Yli puolet aikuisista juo alkoholia stressin takia, kertoo tutkimus

3.2.2018

Lähes 60 prosenttia aikuisista juo alkoholia selviytyäkseen stressioireista, paljastaa tuore tutkimus. Tutkimuksissa seurattiin yli 6000 brittiaikuisen alkoholitottumuksia muutaman viikon ajan viime keväänä.

Tutkimuksen tulokset osoittavat muutamia syitä alkoholin nauttimiseen.

38 prosenttia miehistä ja naisista kertoi juovansa joskus unohtaakseen ongelmansa ja 47 prosenttia myönsi juovansa parantaakseen oloaan. 41 prosenttia myönsi juovansa alakuloisena tai hermostuneena.

 

Lue myös: 8 syytä, miksi krapulat vain pahenevat iän karttuessa

 

Arkielämän paineet syynä juomiseen

Tutkimuksessa annettiin tutkittaville lista syistä, miksi he joisivat. Vaihtoehtoina olivat esimerkiksi juhlista nauttiminen, olon parantaminen, seuraan kuuluminen tai hauskanpito.

Noin kolme ihmistä viidestä myönsi juovansa kestääkseen arkielämän paineita paremmin.

Elaine Hindal, yksi tutkijoista, selittää miksi ihmisillä on taipumusta juoda keväisin: “Tammikuu voi olla vaikeaa aikaa monille ihmisille ja perheille sillä raha-asiat ja velanmaksut ovat tapetilla,” hän sanoi.

Tämä tutkimus osoittaa, että on huolestuttavan paljon ihmisiä, jotka juovat pelkkien paineiden takia.

“Vaikka ihmiset luulevat, että pieni drinkki pitkän päivän jälkeen auttaa rentoutumaan, pitkässä juoksussa alkoholi voi pahentaa masentuneisuuden ja hermostuneisuuden tunteita.”

 

“Liian monet ihmiset juovat vaikeiden aikojen koittaessa”

Joanna Rog, 20-vuotias lontoolainen kertoi omista alkoholitottumuksistaan:

“Elämä voi olla joskus todella stressaavaa elämisen, työn tekemisen ja opiskelun välimaastossa,” hän sanoi.  “On joitakin viikkoja, jolloin juon päivittäin pysyäkseni vireänä. Tiedän, ettei se ole terveellistä mutta se auttaa minua tyhjentämään ajatuksiani.”

“Liian monet ihmiset juovat vaikeiden aikojen koittaessa. Meidän tulisi lähestyä asiaa tarkemmin ja miettiä, miksi teemme sitä ja kuinka voisimme päästä tästä ilmiöstä eroon.”

 

Lue myös: Miesten hajuvedet voivat saada naiset juomaan lisää alkoholia

Lue lisää: lifestyle & vapaa-aika uutisia

Lähde: Independent.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Lea Böhland