Tumman suklaan 6 mainiota terveyshyötyä

1.10.2020

Viimeaikoina on huomattu, että tummalla suklaalla on monia terveyshyötyjä. Vaikka tumman suklaan syöminen voi johtaa alla listattuihin terveyshyötyihin, muista, että suklaassa on myös paljon rasvaa. Seuraa kaloreitasi ja ravinnonsaantiasi tavoitellessasi tavoitepainoasi.

 

01) Tumma suklaa on hyväksi sydämellesi

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tumman suklaan syönti pienissä määrissä kahdesta kolmeen kertaan viikossa, voi auttaa madaltamaan verenpainetta. Tumma suklaa parantaa veren virtaamista ja saattaa estää veritulppien muodostumista. Tumman suklaan syöminen saattaa myös estää valtimonkovettumatautia.

Lue myös: 8 ruokaa, joissa on runsaasti magnesiumia

 

02) Tumma suklaa on hyväksi aivoillesi

Tumma suklaa lisää veren virtaamista aivoihin ja sydämeen, joten se voi auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja. Tumma suklaa auttaa myös pienentämään halvauksen riskiä. Tumma suklaa sisältää myös useita kemiallisia yhdisteitä, joilla on positiivinen vaikutus mielialaan ja kognitiiviseen terveyteen.

Suklaassa on fenetyyliamiinia (PEA), samaa kemikaalia, jota aivosi tuottavat kun rakastut. PEA kannustaa aivojasi vapauttamaan endorfiineja, joten tumman suklaan syöminen saa sinut tuntemaan olosi onnellisemmaksi.

Tumma suklaa sisältää myös kofeiinia, mietoa stimulanttia. Tumma suklaa sisältää kuitenkin paljon vähemmän kofeiinia kuin kahvi. Suklaapatukka sisältää noin 27 milligrammaa kofeiinia, verrattuna kahvikupillisen 200 milligrammaan.

Lue myös: 7 hyvää syytä pitää kahvitauko

 

03) Tumma suklaa auttaa kontrolloimaan verensokeriasi

Tumma suklaa auttaa pitämään verisuonesi terveinä ja verenkierron vahvana suojelemaan tyypin 2 diabetekseltä. Tumman suklaan flavonoidit auttavat vähentämään insuliinin vastustuskykyä auttamalla soluja toimimaan normaalisti ja saamaan takaisin kykynsä käyttää tehokkaasti kehon tuottamaa insuliinia. Tummalla suklaalla on myös alhainen glykeeminen indeksi, eli se ei aiheuta suuria piikkejä verensokeritasoihin.

Lue myös: 3 rasvaista ruokaa, jotka lisäävät älykkyyttä – suklaa mainittu!

 

04) Tumma suklaa on täynnä antioksidantteja

Tummassa suklaassa on suuret määrät antioksidantteja. Antioksidantit auttavat kehoasi pääsemään eroon vapaista radikaaleista, jotka aiheuttavat hapettumisvaurioita soluille. Vapaat radikaalit ovat syynä ikääntymisprosessiin ja saattavat olla syövänaiheuttaja, joten paljon antioksidantteja sisältävän ruuan, kuten tumman suklaan, syöminen saattaa suojella sinua monelta syöpätyypiltä ja hidastaa ikääntymistä.

Lue lisää: 9 parasta ruokaa sydänystävälliseen ruokavalioon

 

05) Tumma suklaa sisältää teobromiinia

Tumma suklaa sisältää teobromiinia, jonka on osoitettu kovettavan hammaskiillettä. Se tarkoittaa, että tumma suklaa – toisin kuin useimmat muut makeiset – madaltaa riskiäsi saada reikiä, jos pidät huolta hammashygieniastasi muuten. Teobromiini on myös mieto piriste, joskaan ei niin vahva kuin kofeiini. Se saattaa kuitenkin auttaa taltuttamaan yskää.

Lue myös: 5 tärkeää syytä syödä banaania

 

06) Tummassa suklaassa on paljon vitamiineja ja mineraaleja

Tumma suklaa sisältää lukuisia vitamiineja ja mineraaleja, jotka tukevat terveyttäsi. Tumma suklaa sisältää suuria määriä vitamiineja ja mineraaleja, kuten:

  • kalium
  • kupari
  • magnesium
  • rauta

Tumman suklaan kupari ja kalium, auttavat ehkäisemään halvauksia ja sydän- ja verisuonivaivoja. Suklaan rauta suojaa raudanpuutokselta, eli anemialta, ja magnesium estää tyypin 2 diabetestä, korkeaa verenpainetta ja sydänsairauksia.

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Fitday.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay