Rahka ja selluliitti

Rahka ja selluliitti

10.3.2016

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomalaiset ovat rahkan suurkuluttajia ja kaupan hyllyt notkuvatkin erilaisia rahkapurkkeja. Rahkan suuri suosio nousi Suomessa muutamia vuosia sitten vauhdilla ja nykyisin se kuuluukin monen suomalaisen ruokavalioon. Se on helppo välipala ja hyvän proteiinipitoisuuden takia sitä syödään monta purkkia päivässä. Varsinkin naiset ja miehet, jotka treenaa paljon, kuluttavat rahkaa. Nyt päästään aiheeseen rahka ja selluliitti. Mitä rahka tekee sisäisesti elimistössämme?

1. Rahka on hapan tuote

Kun harrastamme liikuntaa, se happamoittaa elimistömme nesteitä, jolloin elimistömme muuttuu happamaksi. Happamat nesteet sitten happamoittavat rasvasolujamme, jonka seurauksena usein syntyy selluliittia. Kun jo valmiiksi happamaan kroppaan nautitaan usein tuotetta, joka on hapan, kuten esim. rahka, se edesauttaa näkyvän selluliitin syntymistä.

2. Yksi suurimmista virheistä on syödä aamulla huono aamupala

Yön aikana kroppamme on korjannut itseään edellisen päivän rasituksilta ja kroppa on jo entuudestaan hapan. Sitten syömme kiireessä pelkän rahkan ja juoksemme töihin kahvikuppi kourassa. Tuloksena hyvin hapan kroppa ja kehon happamuustila jatkuu ja jatkuu.

3. Kropan happamuutta pystyy muuttamaan ruokavaliolla

Kaikki värikkäät ruoka­aineet tasapainottavat kroppaamme. Lisää ruokavalioon paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. Ne tekevät hyvää.

Kuva: Erkki Kantanen / Jeteki Photography

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:


Kirjoittaja:

Olen Laura Hotti, 30 vuotias iloinen liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilainen. Laura’s Beauty & Wellness:in omistaja, personal trainer, ravintovalmentaja, kosmetologi, parturikampaaja ja ripsiteknikko. Uskon että ilolla ja hyvällä fiiliksellä tehdyt asiat vievät meitä kohti unelmiamme. Dream, believe, achieve!

Osallistu keskusteluun