Tuntuuko juokseminen hankalalta? – Kokeile näitä vinkkejä!

16.8.2021

Haluaisitko aloittaa lenkkeilyn, mutta alku tuntuu hankalalta? Älä huoli, nämä viisi vinkkiä tekevät juoksuharrastuksen aloittamisesta helpomman tuntuista!

Totuttaudu siihen

Jotta kehosi tottuisi juoksemisen asettamiin vaatimuksiin, on tärkeää, että käyt juoksemassa säännöllisesti. Ota tavaksi käydä lenkillä kolme tai neljä kertaa viikossa säästä riippumatta, ja alavartalosi lihakset alkavat vahvistua tehden juoksemisesta helpompaa.

Hidasta tahtia

Keskity enemmän tekniikkaan kuin vauhtiin. Mukavan tasaiseen tahtiin juokseminen tuntuu paremmalta kuin intervallitreeni, ja lihasten kehittyessä vauhti kasvaa ajan mittaan itsestään.

Nauti siitä

Jos vihaat jokaista hetkeä juostessasi, teet jotain väärin. Tee lenkistä itsellesi mieluinen tapahtuma vaikka ottamalla koirasi mukaan, tutustumalla uusiin maisemiin tai kuuntelemalla lempimusiikkiasi.

Juokse ylämäkeen

Ylämäkijuoksu on rankkaa, mutta se vahvistaa tehokkaasti jalkalihaksia ja saa tasaisella maalla juoksemisen tuntumaan huomattavasti helpommalta.

Harrasta muutakin liikuntaa

Juoksemisen lisäksi kannattaa esimerkiksi pyöräillä, uida tai tanssia. Kun harrastat erilaisia aerobisen liikunnan muotoja, kehosi vahvistuu monella eri tavalla.

Lue lisää aiheesta terveys ja hyvinvointi!

Lähde: popsugar.com
Kuva: Unsplash / Filip Mroz