluat kaiken hyödyn kukkakaalista irti, niin se syö se raakana!

LUE MYÖS: 4 ruokaa, joissa on paljon D-vitamiinia

 

LUE LISÄÄ: TERVEYS JA HYVINVOINTI UUTISIA

Lähde: Iltalehti

Artikkelikuva: Pixabay / skeeze

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia