Tämän takia pihviä ei kannata kääriä folioon

18.6.2018

Onko sinulla tapana kääriä grillissä tai uunissa paistettu pihvi folioon kypsymään? Tähän tapaan liittyy ongelma, joka saattaa yllättää monet kotigrillaajat: Pihvin sisältämä kosteus nimittäin tiivistyy folion pintaan ja aiheuttaa pihvin rapean pinnan pehmenemisen. Mitä tuhlausta!

Mätkiintyminen on tärkeä vaihe

On kuitenkin tärkeää antaa pihvin “mätkiintyä” paistamisen jälkeen, koska tällöin paistamisen aikana pihvin solukosta irronnut kosteus ehtii levittyä tasaisemmin pihviin, mureuttaen sen. Jos siis pihvin heittää suoraan grillistä lautaselle, pihvin nesteet valuvat lautaselle eikä pihvi maistu lainkaan yhtä murealle.

Makuja.fi -sivuston haastattelemalla huippukokki Harri Syrjäsellä on mureus-rapeus -dilemmaan ratkaisu: styroksinen kylmälaukku!

Kun vuoraat kylmälaukun pohjan styroksilla ja asetat pihvin sinne – tai useamman samalla kertaa – niin pihvi mureutuu ja pysyy sopivan lämpimänä hyvinkin pitkään. Samalla pihvistä irtoava kosteus haihtuu kylmälaukun seiniin, eikä siis pehmitä pihvin rapeaa pintaa. Kylmälaukussa pihvi on myös turvassa kärpäsiltä ja muilta ei-toivotuilta herkuttelijoilta.

Ei siis muuta kuin vanhat kylmälaukut vintiltä hyötykäyttöön!

Lisää pihviherkkuja

Lähde: Makuja
Kuva: Unsplash / Radovan