Valkosuklaa TWIX-kakku – maku ja koostumus kohdillaan

18.11.2018

Idea tähän herkulliseen kakkuun syntyi siitä, kun kokeilin joskus tehdä ns. alkuperäisen maitosuklaa Twix kakun. Siitä tuli pahasti liian makea. Sovelsin ja muuttelin hieman reseptiäni. Tein yksinkertaisen keksipohjan itse koska kaupasta ei löytynyt valmiina sopivia keksejä. Ensimmäisellä kerralla tein kinuskin itse mutta muutin ohjettani ja kokeilin karamellisoitua kondensoitua maitoa. Se toimi paremmin ja kakusta ei tullut enää niin makea.

 

Reseptiä varten tarvitset

  • Suorakaiteen muotoinen kakku/leipävuoka (omani on Iloleipurin 31×11,5 cm)
  • Leivinpaperia
  • Öljyä tai vuokaspraytä
  • Kananmuna
  • Vehnäjauho
  • Voi
  • Sokeri
  • Noin 250g Valkosuklaata
  • 1 tlk Karamellisoitua kondesoitua maitoa (Kinuski)

 

ALENNUSKOODI / SUPERETU

Makujakauppa.fi antoi todellinen superedun: Saat alennuskoodilla: BLACKLEIVONTA -20% alennuksen KAIKESTA, myös jo alennetuista tuotteista, Hyvä tilaisuus ostaa joululahjat ja laittaa keittiö-, kokkaus-, sekä leivontatarvikkeet uusiksi erittäin edullisesti. LINKKI: Makujakauppa.fiAlennuskoodi on voimassa 18.11. – 25.11.

 

Ohje

Vuoraa vuoan pohja ja reunat huolellisesti leivinpaperilla. Saat paperin tarttumaan hyvin sipaisemalla ensin hieman öljyä tai vuokaspraytä vuoan reunoille.

Vatkaa noin 0,5 dl sokeria ja 50g voita kulhossa. Lisää kananmuna ja siivilöi mukaan myös 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kostutetuin sormin. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia uunista riippuen.

Nosta keksipohja varovasti vuoasta leivinpaperin reunoista kiinni pitäen. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa vuoka uudestaan leivinpaperilla.

Sulata noin 50 g valkosuklaata vesihauteessa. Kaada suklaa vuokaan ja tasoita. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi että suklaa jähmettyy. Kuumenna karamellisoitu kondensoitu maito kattilassa (älä kuitenkaan anna kiehua) Lisää pieni nokare voita ja sekoita kunnes voi on sulanut. Anna hieman jäähtyä.

Asettele keksipohja varovasti vuokaan jähmettyneen valkosuklaan päälle. Kaada jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle. Tasoita ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten. Laita vuoka taas jääkaappiin että kinuski jähmettyy. Sulata loppu suklaa vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä.

Nosta kakku vuoasta leivinpapereiden avulla. Poista paperit ja nosta kakku esim. Kahden juomalasin päälle joiden alla on leivinpaperi tai muu suoja. Kaada sula valkosuklaa tasaisesti kakun päälle ja tasoita palettiveitsellä tai nuolijaa apuna käyttäen. Anna ylimääräisen suklaan valua leivinpaperille. Nosta kakku jähmettymään vähintään tunniksi jääkaappiin.

Katso lisää: reseptejä

Kirjoittaja:

Sain kipinän Kiinalaiseen ruokaan 2013 syksyllä Helsingin reissulla. Kävin syömässä Hakaniemessä sijaitsevassa Kiinalaisessa ravintolassa. Syömäni ruoka siellä oli taivaallista. Parasta mitä olin missään kiinalaisessa syönyt. Aloitin pikkuhiljaa harjoittelemaan Kiinalaisen ruoan valmistusta kotona. Tutkiskelin ja luin paljon erilaisia blogeja ym Kiinalaisiin ruokiin liittyviä sivustoja. Aloin soveltaa reseptejä omanlaiseksi.