Nämä 12 asiaa sinun on hyvä tietää kumppanistasi.

11.9.2020

Oikeastaan jokainen meistä toivoo onnellista parisuhdetta. Ehkä ei juuri nyt jos viihdyt sinkkuna ja pidät parisuhdetta jonkinlaisena vankilana. Mutta jos haluat asettautua aloillesi niin varmasti kaipaat tietoa siitä, kuka ja minkälainen ihminen uusi ihastuksen kohteesi oikeasti on. Tässä 14 asiaa, jotka on hyvää tietää kumppanista, jos haaveena on onnellinen ja tasapainoinen parisuhde.

1. Onko kumppanisi omasta mielestään edes parisuhteessa?

Vaikka tykkäisit yllätyksistä kuinka paljon tahansa, niin kukaan ei halua kuulla toisen suusta, “Mutta en mä ajatellut että me oikeesti seurustellaan, eihän me olla edes puhuttu siitä!” Tässä vaiheessa voi myös käydä läpi sitä, mitä toinen pitää pettämisenä ja missä raja menee.

2. Kumppanin kanta lapsien tekemiseen?

On hyvä selvittää oletteko samoilla linjoilla lasten hankkimisen suhteen. Tämä lisäksi on hyvä selvittää miten toinen haluaisi lapsensa kasvattaa, mikä on lapselle sopiva rangaistus tuhmana olosta ja ovatko pikkulapset iPadien kanssa enemmänkin pelottavia kuin söpöjä.

3. Kuinka hänen edelliset parisuhteet päättyivät?

Vakoiliko hän exäänsä? Käyttäytyikö hän fiksusti siitä huolimatta, että hänen sydämensä oli juuri revitty irti rinnasta? Toisen mielipiteiden kuuleminen siitä, miten edelliset parisuhteet loppuivat, kertovat paljon hänen suhtautumisestaan ylipäätänsä rakkauteen.

4. Onko teillä sama mielikuva ihanteellisesta viikonlopusta?

Jokaisella meistä on kuva täydellisestä viikonlopusta. Haluat sitten bailata tai makoilla sohvalla, niin jos toisen mielihalut synkkaavat sinun kanssa, niin sinulla on aina kaveri mitä haluatkaan tehdä.

5. Onko ulosottovirasto kumppanisi kimpussa?

Suurella osalla ihmisistä talousasiat eivät ole kunnossa. Tärkeää on puhua aiheesta ja ylipäätänsä rahasta parisuhteessa, että kummatkin tietävät missä toinen menee. Kukaan ei halua yllättäen saada selville, että toinen on henkilökohtaisen konkurssin partaalla.

6. Miltä heidän naamansa näyttäisi jos sanoisit, “Rakas, käytetäänkö 6 tuntia aikaa antaaksemme toiselle mahdollisimman monta orgasmia? Voimme ottaa aikaa ja kaikkea.”?

Sanooko hän “Totta helvetissä!” lisäten muodollisen “Arvostan sitoutumistasi ja paneutumista yksityiskohtiin näinkin tärkeässä aiheessa” vai olisiko vastaus enemmänkin muotoa “Mä kyllä nukahdan heti kun saan orgasmin.”? Monet meistä ovat olleet rakastavissa parisuhteissa, joissa seksi ei kuitenkaan täysin toiminut. Tällaiset suhteet eivät yleensä vaan kestä.

7. Tunteeko hän olonsa enemmän rakastetuksi jos jätät hänelle suloisen viestilapun takin taskuun vai onko tiskien tekeminen suurin rakkaudenosoitus suhteessanne?

Jokaisella meistä on oma rakkauden kieli, joka saa meidät tuntemaan arvostetulta ja rakastetulta, kuten kumppanin tunteiden osoitus tai jonkun mukavan ja pienen asian tekeminen toisen hyväksi. Monille on vaikeaa antaa toisen tehdä asioita itsensä hyväksi. Jotkut ihmiset näyttävät kiintymystään ja osoittavat rakkautta tekemällä pieniä asioita toisen eteen ja heille kannattaa antaa siihen mahdollisuus.

8. Riiteleekö hän rumasti vai reilusti?

Kaikki kunnia ihmisille, ketkä kykenevät pysymään rajojen sisäpuolella riidellessä. Tämä pitää sisällää sen ettei toista haukuta tai väheksytä, eikä lyödä vyön alle yleensäkään. Avoimuus, vastuun kantaminen ja anteeksi pyytäminen niin, että sitä vilpittömästi tarkoittaa ovat tärkeitä asioita, kun suhteessa ruvetaan riitelemään.

9. Mikä häntä eniten ärsyttää sinussa (ja yleisesti maailmassa)?

Kokeilkaa keskustella asiasta vaikka sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Kertokaa kumpikin kolme seikkaa, jotka toisessa ärsyttävät. Se voi olla vaikka hammasharjan jättäminen väärään paikkaan tai kengät jalassa sisällä käveleminen. Näin voitte saada selville pieniä mutta tärkeitä asioita toisesta ja unikin maistuu paremmin, kun tiedätte käyneenne juuri avoimen ja rehellisen keskustelun herkistä aiheista.

10. Tarkoittaako “puhdas” ja “siisti” hänelle samaa kuin sinulle?

Joillain ihmisillä on erittäin tarkat käsitykset siitä miltä kodin kuuluu näyttää ja mitä sisältyy sen puhtaana pitämiseen. Toisille ihmisille tällaisilla asioilla ei taas välttämättä ole niinkään suurta merkitystä, koska he ymmärtävät, ettei paikkaa missä asuu voi pitää 100% ajasta täydellisen puhtaana ja tip-top järjestyksessä. Kuten muidenkin asioiden kanssa, niin tästäkin kannattaa keskustella ja selvittää mikä on toisen suhtautuminen asiaan. Näin voitte löytää kumpaakin miellyttävän tasapainon asian suhteen.

11. Kykeneekö hän kompromisseihin ärsyyntymättä?

On toinen asia ymmärtää, että terve parisuhde vaatii kompromisseja ja toinen asia käytännössä suostua moiseen suuttumatta, koska et saanut tahtoasi läpi. Kompromissiin suostuminen ja myönnytysten tekeminen todellakin kannattaa jos sillä voi rakastamasi ihmisen onnelliseksi.

12. Mitkä pienet asiat tekevät hänet iloiseksi?

Jotkut tulevat iloiseksi koiran pennuista ja toiset jäätelöstä. Onnellisen parisuhteen kannalta on tärkeää tietää mistä toinen tykkää. Varmista että kumppanisi saa tarpeeksi suuren annoksen koiran pentuja ja että sinä saat tarpeeksi jätskiä. Mikä ikinä teidät tekeekään iloiseksi, niin pitäkää huoli, että sitä riittää parisuhteessa.

Katso lisää uutisia aiheesta seksi & romantiikka!

Lähde: self.com
Kuva: Unsplash / Alvin Mahmudov