“Sekstailua” harrastaa nykyään jo suurin osa aikuisista

21.9.2017

“Sekstailun”, eli seksuaalissävytteisten viestien lähettelyn, suosio on räjähtänyt viime vuosina. Uusimman tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia miehistä ja naisista on sekstaillut viimeisen vuoden aikana ja lähes 90 prosenttia on lähettänyt tai vastaanottanut seksuaalisuutta tihkuvan viestin jossain vaiheessa elämäänsä.

 

Sekstaillaanko parisuhteessa

Vaikka sekstailua kuvaillaankin usein riskialttiiksi tai riettaaksi toiminnaksi, lähes 75 prosenttia aikuisista kertoo sekstailleensa parisuhteessaan. Sekstailun havaittiin myös tuottavan lisää seksuaalista nautintoa parisuhteeseen.

Näiden tuoreiden tietojen perusteella voidaankin olettaa, että on aika muuttaa vanhentuneita ajatusmalleja aikuisten harrastamasta sekstailusta.

“Nautinnon merkitys unohtuu usein sekstailusta puhuttaessa,” selittää Emily Stasko, filosofian tohtori ja yksi tutkijoista. ”Suurin osa tutkimuksista keskittyy teineihin ja nuoriin aikuisiin, ja näissä tutkimuksissa onkin syytä keskittyä myös riskeihin. Aikuisten kohdalla ja aikuisten välisissä parisuhteissa sekstailun merkityksestä on kuitenkin ollut hyvin vähän syvällistä keskustelua.”

Tutkimuksessa Stasko kollegoineen haastatteli 870 aikuista, jotka olivat heteroja ja iältään ikävuosien 18-92 väliltä. Noin 60 prosenttia tutkittavista olivat naisia ja 80 prosenttia valkoihoisia.

Karkeasti sanottuna noin 75 prosenttia sekstailleista olivat harrastaneet sitä parisuhteen aikana, kun taas 43 prosenttia olivat sekstailleet myös rennommissa kaverisuhteissa. Vain 12 prosenttia ihmisistä myönsi sekstailleensa pettämistarkoituksessa.

Lue myös: 6 syytä harrastaa enemmän seksiä

 

Yhteys sekstailun ja seksuaalisen tyydytyksen välillä

Niillä ihmisillä, jotka olivat tiiviisti sitoutuneet parisuhteeseen, ei löydetty yhteyttä sekstailun ja seksuaalisen tyydyttymisen välillä. Mutta heti kun suhde muuttui vähän kasuaalimmaksi, asioiden väliltä löytyi selvä yhteys.

Ei voida taata, että sekstailu tuottaa tyydytystä,” Stasko kertoo. “On mahdollista, että suurempi seksuaalinen mielihyvä johtaa säännöllisempään sekstailuun, tai päinvastoin. ”

“Asiayhteydellä ja tarkoitusperillä on merkitystä,” hän lisäsi, korostaen sitä, että jos parisuhteen toinen osapuoli ei pidä sekstailusta, sekstailu ei johda ainakaan suurempaan mielihyvään.

Lue myös: 5 tapaa, joilla seksi parantaa terveyttäsi

 

Sekstailu on terveellistä ja nautinnollista

Tutkimuksen tulokset kuitenkin osoittavat, että aikuiset ymmärtävät sekstailun olevan oikeissa olosuhteissa terveellistä ja nautinnollista. Staskon mukaan sekstailun vaikutusta voitaisiin jopa hyödyntää kliinisessä tutkimuksessa. Akateemiset tutkijat ja media ovat kuitenkin nostaneet sekstailun positiivisia puolia nihkeästi ja hitaasti esiin.

“En väitä, että kulttuureissamme tulisi puhua enemmän sekstailusta,” Stasko kertoo, “mutta väitän, että median ja tutkijoiden tulisi tutustua paremmin sekstailun mahdollisuuksiin parantaa seksuaaliterveyttä yleisesti.”

Lue myös: 5 seksiäkin seksikkäämpää asiaa

 

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Huffington Post
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay