Kuinka usein pitäisi masturboida? Seksiasiantuntija vastaa

30.11.2017

Masturboiminen on yleinen aktiviteetti, jota käytännössä jokainen meistä harrastaa jossain välissä elämäänsä. Masturboiminen on kuitenkin edelleen tabu, josta on vaikea puhua. Puhumme ystäviemme kanssa lähes kaikesta, mutta itsensä tyydyttäminen menee kuitenkin yli rajan.

Masturboimisella voi kuitenkin saavuttaa monia terveyshyötyjä, joten sitä ei kannata missään nimessä vältellä. Orgasmit ovat aivan yhtä tärkeä asia, kuin vihannekset ja liikuntakin.

Parisuhdeasiantuntija Wendy Strgar vahvistaa, ettei kenenkään tulisi vältellä masturboimista. “Itsensä tyydyttäminen on oleellista matkalla terveelliseen suhteeseen nautinnon kanssa,” hän sanoo. ”Itse asiassa, seksikouluttajat pitävät masturboimista kaikkien muiden seksuaalisten toimenpiteiden kulmakivenä.”

 

Saatat kuitenkin miettiä, kuinka paljon kannattaa sitten masturboida.

 

Se on hyvä kysymys, sillä asia ei ole kaikille tuttu ainakaan koulusta. Näemme TV-sarjoissa ja elokuvissa kaikennäköisiä hahmoja, jotka lähestyvät masturboimista omalla tavallaan, mutta heistä ei kannata ottaa liikaa mallia. Kysyimmekin Strgarilta neuvoa, ja vastaus oli melko yksinkertainen: ”On aivan itsestä kiinni, kuinka suurta määrää pitää liian suurena,” Strgar sanoi.

On kuitenkin mahdollista masturboida liikaa. “Emme halua masturboida niin paljoa, että jäisimme siihen koukkuun emmekä osaisi enää tyydyttää kumppaniamme parisuhteessa riittävästi,” Strgar neuvoo.

 

Jos et enää tunne vetoa muihin seksuaalisiin tilanteisiin ja päädyt aina vain masturboimaan, saatat tyydyttää itseäsi liian usein.

 

Vaikka itsetyydytyksestä saakin monia terveyshyötyjä, ei kannata antaa sen kuitenkaan vaikuttaa negatiivisesti muuhun elämääsi.

Älä kuitenkaan pelästy säännöllistä masturboimista. Voit aina löytää hyvän tasapainon. Sitä paitsi, Strgar kehottaa masturboimaan myös parisuhteessa, sillä se voi tehdä ihmeitä seksielämälle: ”Mitä tutummaksi tulet oman kehosi kanssa ja tiedät, minkälaisista kosketuksista pidät, tulee sinusta kiinnostavampi ja avoimempi rakastelija,” Strgar neuvoo.

Masturboimisessa terävöität omaa seksuaalista kykyäsi ja sinusta tulee itsevarmempi sängyssä. Lisäksi Strgar muistuttaa, että ”seksuaalisten estojen kohtaaminen yksityisyydessä on joskus tehokkaampaa kuin kumppanin kanssa. Joten jos olet ujo makuuhuoneessa, kannattaa ottaa kaikki ilo irti masturboimisesta.

Löydä itsellesi sopiva masturboimisrytmi ja paranna elämänlaatuasi. Kun tyydytät itseäsi hyvin, voit myös tyydyttää kumppaniasi paremmin.

 

Lue myös: 28 syytä miksi masturbointi voi olla parempaa kuin seksi

Lue lisää: seksi & romantiikka uutisia

Lähde: Health.com
Lähde: Artikkelikuva: Pixabay / AlexVan