11 erilaista parisuhdetyyppiä – mikä näistä vastaa omaasi?

26.3.2021

Kaikkia parisuhteita ei ole tehty kestämään. Vaikka jotkut rakkaustarinat kestävät loppuun asti, toiset ovat kuin siltoja ja yhdistävät sinut erilaisiin ihmisiin sekä kokemuksiin. Me kaikki tiedämme, että on olemassa erilaisia parisuhteita. Parisuhteen laatu riippuu monista asioista – siihen kuuluvista ihmisistä, heidän kokemuksistaan, heidän piirteistään, jne.

 

Huolellisen tutkimuksen jälkeen, me esittelemme sinulle 11 parisuhdetyyppiä. Odotatko jo malttamattomasti tietoa siitä, minkälaisessa parisuhteessa SINÄ olet? Tässä ovat kriteerit jokaiselle:

 

1. Itsenäinen Parisuhde

Itsenäisyys ei ole huono ominaisuus. Vakava suhde kuitenkin vaatii kompromisseja sekä uhrauksia. Itsenäisyys ei ole siis ominaisuus, jolla haluat kerskailla. ’Sinun ja partnerisi on tietenkin oltava itsenäisiä tiettyyn pisteeseen asti, sillä se antaa teille mahdollisuuden toimia erikseen. Mutta täysi itsenäisyys ei ole ikinä hyvä merkki, kun parisuhteista puhutaan.

 

2. Läheisriippuvainen Pariskunta

Läheisriippuvaisessa parisuhteessa, sinä ja kumppanisi ette pysty toimimaan ilman toisianne. Kuten jo aikaisemmin mainittu, jokaisen tulisi omata vähän itsenäisyyttä. Se, ettet pysty pysymään poissa kumppanisi luota, voi aiheuttaa ongelmia muissa elämäsi osissa, kuten sosiaalinen elämäsi ja ihmissuhteesi ystävien sekä perheen kanssa.

 

3. Dominoija/Alistuja Parisuhde

Suhde, jossa kontrolloit kumppaniani tai hän kontrolloi sinua, ei ole ikinä hyvä asia. Tämä tarkoittaa puutteita itsenäisyydessä, ymmärryksessä ja luottamuksessa. Ja me kaikki tiedämme, että nämä asiat ovat hyvän sekä terveen parisuhteen tukipilareita.

 

4. Avoin Parisuhde

Modernin ajan avoin parisuhde antaa sinun ja kumppanisi tapailla myös muita ihmisiä parisuhteenne ulkopuolella. Jos sinä ja kumppanisi olette tämänkaltaisessa parisuhteessa, toinen tai molemmat teistä eivät ole todennäköisesti emotionaalisesti mukana suhteessanne.

 

5. Muuttuva Parisuhde

Tämä on se pariskunta, joka koittaa muokata toinen toistaan muuttamalla rutiinejaan, mielenkiinnon kohteitaan, tyyliään, harrastuksiaan ja jopa kavereitaan. Yksinkertaisesti sanottuna, he muuttavat itsensä kumppaniaan varten.

Maailmassa ei ole kahta samanlaista ihmistä, minkä takia parisuhteet juuri tarvitsevat kompromisseja sekä hyväksyntää. Parisuhde ei ole se paikka, jossa sinun kuuluu vaihtaa koko persoonallisuuttasi, jotta kumppanisi pitäisi sinusta!

 

6. Myrkyllinen Parisuhde

Tämä on se parisuhde, jossa osapuolet pitävät tai jopa rakastavat toisiaan, mutta eivät osaa tehdä kompromisseja tai ymmärrä toisiaan. Teillä tuntuu olevan erilaisia mielipiteitä ja mielenkiinnon kohteita, jotka johtavat tappeluihin ja ongelmiin. Ja siitä huolimatta, tunnette vetoa toisiinne.

 

7. “Vain Toistaiseksi” Parisuhde

“Vain toistaiseksi” parisuhde koostuu kahdesta ihmisistä, jotka eivät etsi mitään vakavaa. He etsivät hauskaa ja väliaikaista kumppania todennäköisesti sopeutuakseen ja parantuakseen pitkäaikaisen suhteen tai kamalan eron jäljiltä.

 

8. Parhaat Kaverukset Pariskunta

Tässä parisuhteessa molemmat tuntevat olonsa mukavaksi keskustellessaan, mutta suhteesta puuttuu intiimiys. Seksi on tärkeä osa jokaista parisuhdetta ja seksitön parisuhde on tuhoon tuomittu.

 

9. Seksuaalinen Parisuhde

Aikaisempaan tyyppiin verrattuna, tämä pariskunta on tosiaan askeleen edellä. Nämä kaksi ihmistä etsivät vain ja ainoastaan seksiä, eivätkä mitään sen syvempää. Tässä parisuhteessa ei ole tilaa syvemmälle yhteydelle.

 

10. Kaukosuhde

Jokainen tietää kaukosuhteista. Ne päättyvät yleensä lopulta epätoivoon, koska et pysty näkemään tai kommunikoimaan säännöllisesti kumppanisi kanssa.

 

11. Todellakin Yhteensopiva Pariskunta

Jätimme parhaan viimeiseksi! Tämä on se kuvankaunis, tervejärkinen pariskunta, jonka suhde pohjautuu ymmärrykselle, luottamukselle ja rakkaudelle. Se koostuu kahdesta ihmisestä, jotka ovat valmiita tekemään uhrauksia toistensa vuoksi, rakastamaan toisiaan sekä kunnioittamaan toinen toistaan. Tämä on sellainen parisuhde, jota me kaikki etsimme. Ja onneksi, monet ihmiset ovat sen jo löytäneet.

 

Parisuhteessa oleminen ei ole helppoa eivätkä kaikki ole yhtä valmiita siihen kuin he vaikuttavat tai ajattelevat olevansa. Ennen parisuhteeseen ryhtymistä, sinun on ensin tutustuttava itse itseesi ja potentiaaliseen kumppaniisi. Me toivomme, että löysit itsesi joistain näistä parisuhdetyypeistä. Valehtelematta voimme lisätä, että toivomme juuri sinun parisuhdettasi kuvaavan “Todellakin Yhteensopiva Pariskunta”!

 

LUE LISÄÄ: SEKSI JA ROMANTIIKKA JUTTUJA

LUE LISÄÄ: LIFESTYLE JA VAPAA-AIKA JUTTUJA

 

Lähde: Your Tango

Artikkelikuva: Unsplash / Vitor Tinto