5 tärkeää syytä syödä banaania

27.9.2020

Banaani on helppo eväs, maukas osa aamiaista ja maistuu melkein kaikille. Banaanilla on myös merkittäviä terveyshyötyjä.

1. Banaani hoitaa aivoja.

Banaaneissa on glukoosia, kaliumia ja magnesiumia, jotka kaikki ovat aivoille tärkeää ravintoa.

2. Banaani lieventää stressiä.

B-vitaniini on tärkeä helpottaja stressioireille ja banaanissa on sitäkin.

 

HUOM.  Banaaneita voi nauttia myös pakkaskuivattuna. Pakkaskuivaus on menetelmä, jossa tuotteen rakenne, väri, vitamiinit ja mineraalit sekä muut ravintoarvot säilyvät ilman lisä- ja säilontäaineita. Pakkaskuivattu tuote säilyy pitkään tuoreena ja on helppo sekä terveellinen välipala esimerkiksi treeneihin tai töihin.

MySnack pakkaskuivatut hedelmät ja kasvikset ovat vegaanisia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Valtaosa tuotteista ei myöskään sisällä lisättyä sokeria.  MySnack tuotteita saa MySnack verkkokaupasta, Prismoista ja ensi vuonna myös R-kioskeista. Ota terveelliset ja kätevät välipalat haltuun – tutustu: MySnack.fi

3. Hyväksi vatsalle ja kuukautiskivukille

Banaanin B6-vitamiini lieventää PMS-oireita kuten mielialavaihteluita ja helpottaa monia vatsavaivoja.

4. Ehkäisee masennusta.

Banaanissa on reilusti typtofaania, joka muuttuu elimistössä serotoniiniksi, joka taas vaikuttaa mielialaamme positiivisesti. Näin banaani tutkimusten mukaan käytännössä ehkäisee masennusta.

5. Pirteyttä ja energiaa.

Banaanista saa nopeasti energiaa. Lisäksi siinä on rautaa, joka pitää veren hyvänä ja anemian loitolla.

Lue lisää: ruoka & juoma uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.