Seitsemän vähäsokerista ruokaa, joilla tyydyttää makeanhimo

1.2.2018

Me kaikki tiedämme, että sokeri on epäterveellistä. Viime vuosista sokerista on tullut yksi yhteiskunnan suurimmista vihollisista ja monet ovat yrittäneet päästä siitä kokonaan eroon.

Tutkimukset ovat todistaneet sokerin johtavan ylipainoon, diabetekseen ja epänormaaleihin aivotoimintoihin. Sokeri vanhentaa ihoa ja mikä pahinta, on addiktoivaa.

Sokerin syömisen lopettaminen onkin lähes mahdotonta. Mitä vähemmän sokeria syöt, sitä vähemmän sitä himoitset. Lopettaminen voi kuitenkin aiheuttaa pahojakin vieroitusoireita.

Mutta onko olemassa herkkuja, joiden avulla vieroitusoireita voi lievittää pilaamatta sokerilakkoa? Vastaus on kyllä. Seuraavaksi käymme läpi 7 vähäsokerista herkkua.

 

7 ruokaa, jotka auttavat sokerilakossa:

1. Kookosöljy

Huolimatta siitä, että kookosöljy on täynnä tyydyttynyttä rasvaa, kookosöljy on tehokas makeanhimon tappaja. ”Ruoan jälkeen minun tekee usein mieli jotain makeaa,” kertoo ravitsemustieteilijä Sarah Wilson.

“Tehokas kikka onkin syödä kaksi ruokalusikallista kookosöljyä. Se tyydyttää makeanhimoni ja tappaa sen useiksi tunneiksi.”

 

2. Lakritsitee

Tämä ei ole niille, jotka vihaavat anista. Lakritsitee, tai mikä tahansa muu luonnollisen makea tee, kuitenkin tarjoaa lapsuuden makeita makuja ilman sokeria tai kaloreita.

 

3. Bataatti

Kaikki tietävät, että bataatti on herkullinen ja luonnollisen makea herkku. Se on myös terveellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon. Leikkaa se ranskalaisiksi, kasta lohkot kookosöljyyn ja mausta kanelilla ja paprikalla ennen kypsentämistä. Herkullista.

 

Lue myös: 5 Terveellistä myöhäisillan naposteltavaa

 

4. Porkkanatikut

Porkkanat ovat pullollaan kuitua ja rapeaa, luonnollista makeutta. Ne eivät tietenkään ole mitään leivonnaisia, mutta silti makeampia kuin useimmat vihannekset. Kannattaa pitää porkkanatikkuja valmiina jääkaapissa, jos makeanhimo sattuu yllättämään.

 

5. Kombutsa

Jos pidät paljon hiilihapollisista juomista kuten limuista, voi niistä luopuminen olla vaikeaa. Light-juomat ovat yleisesti epäterveellisiä, joten niitäkin kannattaa vältellä. Joten mitä sitten kannattaisi juoda? Ravitsemustieteilijät suosittelevat kombutsaa, hapatettua ja kuplivaa juomaa. Pidä kuitenkin huoli, että valitset vähäsokerista merkkiä ostaessasi kombutsaa.

 

6. Maapähkinävoi

Maapähkinävoin suosio on räjähtänyt viime vuosina, minkä ansiosta kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia vaihtoehtoja tällä hetkellä. Pähkinät, erityisesti mantelit ja cashew-pähkinät, ovat luonnostaan makeita ja ne ovat täynnä terveellisiä rasvoja ja proteiineja.

 

7. 85% tumma suklaa

Tumman suklaan on tieteellisesti todistettu edistävän terveyttä monella tapaa. Ravitsemustieteilijät ovat useaan otteeseen todistaneet, ettei hyvälaatuinen kaakao ole haitaksi, jos yrität vähentää sokerin syömistä. 100 grammassa hyvälaatuista tummaa suklaata on ainoastaan teelusikallinen sokeria. Vähintään 85% kaakaota sisältävä tumma suklaa on myös niin tymäkkää, ettet todennäköisesti haluakaan syödä enempää.

 

Lue myös: Avokadoranskalaiset – helppo ja terveellinen naposteltava

Lue lisää: terveys & hyvinvointi uutisia

Lähde: Independent.co.uk
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / Einladung_zum_Essen