Näin jäädytät banaanit esimerkiksi smoothien tai banaanileivän valmistusta varten.

8.8.2018

Älä heitä ylikypsiä banaaneita roskikseen! Muutaman minuutin valmistelujen avulla muunnat banaanit pieniksi aarrekuutioiksi, jotka sopivat täydellisesti smoothien valmistukseen. Katso ohje alta!

1. Aloita ylikypsistä, läikikkäistä banaaneista (niissä on eniten makua)

2. Kuori banaanit

3. Paloittele banaanit noin 2-4 cm pituisiksi paloiksi. (Pienemmät palat toimivat paremmin blenderissä. Jopa parhaillakin koneilla voi olla vaikeuksia hajottaa kokonainen banaani.)

4. Asettele palat uuninpellille, leivin- tai voipaperin päälle. Älä laita sulia banaanin paloja pakastepusseihin, koska tällöin lopputulos on yksi iso banaanimöykky, josta joudut raapimaan ja repimään palasia irti.

5. Kun palat ovat jäätynet, voit siirtää ne pakastepusseihin. Kokeile annostella jäätyneet banaanin palaset pusseihin niin, että yhdestä pussista löytyy kätevästi ainekset yhteen valmistuskertaan. Tällöin sinun ei tarvitse tutkia pussien sisältöjä tai määriä, vaan voit helposti noukkia yhden pussin pakastimesta ja aloittaa valmistuksen. 1 1/2 banaania / smoothie on sopiva määrä, mutta reseptejähän on pilvin pimein.

Kun pakastin on täynnä banaanipusseja, niin olet aina valmis tekemään nopean ja terveellisen smoothien, banaanileipää tai vaikkapa kaurapuuroa banaanilla (lämmitä banaanin paloja mikrossa hetki ennen käyttöä.)

Katso lisää uutisia aiheesta ruoka & juoma!

Lähde: popsugar.com
Kuva: Unsplash / Joseph Gonzales