Näin saat kaukosuhteen toimimaan – 10 tapaa

25.3.2021

”Kaukosuhteet voivat olla terveitä ja vakaita aivan kuten parisuhteet joissa kumppanit elävät lähellä toisiaan”, professori Dana Weiser Texasin Teknillisestä Yliopistosta kertoo. ”Kaukosuhteessa on vain omat haasteensa kuten myös omat vahvuutensa.” Kokeile näitä kymmentä keinoa pitää kaukorakkaus voimissaan.

 

1. Vieraile App Storessa

On olemassa paljon ohjelmia, joiden avulla voit tuntea olevasi lähellä toista, vaikka välimatka olisi pitkä. Englanninkielisistä ohjelmista mm. Couple, HeyTell ja Between toimivat sekä iOS että Android –järjestelmissä. Couple mahdollistaa yhteisen jaetun sosiaalisen verkon johon voi julkaista päivän tapahtumiaan tai jakaa ”thumb kiss” suudelman koskemalla samaan aikaan puhelimen näyttöä. HeyTell mahdollistaa suloisten ääniviestien lähettämisen ja niiden tallentamisen omalle tietokoneelle myöhemmin uudelleen kuunneltavaksi. Between on puolestaan digitaalinen leikekirja, jonne voitte koota yhteisiä muistojanne.

 

2. Vastustakaa halua takertua vain toisiinne tapaamisienne aikana

On houkuttelevaa viettää yhdessäolon aika vain kahdestaan, mutta säästäkää aikaa myös muiden ihmisten kanssa olemiseen. ”Yhteinen sosiaalinen verkosto vahvistaa parin sitoutumista toisiinsa”, Weiser sanoo. Huolehtikaa että ette jää makuuhuoneeseen kahdestaan vaan lähdette drinkeille yhteisten ystävienne kanssa seuraavan kerran, kun he ovat kaupungissa. Toki vain kahden kesken vietetyt viikonloput ovat myös tärkeitä!

 

3. Päivittäkää seksielämänne digitaalisuuden avulla

Markkinoilta löytyy kaikenlaisia digitaalisia laitteita joiden avulla voi saada lisää potkua seksielämään. Izvible on iPhonelle kehitelty vibraattori, jota kumppanisi voi kauko-ohjata. Kiiro valmistaa seksileluja, joita molemmat voivat käyttää samanaikaisesti kauko-ohjattuna. Seksuaalisuudesta voi nauttia myös silloin kun toinen ei ole läsnä. ”Itsensä kanssa leikittely ja masturbointi voivat olla myös tärkeä osa suhdetta”, professori ja kirjailija Ian Kerner sanoo.

LUE MYÖS: 10 sydämellisintä kehua, jotka voit miehelle sanoa

sss1

 

4. Suunnittele hyvä yllätys

”Etenkin kaukosuhteessa odottamattomilla eleillä kuten kukkien ja lahjojen lähettämisellä tai yllätysvierailulla voi olla iso merkitys rakkauden ja sitoutumisen ylläpitäjänä”, sanoo tohtori ja terapeutti Franklin Porter New Yorkista. ”Sesame”, ilmainen ohjelma iOS ja Android järjestelmiin helpottaa yllätyslahjan lähettämistä rakkaallesi. Voit myös käyttää Touchnote ohjelmaa lähettääksesi persoonallisen postikortin puhelimestasi, minne tahansa maailmassa.

 

5. Viestittele ajatuksella

 Taito lähettää viestejä mihin tahansa aikaan päivästä on tärkeää pareille, joiden välimatka on pitkä. Mutta mieti tekstikeskustelusi huolella. ”Tekstikeskustelut voivat myös aiheuttaa väärinymmärryksiä, etenkin jos edellisestä tapaamisestanne on kulunut pitkään”, Porter sanoo. ”Jos sinulla on jotain tärkeää sanottavaa, kerro se puhelimessa puhuen”.

 

6. Kun olette vuorovaikutuksessa anna jakamaton huomiosi

”On olemassa lukuisia asioita jotka voivat viedä huomiomme pois toisen kuuntelusta. Näitä ovat esimerkiksi sähköpostin lukeminen tai sosiaalisen median selailu samaan aikaan kun puhut puhelimessa”, sanoo professori Andy Merolla, Ohion Baldwin Wallace Yliopistosta. ”Nämä näennäisesti pienet häiriöt voivat muuttua merkityksellisiksi koska ne tekevät keskusteluhetkestä vähemmän mieluisan.” Jos ikävöit kumppaniasi, mitäänsanomaton puhelinsoitto voi tuntua kurjemmalta kuin se ettei soita ollenkaan.

LUE MYÖS: 5 asiaa, joita onnelliset parit tekevät päivittäin

sss2

 

7. Luokaa yhteinen rutiini

 Mikäli aikaero antaa myöten sitoutukaa katsomaan uusin jakso Game of Thronesia yhdessä joka viikko. Voitte jopa olla samaan aikaan yhdessä Skypessä niin että molemmille tulee tunne, että olisitte samassa huoneessa. Jos aikaeronne on suuri, voitte aloittaa yhdessä kirjakerhon, tehdä illallisen samalla reseptillä, tai kuunnella työmatkoilla samaa podcastia. ” Nämä jaetut kokemukset voivat tarjota uusia keskustelunaiheita päivittäisten kuulumisten rinnalle”, Merolla toteaa.

 

8. Kokeilkaa puhelinseksiä

 Tähän on yksi syy: Se on upeaa! Mutta on olemassa myös syvällisempi syy. ”Kun sinulla on vain toisen ääni, joudut kuvailemaan sanoin, mistä pidät. Tällainen rehellinen kommunikointi tuo paljon hyvää seksielämään”, Weiser sanoo.

 

9. Asettakaa tarkat odotukset ja rajat

 Tämä on tärkeää missä tahansa parisuhteessa, mutta elintärkeää silloin kun välimatka on pitkä. On olemassa hiuksenhieno ero halussa olla yhtä kumppanisi kanssa ja halussa kontrolloida tätä. ”On kohtuutonta, jos kumppanisi asettaa sääntöjä, jotka rajoittavat sosiaalista elämääsi”, sanoo Weiser. Pitäkää huolta, että olette molemmat samaa mieltä siitä mikä on sallittua. Jos jokin tekee olosi epämukavaksi, kerro siitä!

LUE MYÖS: Muista tämä tapa mahuoneessa ja pidät parisuhteesi onnellisena

sss3

 

10. Arvosta pikkuasioita

 Joskus et toivo muuta kuin että voisit pitää kumppaniasi kädestä. Unohda seksi, tekisit mitä tahansa kunnon halauksesta. ”Silloin kun sinulla ei ole mahdollista olla päivittäin lähellä toista voi fyysinen kosketus tuoda ihan erilaista jännitystä”, Weiser sanoo. Yksi keino varmistaa, ettet unohda näitä pieniä hellyyden hetkiä on kirjoittaa ne ylös tapaamisen päätyttyä. Ennen kuin lopulta muutatte samaan kaupunkiin, teillä on fyysinen lista siitä miksi suhteenne on kaiken vaivan arvoista.

 

LUE LISÄÄ: SEKSI JA ROMANTIIKKA UUTISIA

 

Lähde: Self.com

Artikkelikuva: Unsplash

Sisältökuva 1: Pixabay

Sisältökuva 2: Pixabay

Ssiältökuva 3: Pixabay