9 merkkiä, joista tiedät olevasi terveessä parisuhteessa

29.11.2020

Jenn Scalia kertoo: Minulla oli tapana olla läheisriippuvainen ja kontrolloiva suhteissani. Minulla oli tapana yrittää saada toiset rakastamaan minua samoin kuin minä rakastin heitä. Olin huonojen suhteiden kierteessä jossa en pystynyt tuomaan esille parhaita parhaita puoliani. Tämän vuoksi olin kokenut avioeron kahdesti 32 vuotiaana. Auts!

 

Minun suhteeni perustuivat enemmän mukavuudenhaluun ja vakauteen kuin intohimoon, jaettuihin arvoihin ja tulevaisuuteen. Kun löysin jonkun joka piti minusta, olin valmis suhteeseen.

 

Opin myöhemmin, että tämä oli iso virhe. Ei riitä, että toisen kanssa on fyysisessä suhteessa. Yhteys täytyy löytyä myös tunne- ja järkitasolla. Kaikkien näiden kolmen täytyy olla sopusoinnussa jotta parisuhde onnistuu.

 

Täytyy osata olla valikoiva niiden ihmisten suhteen, jotka päästät elämääsi ja joiden kanssa annat parisuhteen jatkua. Kaiken sydänsurun, häpeän ja itsetutkiskelun jälkeen olen nyt kykenevä ylläpitämään tervettä suhdetta itseeni ja toisiin. Kieltäydyn tyytymästä vähempään.

 

Tässä yhdeksän merkkiä siitä, että parisuhteesi on terveellä pohjalla:

 

1. Koet olosi turvalliseksi parisuhteessa

Parisuhteesi tulisi olla sinun kalliosi. Sen pitäisi tarjota sinulle turvaa, rauhaa ja vapautta olla oma itsesi. Jos tunnet olosi jatkuvasti ärtyneeksi tai stressaantuneeksi kotona tai koet tasapainoilevasi vetisenterällä kumppanisi kanssa se voi olla merkki siitä, että kaikki ei ole hyvin.

 

2. Sinua rohkaistaan olemaan itsenäinen ja kasvamaan

Parisuhteessa on tärkeää, että molemmilla on myös omat ystävät, unelmat, ja toiveet ja halut. Teidän ei tarvitse tehdä kaikkea yhdessä. On tärkeää tukea ja rohkaista toista.

 

3. Kumppanit kunnioittavat toisiaan ehdoitta

Sinun tulee kunnioittaa paitsi puolisoasi myös parisuhdettanne ja kaikkea mitä teette sen hyväksi. On tärkeää kunnioittaa toisen arvoja ja unelmia. Kun riitelette, toisen nimittelyn ja voitontavoittelun sijaan tulisi tavoitella yhteisymmärrystä.

 

4. Läheisyyttä on muuallakin kuin makuuhuoneessa

Älä erehdy luulemaan, että kipinät makuuhuoneessa ovat ainoa suhdetta ylläpitävä voima. On olemassa lukuisia tapoja osoittaa läheisyyttä, henkisesti, älyllisesti ja tunteellisesti. Oikea yhdistelmä näitä kaikkia on avain hyvään parisuhteeseen.

 

5. Et ole jatkuvasti huolissasi kumppanisi tekemisistä

Kun olet terveessä parisuhteessa et jatkuvasti mieti mitä toinen tekee, pettääkö hän sinua, rakastaako hän sinua tai missä tilassa suhteenne on. Aikanne kuluu sen sijaan yhteisiin seikkailuihin ja yhteisen elämän luomiseen.

 

6. Keskustelet ongelmista kumppanisi, et parhaan kaverisi kanssa

Moni parisuhde päättyy kommunikaation puutteeseen. Jos jokin parisuhteessa on pielessä, on sinulla oikeus lähestyä kumppaniasi huolinesi ja tunteinesi. Sen sijaan että valitat ystävällesi, puhu kumppanillesi ja yritä korjata asia joka painaa mieltäsi.

 

7. Näet teidät yhdessä vielä 30 vuoden päästä

Moni parisuhteeseen ryhtyvä ajattelee elämää eteenpäin vain muutama vuosi kerrallaan. Ehkä suunnitelmissa on naimisiin meno ja lapset viiden vuoden sisällä. Jos kuitenkin pohdit tulevaisuuttasi pidemmälle, näetkö tämän ihmisen olevan osa elämääsi loppuelämäsi ajan? Mieti aikaa jolloin lapsenne ovat kasvaneet, olette harmaita ja kaljuja ja saaneet muutaman liikakilon. Jos et näe teitä yhdessä pitkällä tähtäimellä kannattaa ehkä harkita uudestaan.

 

8. Et yritä muuttaa kumppaniasi eikä tämä sinua

Yksi suurimmista virheistä, jonka voi tehdä on ajatella, että voi muuttaa jonkin asian kumppanissa tai mikä pahempaa, korjata jonkin asian hänessä. Sinun täytyy rakastaa kumppaniasi ehdoitta, sellaisena kuin tämä on. Kysy itseltäsi, voitko olla tämän ihmisen kanssa, jos hän ei koskaan muutu. Tämä saa asian ihan uuteen valoon.

 

9. Pääset asioiden yli helposti

Mikään parisuhde ei ole täydellinen. Mikään parisuhde ei ole ruusuilla tanssimista. Siihen sisältyy riitoja, erimielisyyksiä ja pettymyksiä. Tärkeää on, että pystytte yhdessä ratkaisemaan ongelmat. Me kaikki teemme virheitä, joten osoita myötätuntoa, kun kumppanisi tekee niitä. Jos voitte selvittää ongelmia ja päästä niiden yli olette oikeilla jäljillä.

 

Jos huomaat tämän listan luettuasi, että omassa parisuhteessasi nämä asiat eivät toteudu kehotan sinua hakemaan apua. Tämä ei välttämättä tarkoita, että sinun tulee jättää kumppanisi, mutta ole avoin katsomaan asioita toisesta näkökulmasta. Ja jos tulet siihen tulokseen, että nykyinen kumppanisi ei ole oikea sinulle on ihan oikein päästää irti.

 

LUE LISÄÄ: SEKSI JA ROMANTIIKKA -AIHEISIA JUTTUJA

LUE LISÄÄ: HYVÄ MIELI JA ONNI -AIHEISIA JUTTUJA

 

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Mind Body Green