16 kysymystä itsellesi ennen kuin muutat rakkauden perässä

23.2.2017

*Kilju innostuksesta*, mutta mieti järkevästi, koska se on myös tärkeää. Tässä kysymykset, jotka sinun on hyvä esittää itsellesi, ennen kuin heittäydyt rakkauden vietäväksi – muutat rakkaasi perässä. Muutoksia on paljon ja ne voivat yllättää.

 

1. ”Asummeko me yhdessä?”

Osa pariskunnista hyppää kaukosuhteesta yhteen muuttamiseen, ja toiset pitävät muuttamista todella suurena askeleena. Molemmat ovat todella hyviä vaihtoehtoja, mutta jos valitset viimeisen, muut saattavat ajatella, että paratiisiin tulee ongelmia ennemmin tai myöhemmin. Yksi ystäväni kertoi minulle, että jotain oli vialla, koska emme olleet vielä päätteet muuttaa yhteen. Mutta tiesin, että muuttaminen uuteen kaupunkiin antaisi minulle mahdollisuuden muokata elämästä omanlaiseni, joten tein sen kuitenkin ja se on ollut upeaa.

 

2. ”Miten molemmat saavat omaa tarpeeksi omaa tilaa?”

Kaukosuhteessa toisen luona vierailu tarkoittaa yleensä jok’ikisen sekunnin viettämistä yhdessä. Toisen kanssa oleminen on kallisarvoinen lahja ja pidätkin sitä sellaisena. Mutta kun asutte samassa kaupungissa, tarvitsette jossain vaiheessa omaa aikaa. Se on helppoa kun asutte erillänne, mutta jos asutte yhdessä, selvittäkää, saatteko molemmat tarpeeksi omaa aikaa. ”Tämä on erityisen tärkeää miettiessänne, muuttaako toinen kumppani toisen kotiin vai ostatteko uuden asunnon tai talon yhdessä”, kertoo newyorkilainen avioliitto- ja seksiterapeutti sekä kirjan What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship kirjoittaja Jane Greer. Tällaisissa tapauksissa voit tuntua kuin asunnossa jo asuvalla olisi enemmän omistusoikeutta, joten kannattaa miettiä asiaa jo etukäteen.

LUE MYÖS: 10 tapaa saada kaukosuhde toimimaan

 

3. ”Jos emme asu yhdessä, kuinka kauan kestää, että tulemme muuttamaan yhteen?”

Älä ajattele yhdessä asumista jonain tavoitteena, jota lähemmäs olette menossa – keskustelkaa, mitä molemmat haluavat jos kaikki menee hyvin asuessanne samassa kaupungissa.

 

4. ”Tulenko pitämään asuinkaupungistani?”

Washington D.C. ei ole New York. Mutta siellä on paljon enemmän mahdollisuuksia, kuten asuinvaihtoehtoja, jotka ovat suurempia kuin Harry Potterin komero portaiden alla. Olin rakastunut kaupunkiin ennen muuttamista, mikä oli loistavaa, koska jopa parhaat suhteet voivat muuttua paikoiksi, jossa olo on kurja. Kompromissien tekeminen rakkauden eteen on joskus välttämätöntä, mikä tarkoittaa, että uhrautuminen kulkee sen kanssa käsi kädessä. Mutta jos et voi sietää asuinkaupunkia, kannattaa miettiä, kuinka kauan kumppanin tulee olla siellä.

LUE MYÖS: 11 erilaista parisuhdetyyppiä – tunnistatko omasi?

 

5. ”Jos en pidä paikasta, minne menemme sen jälkeen?”

Tulevaisuudesta keskustelu voi auttaa varmistamaan, että tavoitteenne ovat linjassa. Lisäksi se voi auttaa ehkäisemään ei-toivottuja yllätyksiä ennen seuraavaa siirtoa jos edes luonnostelette ajatusta siitä, minne haluaisitte mennä. Ja jos te molemmat työskentelette aloilla, jotka vaativat paljon muuttamista, voitte päättää, mikä olisi teille järkevintä määritellessänne seuraavaa kaupunkia.

 

6. ”Mitä teen tässä uudessa kaupungissa?”

Teidän ei tarvitse muuttua siamilaisiksi kaksosiksi vain koska asutte samassa paikassa! Omien mielenkiinnon kohteiden tavoittelu tarkoittaa, että et jää tyhjän päälle jos kumppanisi on kiireinen (tai jos eroatte). Olen käynyt tarinankerronta illoissa ja Unelmien Poikamiehen juhlissa, mutta saan niistä aina jotain uutta irti. Bonuksena se parantaa suhdettani. ”Säilytä edelleen oma identiteettisi jotta voitte tulla vahvemmaksi ja paremmaksi pariskunnaksi”, Greer kertoo.

LUE MYÖS: 10 uskomatonta valhetta, jotka ovat tuhonneet parisuhteita

 

7. ”Miten saan omia ystäviä?

Kumppanin ystäväpiirin omaksuminen on tärkeää, mutta tärkeää on myös löytää omia ystäviä, joiden kanssa voit viettää aikaa. Olipa kyseessä sitten verkostoitumistapahtumat tai vapaaehtoistyö eläinsuojassa, ystävien saaminen tekee sinut onnellisemmaksi pitkässä juoksussa. Omien ystävien saamisen lisäksi yksi hyvä taktiikka on tutustua kumppanisi ystäviin niin hyvin, että alas viettää aikaa heidänkin kanssaan ilman kumppaniasi.

