Tutkimus paljastaa – Terveellisesti syöviä lapsia kiusataan vähemmän

3.2.2018

Terveellisesti syövät lapset omaavat paremman itsetunnon ja vähemmän tunnevaivoja, paljastaa tuore tutkimus.

Vaikka lapsia voi olla vaikeaa saada syömään ravinteikkaita ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja kalaa, kannattaa heitä siltä kannustaa terveellisiin elämäntapoihin. Tutkimuksen mukaan paremman itsetunnon omaavia lapsia myös kiusataan vähemmän.

 

Ravintosuosituksia noudattavat lapset voivat paremmin

Tutkimuksessa tutkittiin kaikkiaan 7675 kappaletta 2-9-vuotiasta lasta kahdeksasta eri Euroopan maasta – Belgiasta, Kyprokselta, Virosta, Saksasta, Unkarista, Espanjasta ja Ruotsista. Tutkijat pyysivät lasten vanhempia raportoimaan, kuinka usein lapset syövät tiettyjä 43 elintarvikkeita.

Lapsilta mitattiin myös pituus ja paino. Tutkimus toistettiin kahden vuoden päästä uudestaan.

Tuloksista havaittiin, että lapset, jotka parhaiten seurasivat ravintosuosituksia ruokavaliossaan, omasivat paremman itsetunnon ja hyvinvoinnin riippumatta elopainosta.

“Huomasimme, että nuorilla lapsilla ruokavalio korreloi hyvinvoinnin kanssa. Hyvä ruokavalio vähentää psyykkisiä ongelmia, parantaa kaverisuhteita ja kohottaa itsetuntoa,” kertoo tohtori Louise Arvidsson, yksi tutkijoista.

 

Kalan syöminen kannattaa

“Tuloksiemme mukaan lapsen terveyttä voi edistää tarjoamalla hänelle säännöllisesti terveellistä ja ravinteikasta ruokaa.”

Tuloksista löytyi myös toinen mielenkiintoinen seikka; syömällä kalaa kahdesta kolmeen kertaa viikossa voi kohottaa itsetuntoaan ja näin välttyä kiusaamiselta.

 

Lue myös: 5 raaka-ainetta, joilla on yllättäviä terveysvaikutuksia

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Independent.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Unsplash / Hannah Tasker