Tutkimus yllättää – tämä on paras palautusjuoma

18.6.2018

Birminghamin yliopiston tutkijaprofessori Alice Roberts päätti tehdä tieteellisen tutkimuksen palautusjuomista ja niiden tehosta: Hän rekrytoi opiskelijoita kokeeseen, jossa osa koehenkilöistä joi treenin jälkeen sokeripitoista urheilujuomaa, osa vettä ja osa maitoa.

Tulokset yllättivät: Kaikilla mittareilla mitattuna maito näytti olevan paras palautusjuoma.

Mikä tekee maidosta “ultimaattisen palautusjuoman”?

Professori Robertsin mukaan moni asia puhuu maidon puolesta palautusjuomana: Ensinnäkin se etenee suolistossa hitaammin kuin muut juomat, minkä ansiosta se myös nesteyttää kehoa tehokkaammin. Se myös sisältää optimaalisesti hivenaineita kuten suoloja ja kaliumia – juuri niitä ainesosia joita elimistö menettää kovan treenin aikana.

Näyttää myös siltä, että maidon terveyttä edistävät ominaisuudet eivät rajoitu kehoa palauttaviin tekijöihin. Kööpenhaminan yliopiston tutkijoiden selvityksen mukaan maito sitoo itseensä suolistossa rasvaa, joka tulee ulosteen mukana pois. Tämä saattaa tutkijoiden mukaan selittää sitä, miksi paljon maitoa juovat kansat eivät ole niin lihavia kuin monet olettavat – onhan maitotuotteiden runsas kulutus yhdistetty usein lihavuuteen.

Jätä siis kalliit palautusjuomat kauppaan ja kaada itsellesi lasillinen valkoista, lähituotettua superjuomaa!

Lisää aiheesta liikunta & fitness

Lähde: Telegraph

Kuva: Unsplash / Scott Webb