Suklaa + 2 muuta rasvaista ruokaa lisäävät älykkyyttä

20.5.2020

Näitä kolmea herkkua voi varata itselleen välipaloiksi. Niitä on myös helppo lisätä päivittäisiin aterioihin tai syödä kohtuullisia määriä välipalana sellaisenaan.

 

1. Suklaa

Raakasuklaa ja tumma suklaa sisältävät reilusti hyviä hivenaineita; antioksidantteja ja magnesiumia. Tutkimuksen mukaan säännöllinen suklaan syöminen voi lisätä jopa älykkyyttä.

Tutkimuksessa suklaata syövien muisti oli parempi ja he pärjäsivät yleensäkin kognitiivisissa testeissä muita paremmin. Kohtuullisen, alle 100 gramman päiväannoksen on todettu olevan hyväksi myös sydämelle.

Tämä ei tarkoita sitä, että sokeripitoisia suklaita kannattaisi syödä suuria annoksia päivittäin, vaan suosia terveellisempiä ja sokerittomia versioita pieninä makupaloina.

LUE LISÄÄ: Ruoka ja juoma uutisia

suklaa_c0

 

2. Pähkinät

Pähkinöiden on todettu usein olevan oikeaa superruokaa. Ne sisältävät tärkeitä monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä mm. verisuonille. Mutta kohtuu kaikessa, pähknöiden syontiäkään ei kannata liioitella mm. niiden korkean energiapitoisuuden vuoksi. Kohtuuannos pitää aivotoiminnan energisenä ja terävänä. Tutkimuksen mukaan oman kouran kokoinen annos saksanpähkinöitä päivässä parantaa sekä keskittymistä että muistitoimintoja.

Pähkinöitä voi lisätä salaatteihin ja keittoihin tai syödä sellaisenaan. Voit myös pitää käsilaukussa mukana pieneen muovipurkkiin pakattua pähkinälajitelmaa, joka on helppo syödä välipalana nälän iskiessä. Pähkinät täyttävät, antavat tasaisesti ja pitkään energiaa ja pitävät mielen pois epäterveellisistä välipaloista.

LUE lisää: Terveys ja hyvinvonti uutisia

suklaa_cx

3. Avokado

Intiaanit kutsuvat avokadon rasvaista hedelmälihaa taivaalliseksi voiksi. Lähes kaikki avokadon rasva on kuitenkin terveellistä tyydyttymätöntä pehmeää rasvaa, jolla on Harwardin tutkimuksen mukaan aivoterveydelle merkittävää hyötyä.

Avokado jakaa mielipiteitä ja sen mausta yleensä joko pidetään tai ei. Jälkimmäiselle ryhmälle sitä on helppo sekoittaa esim. smoothien sekä seoseutettavien sekaan, jolloin sen rakenteesta saadaan pehmentävä kermamainen hyöty, mutta maku hukkuu voimakkaampien hedelmien ja marjojen sekaan. Avokadoa voi myös lämmittää ja se sopii hyvin viimeiseksi lisättynä esim. wokki- ja muurikkaruokiin. Perinteinen tapa on maustaa avokadosose chilillä ja valkosipulilla meksikolaiseksi quacamoleksi.

Jos ostat kaupasta kovia ja raakoja avokadoja, ne kannattaa laittaa huoneenlämpöön suljettuun pakastepussiin, mikä nopeuttaa huomattavasti kypsymistä. Niitä ei kannatakaan ostaa liian kypsinä, koska säilyvyysaika ei silloin ole kuin päivän verran.

LUE LISÄÄ: Ruoka ja juoma reseptejä

suklaa_c1

 

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Kirjoittaja:

Luova yrittäjä, kuvaaja, kaikesta terveellisestä ja kauniista inspiroituva bloggaaja ideoi ruokaa, joka hellii makuhermoja ja hyvinvointia, on helppoa valmistaa ja aineet ovat helposti saatavilla. Resepteissä ei ole sokeria eikä jauhoja. Ruoan lisäksi lifestyle-kirjoituksissa inspiroidutaan hyvästä olosta, jooga & spa-tunnelmista, onnellisuudesta ja stessinhallinnasta, matkoista maailmalla, Suomen saaristosta ja kodin sisustamisesta.