 

8. ”Mitä tämä tarkoittaa suhteellemme?”

Näettekö te molemmat tämän samanarvoisena? Vai ajatteleeko toinen teistä, että kyseessä on merkki sitoutumisesta kun toinen haluaa nähdä, miten asiat sujuvat ennen esittelyjä? Avoimuus ja rehellisyys vain parantavat suhdettanne.

LUE MYÖS: Parisuhde ei ole koskaan ajanhukkaa – tässä 5 syytä

 

9. ”Mikä määrä seksiä on ihanteellinen?”

Emme arvostele jos vietätte kaiken yhteisen aikanne sängyssä vieraillessanne toistenne luona kaukosuhteessa. Miksi ei, koska sinun tulee pärjätä ilman ollessanne erossa? Mutta kun olette samassa kaupungissa, teidän tulee varmaankin säätää seksiaikatauluanne. ”Teidän kannattaa ottaa tämä puheeksi, jotta voitte asettaa realistisia odotuksia”, Greer sanoo.

 

10. ”Kannanko kaunaa kumppanilleni jos eroamme muuton jälkeen?”

Puhutaan totta: on normaalia tuntea itsensä pettyneeksi jos koko elämäsi mullistuu, koska hän jätti sinut. Olet ihminen, et pyhimys. Mutta pitkittynyt kauna elämäsi pilaamisesta voi olla merkki siitä, että et ole ollut muutossa niin mukana kuin olit ajatellut. Kaunan kantaminen ei ole väistämätöntä jos eroatte muuton jälkeen! ”Jos te molemmat ymmärrätte, että pidätte enemmän itsenäisyydestä kuin autonomiasta, tai jos kumpikaan teistä ei ole valmis sitoutumaan, sitten ette todennäköisesti kanna kaunaa”, Greer sanoo.

LUE MYÖS: 9 terveen parisuhteen merkkiä

 

11. ”Olemmeko valmiita näkemään toisen näyttävän ja käyttäytyvän ei-niin-täydellisesti?”

Ei ole epätavallista viettää tuntikausia valmistautuessa toisen tapaamiseen ja myös käyttäytyä parhaalla mahdollisella tavalla näillä tapaamisilla. Ajattele samassa kaupungissa olemista todellisuuden tarkistuksena – julkisivu haalistuu ja korvautuu oikeilla käyttäytymismalleilla toisen seurassa. ”Pitäkää tämä mielessä, jotta vältätte kiinnostuksen loppumisen”, Greer toteaa. ”Joillekin ihmisille se tuntuu kuin söisi samaa ruokaa joka päivä – kumppanin näkeminen paljon säännöllisemmin voi saada heidät tylsistymään.

 

12. ”Onko tämä muutto yhteinen asia?”

Vai kokeeko toinen teistä asian paljon vahvemmin kuin toinen? Avautuminen voi olla vaikeaa, mutta varmaan vähemmän kuin muuttaminen takaisin lähtöpisteeseen, koska ymmärsit samassa kaupungissa asuessanne, että ette olleet yhtälailla sitoutuneet asiaan.

LUE MYÖS: 12 asiaa, jotka sinun tulee tietää kumppanistasi

 

13. ”Voinko luottaa, että kumppanini auttaa minua asettumaan uuteen kaupunkiin?”

Poikaystäväni tarjosi minulle yöpaikan kun etsin pysyvämpää paikkaa, vei minua asuntoesittelyihin ja kertoi minulle kaikesta hauskasta, jotta voisin tavata uusia ihmisiä. Jos teet niin suuren elämänmuutoksen, kumppanisi voisi vähintään oman osansa tehdäkseen siitä mahdollisimman helppoa.

 

14. ”Millainen työtilanteeni on uudessa kaupungissa?”

Hienoa jos olet jo löytänyt uuden työn ennen muuttamista! Mutta älä huoli jos et ole vielä saanut! Voi olla vaikeaa saada itsensä kuuluville toisessa kaupungissa. Tärkeää on tietää uuden kaupungin työmarkkinoiden tila. ”Et varmaankaan halua olla riippuvainen toisesta ihmisestä tunteellisesti tai taloudellisesti. Ilman työtä kumppanisi voi tuntea itsensä kuormitetuksi ja katkeraksi ja voit tuntea olevasi jumissa tilanteessa”, Greer sanoo. Joten kysy itseltäsi: Onko sinulla realistisia vaihtoehtoja? Onko kaupunkiin tulossa ammattilaistilaisuuksia, joissa voisit saada yhteyksiä? Mitkä yritykset sopivat sinulle ja onko heillä avoimia työpaikkoja?

LUE MYÖS: 12 asiaa, jotka naisen on hyvä tietää ennen naimisiin menoa

 

15. ”Kestääkö pankkitilini muutoksen?”

Muuttaminen on järkyttävän kallista, etenkin jos rakastat sisustamista kuten minä ja hullaannut jos sinulla on liikaa tilaa ympärilläsi. Määrittele, miten muuttaminen vaikuttaa budjettiisi ja jätä hieman pelivaraa asioille, joita olet saattanut unohtaa.

 

16. ”Muutanko oikean syyn takia?”

Jos teet sen, koska rakastat kumppaniasi ja olet innoissasi ottaessani seuraavan askeleen suhteessanne, olet oikeilla jäljillä.

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Self.com
Lähde: Artikkelikuva / Pixabay